Du kan överleva Teen Peer Pressure

Anonim

När din tonåringens vänner påverkar ditt barns tankar eller beteende, är det ömsesidigt tryck. Detta inflytande kan vara verbalt, icke-verbalt eller till och med omedvetet från dina barns vänner. Detta tryck kan negativt eller positivt påverka din tonårs beteende. Peer press är ett kraftfullt inflytande, en som du behöver förstå så att du kan hjälpa till att skydda ditt barn från att göra skadliga beslut som görs under sin sväng.

Hur påverkar tonårstrycket ditt barn? Din tonåring upptäcker plötsligt en kärlek att träna på gymmet efter att ha varit en soffpotatis i det förflutna. Din dotter som vanligtvis klädde konservativt vill nu färga håret grönt. Vad händer? Dina tonåringar kan känna press från sina vänner för att göra vad de gör. Välkommen till tonårstryck.

Varför är det så kraftfullt?

Som människor går vi alla genom utvecklingsfaser. Som barn skulle ditt barn behöva lära sig att du var trovärdig och skulle ta hand om alla sina behov. Som tonåring är ditt barns uppgift att göra en paus från dig och ditt inflytande och utveckla en separat känsla av själv. En del av denna process går från att identifiera med föräldrarna och deras värderingar och identifiera med andra peervärden. Vänner blir av största vikt, och att passa in med en grupp vänner är en viktig uppgift under detta utvecklingsstadium. Det är därför ditt barns vänner är så inflytelserika, de "försöker" på olika tankar, idéer och livsstilar som dessa vänner erbjuder. Det är inte du - det är deras öde, utvecklingsmässigt.

Men måste det vara så nervös?

Din tonårs dotters vänner kan vara jordmedvetna och sätta press med vilje eller inte, på din tidigare slöseriösa dotter. När hon börjar recycle och skära ner på sina utgifter sprees ser peerpressen ganska bra ut. Tyvärr är socialt tryck inte alltid ett positivt inflytande. Efter att ha hittat cigaretter i din sons ryggsäck, ser det som om fienden ser ut som jämna tryck. Varför kan han inte se hur förstörande detta val är?

Han kanske kan förklara att rökning är skadlig, men hans hjärna kanske inte är redo att utnyttja sina handlingar jämfört med konsekvenserna. En ungdomshjärna är fortfarande ett pågående arbete. Det söker ständigt nya erfarenheter men det har inte förmågan att säga, "Hej, röka verkar coolt men jag borde inte, för det är dåligt för mig." Dessutom verkar tonårshjärtan ha ett högre behov av nya, spännande och intensiv stimulering än den gör när vi blir äldre. Tillfälligt, nya, spännande och intensiva upplevelser översätter ofta till högriskbeteende. Eftersom en tonårs hjärna söker denna nya stimulans och inte alltid kan sätta pauserna på en dålig idé, är en väns förslag att "ha kul" genom att måla graffiti på gymnasiet frestande, oavsett konsekvenserna.

Hur man hanterar negativt peertryck

En taktik som du kanske inte har övervägt att försöka i kampen mot skadligt övertryck använder en "normativ" strategi. Många diskussioner om ömsesidigt tryck inkluderar att undervisa dina barns vägran, som att säga om någon ger dig droger. Det finns en viss uppfattning att undervisningen av dessa vägran är inte lika effektiv som att använda normativ utbildning. Vad denna normativa strategi innefattar är en ärlig diskussion om uppfattningarna om förekomsten av riskabelt beteende - vad din tonåring tycker händer mot verkligheten. Din tonårsdotter kan känna att hon är den absoluta sista jungfruen i hennes gymnasium eftersom alla hennes vänner pratar om sina sexuella erfarenheter. Statistik visar år efter år att endast ungefär hälften av tonåren i USA har sex när de har lämnat gymnasiet. Din dotter kan känna indirekt tryck från sina kamrater om att ha sex, men mycket av det hon hörs är helt enkelt inte sant. Att låta din tonåring veta sanningen om hur ofta tonåringar undviker dessa riskfyllda val kan låta honom veta att han inte är ensam - något som han absolut behöver höra.

Du är en av de största influenserna på din tonåring. Det kan tyckas som att de inte lyssnar, men de är verkligen. När föräldrarna är involverade i sina barns liv tenderar deras barn att göra bättre val för sig själva. Många studier har backat denna påstående, så otroligt som det verkar vid denna tidpunkt. Håll dig intresserad och engagerad i vad din tonåring gör och fortsätt att vara medveten om vad han är upptagen till. Var konsekvent med ditt meddelande om dina förväntningar. Om du förväntar dig att han inte kommer att dricka, röka, göra droger eller ha sex, är han mindre benägen att göra det - det är så enkelt som det.

Populära Inlägg

Läs Mer