Ungdomsport Profile: Barn simning och dykning

Anonim

Simning är en nödvändig livreddande färdighet, plus en utmärkt form av träning. Är lektioner eller tävling i simning eller dykning rätt för ditt barn?

Grunderna: Vid konkurrenskraftig barns simning tävlar idrottare med en av fyra slag: freestyle (ibland kallad krypning), bröstslag, backstroke och fjäril. En tävling med alla fyra stroke i följd kallas den enskilda medleyen (IM). Svimmare kan också tävla som en del av reläteam. De kan simma avstånd på 25 meter, 25 meter eller 50 meter; Den olympiska standarden är 50 meter.

Dykare tävlar i två typer av evenemang: springbräda och plattformsdykning. Däremot varierar höjden på dykplattan - antingen 1 eller 3 meter för springbräda, och 5, 7, 5 eller 10 meter för plattformen. Det finns sex typer dyk dykare kan utföra: framåt, bakåt, bakåt, inåt, vridning och armstand.

Åldersbarn kan börja: 4 (för att lära sig riktiga badsträckor); Före det, rekommenderar American Academy of Pediatrics vattenskydd / simningsklasser. Simma lag börjar acceptera barn så unga som 5 (när de kan simma en längd av poolen oassisterad).

Barn kan börja tävla i USA Dykning Lär-att-Dyk-evenemang vid 5 år, så länge de är övertygade simmare.

Färdigheter som behövs / används: Aerobic kapacitet; motoriska färdigheter och samordning. Simning ger både en aerob och anaerob träning. Konkurrenskraftiga händelser inkluderar sprints samt uthållighetstävlingar. Deltagande i ett simma lag lär ut lagarbete och sportsmanship. Dykare behöver flexibilitet och beslutsamhet (och lite oräddhet).

Bäst för barn som är: Självmotiverade, disciplinerade och vem älskar vattnet!

Säsong / när spelas: året runt, så länge som en inomhuspool finns tillgänglig. Högskola och högskola simmare konkurrerar på vintern.

Lag eller individ? Både. Barnen kan när som helst simma på egen hand. Som medlemmar i ett lag, tävlar de i enskilda händelser och / eller som en del av ett relälag, som tillkommer poäng för sina klubblag. Dykare kan tävla individuellt eller som en del av ett par i en synkroniserad dykning.

Nivåer: Barnen simmar vanligtvis i åldersgrupper om 10 och under 11-12, 13-14, 15-16 och 17 och 18. Möten kan också inkludera händelser för barn 8 och under eller för vuxna. Många högskolor och universitet har också konkurrenskraftiga simma och dyklag, och amatörer kan fortsätta konkurrera till vuxen ålder. De allra allra bästa simmarna och dykarna tävlar i sommar olympiska spelen.

För USA Dykningsevenemang grupperas barnen efter ålder: 11 och under, 12-13, 14-15 och 16-18.

Lämplig för barn med speciella behov: Ja (för simning, mer än att dyka). Tränare kan arbeta med barn och vuxna som har olika fysiska och psykiska funktionshinder. Den fuktiga, fuktiga miljön i poolen kan vara bra för barn med träningsinducerad astma, så att de lättare kan delta i träning än vad de kan ha utanför. Olympisk superstjärnan Michael Phelps har uppmärksamhet underskottstörning (ADD) och funnit att simma vara en stor förtroendebyggare. Dess rytmiska, repetitiva rörelser kan lugna.

Fitnessfaktor: Hög, för lagspraxis eller individuella träningspass. simning är en kropps-och kardiovaskulär träning. I lektioner, se upp för instruktör / barn förhållande. Om det finns för många barn kan ditt barn tillbringa mycket klasstid sitter på sidan av poolen och väntar på att han / hon svänger.

Dykning brinner inte så många kalorier som simning, men kräver flexibilitet och starka ben-, rygg- och kärnmuskler (uppnått genom både pool och träning).

Utrustning: Baddräkt och skyddsglasögon; simmössa; Tillbehör som handdukar, hänglås, flip-flops och lagredskap (t-shirts, uppvärmningsdräkter, etc.) Som svimmers framsteg lägger de till träningsövningar med hjälp av fria vikter eller viktmaskiner. Vissa klubbar kan kräva att simmare har egen träningsutrustning (som fins eller kickboards).

Kostnader: Klubb / team medlemskap varierar från $ 300 till $ 600 för nybörjare till $ 1000 till $ 1500 eller mer för elit swimmers. USA Swimming medlemskap är $ 54 / simmare / år. Mäter kostnader extra: $ 4 till $ 5 per enskild händelse, plus en liten inträdesavgift, för en typisk total på ca $ 50 (plus resekostnader). Många klubbar kräver att föräldrarna vill frivilliga sin tid på möten eller annars betala en extra avgift.

Tidsåtgång krävs: För simlektioner, en eller två gånger i veckan i 30 minuter; eller 30-60 minuter om dagen i en till två veckor i rad. För konkurrenskraftig simning och dykning kan barn under 10 år träna två eller tre gånger i veckan i 45 minuter. När de flyttar upp i stället ökar simmarnas övningstid (upp till 18 timmar i veckan för elitsvimmare). Ett möte kan enkelt vara i flera timmar eller en hel helg.

Potentiellt för skada: Lågt, eftersom det här är en väldigt liten inverkan. Drunkning är alltid en risk när som helst ett barn är i vattnet, men någon välrenommerad tränare eller lag kommer att ha strikta säkerhetsförfaranden på plats. Som med någon sport är repetitiva stressskador (i detta fall till axel, knä och höft) möjliga om ett barn specialiserar sig för tidigt eller intensivt. Du kan få ett tipsblad för att förhindra simningskador från American Orthopedic Society for Sports Medicine.

Dykning är lite farligare; risker härrör från effekten av att slå på vattnet eller från att träffa brädet själv. Rekreationsdykning är dock mycket riskfylld, med farliga nackskador på grund av dykning i grunt vatten.

Så här hittar du simningstimer (inklusive klasser för vuxna), klubbar och lag:

  • YMCA i USA
  • Amerikanska Röda Korset Lär dig att simma lektioner (kontakta ditt lokala amerikanska Röda Kors-kapitlet)
  • USA Badlista över lokala simningskommittéer; klicka på din region för att hitta lag
  • USA Dykning klubbfinnare

Föreningar och styrorgan för dykning och simningstävling:

  • USA Swimming (sanktioner möts över hela landet, liksom nationella och internationella evenemang)
  • USA Dykning
  • Amerikanska Röda Korset (intygar badinstruktörer och livräddare)

Om ditt barn gillar att simma, försök också: Spår och fält, cykling; Andra vattensporter som vattenpolo eller synkroniserad simning; paddla sport som kajakpaddling eller roddning.

Populära Inlägg

Läs Mer