Du kan ringa mig Hoppa! Handlar om morförälders namn

Anonim

Om du letar efter en meningsfull analys av varför vi kallar morföräldrar namnen vi gör, kolla inte här. Om du bara vill ha ett urval av farmor namn och farfar namn, tillsammans med några röra historier om morföräldrar och barnbarn, är denna bok bara biljetten. Attraktivt utformad och tryckt, det skulle vara perfekt som en present att meddela, "Gissa vad! Du ska bli morförälder!"

Vad finns i en morförälders namn

Alla morföräldrar som någonsin har kämpat med att välja en morförälder namn kommer att njuta av Du kan ringa mig Hoppa! av Lauren Charpio. Boken innehåller cirka tre hundra föräldrars namn uppdelade i kategorier som "Traditionella titlar", "Kulturella appelleringar" och "Perfekt personliga". Huvudbudskapet är att morföräldrar inte bör känna sig begränsade när de väljer ett morförälders namn, men borde istället vara fritt att välja eller utveckla ett namn som är unikt eget. Till exempel valde en surfarfarfar för "Grand-dude".

Naturligtvis har barnbarn ibland något att säga om vad de kommer att ringa till sina farföräldrar. En farfar som hade bestämt sig för att bli kallad "Pop Pop" blev äntligen kallad "BopBop", vunnit delvis av den söta lilla dansen som hans barnbarn skulle göra när hon sa det. "Den sötaste delen var när hon sa BopBop, hon skulle böja knäna och göra den här lilla studsliknande dansen. Hur kan jag motstå det? "

Fler möjligheter

Ett avsnitt behandlar de namn som traditionellt används av olika kulturer och nationaliteter. Från den hawaiianska "Tutu-wahini" till en farfar till den tyska "Grossmutter" för mormor, är detta avsnitt rikt på möjligheter för de som är kopplade till en viss kultur. En ny mormor som brukade vara fransklärare valde franska termen "Memere" bara för att hon var så fan av språket.

Snyggt utformad

Jag uppskattade också utformningen av denna morförälders namnbok. Det undviker de alltför skarpa, röriga sidorna av massor av böcker avsedda för morföräldrar. Som boken själv projekterar är alla mor-och farföräldrar inte desamma. Vissa av oss är mer loft än en stuga, mer minimalistisk än kitschy. Även boken ser ut och känns välgjord och väsentlig.

Förutom att vara lämpligt för föräldrar att ge till farföräldrar, skulle boken också vara en underbar gåva för en mormordusch.

En mer cool sak om den här boken är att en del av försäljningen kommer att gå till Southwest Autism Research and Resource Center, baserat i Phoenix. Som författaren påpekar är den förtrollande drömmen om många föräldrar och morföräldrar till autistiska barn att höra deras namn som talas av deras barn.

Populära Inlägg

Läs Mer