Din barns fosterstation i Pelvis

Anonim

Stationen är ett av de ord du kommer att höra används när ditt gravida leveransdatum närmar dig. Fosterstation är en mätning av hur långt barnet har fallit ner i bäckenet, uppmätt genom förhållandet mellan fostrets huvud och ischialspinesen (sittben). Ischialpinnarna är ungefär 3 till 4 centimeter inuti vagina och används som referenspunkt för stationsresultatet.

Fosterdatornummer

Fosterstation anges i negativa och positiva tal.

  • -5-stationen är en flytande baby
  • -3-stationen är när huvudet ligger ovanför bäckenet
  • 0-stationen är när huvudet är i botten av bäckenet, även känt som fullt ingrepp
  • +3-stationen är hög och börjar komma från födelsekanalen
  • +5-stationen är crowning.

Skillnaden mellan siffror i poängen motsvarar längden i centimeter. Flytta från +1 till +2 är en rörelse på ca 1 centimeter.

Foster Station Under Arbete

Stationen är en mätning av fostrets nedkomst i arbetet och mäts genom vaginala prov. Stationen brukar inte mätas till de senaste veckorna av graviditeten, eller du kanske inte hör det diskuterade tills du är i arbete.

Stationens nummer är ett av tecknen på progression i arbetet. När arbetet börjar, kommer vissa kvinnor ha en bebis som är ganska hög i bäckenet med en station på -2. Andra kvinnor börjar arbeta med en baby som är förlovad på en 0-station eller lägre. Vid stationen betyder lägre i bäcken ett positivt tal. Du kanske hör någon säga att barnet kommer ner, vilket är en positiv förändring i din babys station. Stationen på ditt barn börjar verkligen förändras när du trycker på.

Fostostation och biskopsklass

Fosterstationen används också som en av komponenterna i biskopspoängen, som används för att förutsäga om du kommer att behöva få arbeten inducerad. De andra faktorerna i poängen bestäms också av den vaginala undersökningen. De inbegriper cervikal dilation, cervical effacement, cervical konsistens och cervical position. En biskopspoäng på 8 eller mer indikerar att livmoderhalsen är mogen, du kommer sannolikt att ha spontan arbete och leverans, medan ett poäng på mindre än 3 indikerar att du kan behöva få arbeten inducerad.

Den modifierade biskopspoängen använder station, dilation, livslängd, konsistens och position istället. Som med originalvärdet indikerar en poäng på 8 eller mer livmoderhalsmognad.

Foster Station och Forceps Leverans

Mätning av fosterstation är viktig när en pincettleverans beaktas. Barnet måste ha utvecklats till en lämplig station för tångleverans, enligt definitionen från American College of Obstetricians och Gynekologer.

Mätning av fosterstation

Mätningen av fosterdator genom en vaginalprov är något subjektiv och det kan finnas variation mellan utövare. Läkaren känner för barnets huvud och bestämmer var det är i förhållande till ischialspines. Ultraljud kan användas för att bestämma fostrets station.

Populära Inlägg

Läs Mer