Ditt barns hjärnskakningsåterställning

Anonim

Om du bara fick reda på att ditt barn har hjärnskakning, undrar du förmodligen hur återhämtningstiden för hjärnskakningen kommer att bli. Den växande och utvecklande hjärnan hos barn och tonåringar tar ofta längre tid att läka av en hjärnskakning än vuxna. En hjärnskakning som kan ta några dagar för en vuxen att läka från kan ta veckor för ett barn i skolåldern att återhämta sig. Under denna tidsperiod är här vad du kan förvänta dig:

1) Ditt barn kommer att bli uttråkad

Din medicinska leverantör kommer nästan säkert att berätta att ditt barn behöver spendera lite tid på att göra ingenting. I det här fallet betyder ingenting ingenting. Fysisk aktivitet kommer att begränsas, delvis för att förhindra att en andra hjärnskakning erhålls under återhämtningsperioden.

Ingenting inkluderar också någon mental aktivitet, särskilt användningen av elektroniska medier. När ditt barn har influensa, kan de ofta titta på tv medan de återhämtar sig. Inte så med en hjärnskakning! Inga datorer, inga handhållna enheter, ingen textning, ingen bokläsning - inget som kräver någon form av tänkande alls.

Vad du kan göra: Godkänn att ditt barn kommer att bli uttråkad. Påminna bara ditt barn om att det ingår i återhämtningsprocessen, och användningen av hjärnan är vad som står på spel. Du kan också leta efter aktiviteter som är okej att göra med en hjärnskakning.

2) Ditt barn kommer att ha nackdelar

Hjärnskakning återhämtning är sällan okomplicerad. Förbättring är ofta två steg framåt, en bakåt, snarare än en stadig utveckling av regelbunden förbättring tills ditt barn blir helt bättre. Även om du och ditt barn följer läkarens order helt, kan du fortfarande förvänta dig några dagar där symtomen kommer att återvända och få ditt barn att behöva ta ytterligare vilodagar.

Vad du kan göra : Följ din läkares order på återhämtning. Återställningar kan vara en besvikelse, men efter de riktlinjer som din läkare har lämnat kommer det att leda till den snabbaste återhämtningen.

3) Förvänta en långsam, gradvis återgång till skolarbetet

Det är orealistiskt för de flesta barn med hjärnskakning att spendera några dagar hemma och sedan hoppa tillbaka till skolans fulla kraft.

Till exempel kan den första dagen tillbaka i skolan vara en halv dag utan test och inga läxor. Om ditt barn kan göra det utan att symptomen ökar, kan de gå vidare till en hel dag utan test och läxor. Varje dag utan en ökning av symtomen kommer det att leda till en ökning av skolaktiviteten tills ditt barn är helt återintegrerat till skolarbetet.

Vad du kan göra: De flesta läkare kommer att skapa en plan för att gradvis återgå till normal aktivitet. Följ planen från din medicinska leverantör.

4) Ditt barns återkomst till sport kommer att vara långsamt och gradvis

Hjärnskakningar är en typ av hjärnskada. Hjärnan är behandlingsenheten för hela kroppen. En gradvis återgång till full fysisk aktivitet kommer att vara nödvändigt.

Detta kommer också att förhindra att ditt barn får en andra hjärnskakning under återhämtningsperioden. Att få en andra hjärnskakning under återhämtningsperioden leder till en drastiskt ökad återhämtningsperiod, med ökad risk för permanent skada.

Vad du kan göra: Följ riktlinjerna för en långsam och säker återgång att spela. Var noga med att följa några säkerhetsåtgärder för att minska risken för en andra hjärnskakning.

5) Du kommer att kommunicera ofta med ditt barns skola

Efter läkarens rekommenderade återställningsprotokoll och hantering av de bakslag som är vanliga med hjärnskakningsåterhämtning innebär det att du kommer i frekvent kommunikation med ditt barns skola. Du måste informera ditt barns skola så tidigt som möjligt efter ditt barns hjärnskakningsdiagnos.

Många skoldistrikt och skolor över hela landet har utvecklat hjärnskakningspolitik som svar på forskning de senaste åren och visar hur viktigt det är för en korrekt återhämtning av hjärnskakan.

Vad du kan göra: När du meddelar ditt barns skola om hjärnskakning, ta reda på vem du ska kontakta i skolan och hur ofta de vill höra från dig. Skolan behöver veta hur ditt barns återhämtning går, inklusive dagar när ditt barn upplever någon ökning av hjärnskaktsymptom.

Du vill också veta om skolan planerar att avvisa uppdrag som missas under återhämtningsperioden eller hur de planerar att låta ditt barn göra jobbet efter att ha återhämtat sig. En fallgrop som du vill undvika är att ha barnets skola kräver att det saknas arbete som ska upprättas när de återvänder till skolan eller så snart de kan göra några skoluppgifter. Att behöva dubbla upp på jobbet för att komma ikapp är svårt, och kan leda till återkomst av hjärnskaktsymptom och en långsammare återhämtning av hjärnskakning.

Ett ord från Verywell

Medan hjärnskakning återhämtning kan ta lång tid för barn eller tonåringar, efter att riktlinjerna kommer att leda till den snabbaste och bästa återhämtningen möjlig. Tålamod och konsekvens i att följa din medicinska leverantörs plan kommer att leda till det bästa resultatet. Var säker på att de svårigheter som uppstått under återhämtningsperioden är värda att ditt barns hjärnskada ska läka.

Populära Inlägg

Läs Mer