Vinterrockar och bilstolssäkerhet

Anonim

Tjocka vinterrockar eller snöskor kan hålla barnet varmt, men de kan äventyra barnets bilsäkerhet. För att barnbarnstolen eller barnbarnstolen ska fungera ordentligt måste banden vara tätt mot barnets bröstkorg. Vinterrockar och snöskor ändrar hur ett barn passar in i bilsätet. När bilbältesremmarna inte passar barnet ordentligt är det en chans att barnet kan utstötas från bilbarnstolen.

Coat Compression är farligt

Bilsätet måste alltid ligga nära barnets kropp. Alla kappor och kläder kommer att komprimeras i en krasch, men tjockare vinterrockar och snöskor kan komprimera tillräckligt för att skapa mycket slack i selen. Effekten kan vara som om du aldrig åtdragit seleremmarna alls. De lösa remmarna kanske inte kan hålla barnet i bilbarnstolen eller i bilen alls.

Håll ditt barn varmt och säkert

Även om du inte säkert kan använda ditt barns vinterrock i bilsätet, finns det sätt att hålla barnet varmt när temperaturen sjunker.

 • Klä sig i lager : Klä din baby eller småbarn i tunna lager av kläder. Varje lager håller i varm luft. Skiktet bredvid huden ska vara nära passande, som tights, leggings, långa underkläder eller en långärmad body suit. Täck detta med byxor och en tröja eller tröja. Polar fleecejackor och snöbyxor är varma men tunna, vilket gör dem till ett smart val för ett topplager. Klä ditt barn i en hatt, vantar och varma strumpor eller stövlar för att hålla huvudet, händerna och fötterna varma. Dessa kommer inte att störa bandens snygghet.
 • Ta av någon kappa innan du sitter på bilsätet : Om ditt barn har på sig en kappa när du lägger henne i bilen ska du ta av den. När du har huggt in i bilsätet kan du lägga barnets kappa bakåt över armarna för att hålla henne varm utan att äventyra säkerheten.
 • Lägg på ett filt på toppen: Spänn barnet i spädbarnsätet och täck sedan på henne med ett ljust filt tuckat runt sidorna. Om det behövs kan du lägga till en annan tyngre filt över toppen av spädbarnsätet. När bilen uppvärms kan du ta bort en filt så att ditt barn inte överhettas.
 • Se till att ingenting ligger bakom barnets rygg. Ingen del av filten, jackan eller bilsäcket ska ligga bakom barnets rygg.
 • Justera remmarna varje gång : Du får bara få ett finger under sele i ditt barns axelben. Om du kan klämma i remmen är den för lös.
 • Uppvärmning innan du går : Om du kan, behåll bärarens del av ditt barnsäte inomhus så det är inte kallt när du sätter ditt barn i det. Värm upp din bil innan du lägger barnet i bilen.

Kontrollera Vinterrockar för Säkerhetssäkerhet

Det här testet kan visa att en kappa eller en snödräkt kan komprimera för mycket i en krasch och varför det är säkrare att använda tunna skikt och en filt över bilsätet istället.

 1. Ta bilsätet in i huset.
 2. Lägg vinterklädnaden eller snöbytet på barnet.
 3. Sätt barnet i bilbarnstolen och spänna bälten som du normalt skulle innan du körde bil. Justera remmarna till lämplig passform för ditt barn.
 4. Ta barnet ur bilbarnstolen utan att lossa remmarna alls.
 5. Ta kappan av ditt barn.
 6. Sätt tillbaka barnet i bilbarnstolen och spänn bälten igen, men dra inte åt banden.
 7. Om du kan passa mer än två fingrar under selen vid barnets axelben, är kappan för tjock och är inte säker för användning med bilsätet.

Kontrollera bilsäkertäcken för säkerhet

Många företag erbjuder tjocka bilstolar som fungerar som en bunting för barn på vintern. Föräldrar bör undvika att köpa bilbarnsöverdrag eller bilbältesbunting som tränger genom selebältena på barnets bilbarnstol. Ofta anges i förpackningen på dessa omslag att produkten uppfyller alla riktlinjer för bilsäkerhetssäkerhet. Det finns emellertid inga federala riktlinjer för eftermarknadstillbehör. Dessa extra bilstolar och buntings kan störa funktionen hos bilsäten och många bilsitstillverkare kommer att upphäva din bilsitsgaranti om eftermarknadstillbehör används.

Vinter bilstolar täcker som passar över toppen av bilsätet som en duschlock eller drapering kan vanligtvis användas säkert. Dessa bör inte ha ett lager under barnet. Var säker på att barnets ansikte inte är täckt.

Ett verkligt exempel

För att bli certifierad CPS-teknik, Jen Ellis, en mamma och certifierad barnpassagertekniker från Meridian, Idaho, var tvungen att ta en omfattande säkerhetsplats för bilbarnstolar och passera både en skriftlig tentamen och praktiska bilmonteringsexaminer. "När jag tog min tech-klass visade vi en bild av ett barnsäte med en snowdräkt under seleen, " säger hon. "Sätet drogs ut ur en bil som bara hade varit i en krasch. Spädbarnet sköts ut från sätet och bilen och hittades några meter bort från bilen, men snöskotret var kvar i sätet precis som barnet var bär den. "

Ellis säger att andra föräldrar kan lära sig en värdefull säkerhetssäkerhetslektion från bilsäten från den här kraschhistorien i verkligheten. "Det är ett bra exempel på vad som kan hända i en krasch om banden inte är tillräckligt täta och om en tjock filt eller kappa är under sele", säger hon. "Selen måste hela tiden ligga nära barnets kropp."

Populära Inlägg

Läs Mer