Ord av uppmuntran att arbeta kvinnor

Anonim

Ord av uppmuntran kan göra en meningsfull skillnad för en kvinna i arbete. Födseln är svår, både fysiskt och emotionellt, och många kvinnor måste gräva djupt för att finna den nödvändiga styrkan. Vad du säger till din partner eller älskade i arbets- och leveransrummen kan gå långt för att hjälpa henne att klara sig.

Komfort i arbetet kommer i många former, men oftast tenderar vi att tänka på fysiska komfortåtgärder och smärtstillande läkemedel. Ett mycket enkelt sätt att nästan alla hjälper till att trösta en arbetande kvinna är att prata med henne.

10 saker att säga under arbetet

Snälla ord hjälper verkligen och jobbar med att hon har en unmedicated födsel eller en födelse med en epidural. Ord och hur de sägs kan göra en stor skillnad i hur hon kommer ihåg hennes erfarenhet av arbete och födelse.

Håll ut!

Denna fras ger en anteckning om stöd utan mycket press. Det är en mycket generisk fras men kan få dig ur en bindning om du inte är säker på vad du ska säga. Var försiktig så att du inte överanvändar den här frasen, eftersom den kan komma tillbaka.

Du gör ett bra jobb

Hon kanske inte tror på dig, även om det är sant. Hennes erfarenhet av vad som händer i arbetet känns mycket annorlunda än vad du ser. Det betyder att hon kan känna sig utom kontroll medan hon ser lugnt ut och samlas in. Försök att påminna henne om vad hon gör och varför det kan vara till nytta.

Jag älskar dig

Det här verkar ganska uppenbart, men ibland visar visionen av känslomässig sårbarhet från hennes partner så mycket mer just nu. Kom ihåg att berätta för henne här ofta. Doulas påminner ofta sina klienters familjer om att den arbetande personen ska berätta detta när arbetet fortskrider. Vissa partner rapporterar att de känner en överväldigande känsla av kärlek när de ser arbetskraftens framsteg.

Tänk på barnet

För en mamma som vill bli påminnad om barnet i arbetskraft, vilket är lättare än du tror att glömma, kan detta vara till hjälp. Du kan också använda en liknande fras som överenskommits i arbetet. Du kan också uppmuntra henne att bilda barnet, om det är acceptabelt för henne. Det är ett bra sätt att arbeta i visualisering för komfort också. Du kan helt enkelt fråga henne om specifika saker som kan ha betydelse för henne eller saker av allmänt intresse. Ett exempel skulle vara att fråga: Tror du att det här barnet kommer ha mycket hår när de är födda?

Du kommer att bli en stor mamma

Ibland arbetar kvinnor med rädsla, inklusive vilken typ av en mamma de kommer att vara. Om hon är bekymrad över det här, var noga med att fråga sig för att ta reda på vad hennes specifika rädsla är och använda en bekräftelse för att lindra den rädslan. Ett exempel kan vara oroande att hon inte vet vad man ska göra: Du och din baby kommer att arbeta tillsammans för att lära sig vad andra behöver.

Grymt bra!

Ett fint snabbt ord att viska i örat när hon har mycket låga koncentrationsnivåer. Du kan använda nästan alla ord med samma betydelse. Tänk: bra, bra, wow ... Använd vad som helst som känns rätt då. Detta är bra för övergångsdelen av arbetskraft när sammandragningarna kommer snabbt och hennes uppmärksamhet är avtagande.

Fortsätt

En nod för godkännande under ett långt arbete, som i "Jag vet att du är trött, men du mår bra, så fortsätt ..." Du kan också överväga att säga något aktivt, som: "Du har det här. .. "eller" Du är ______! " Infoga vad adjektiv som är lämpligt för lite längre tid än en fras. Detta är självklart personlig för den arbetande personen i det ögonblicket.

Jag är här för dig

Du lämnar inte hennes sida, så var säker på att hon vet det. Ibland kan du vara fysiskt lite separerad av en födelsebad eller medicinsk personal, låt din röst vara en påminnelse om henne att du fortfarande är där för henne. Det finns också olika sätt att säga detta, bland annat: "Jag går inte någonstans och jag är här."

Bara lite mer

Använd endast den här om du är ganska säker på att det är sant. Annars förlorar du din trovärdighet. Fråga en närliggande professionell för lite hjälp här och veta att de gissar också. Medan det ibland är att du kan vara ganska säker på att barnet är på väg att bli född, är det ett gissningsspel. Ett ord av försiktighet, se inte tillbaka på hur långt du har kommit. Det kan känna sig överväldigande för någon i arbetet. Bara en snuskling av vad som står framåt: ikväll kommer du att snuggla din nya baby!

Du gör det!

Detta kan vara en bra uppmuntran när hon pressar. Det kan verkligen förmedla kraft och spänning. Du kan också hjälpa henne att se barnet via en spegel, eller rör på barnets huvud som det framstår om hon vill. Detta kan hjälpa henne att förstå vad du ser mot vad hon känner för arbete

Vad du säger under arbetet är mycket viktigt. Det finns också några saker som du inte bör säga till en arbetande kvinna. Tänk på att med dessa få undantag kan du verkligen göra väldigt lite fel.

Populära Inlägg

Läs Mer