Kommer folk att veta att jag är gravid om jag är överviktig?

Anonim

Om du redan har en mage när du blir gravid, kanske du undrar om du kommer att "pop" någon gång på samma sätt som mer slanka förväntande kvinnor gör - med andra ord nå en punkt när du plötsligt blir gravid snarare än övervikt.

Om det här är en riktig oro för din - för att du vill att det ska vara klart att du är gravid, till exempel - eller du är helt enkelt nyfiken, är svaret: det är svårt att säga.

Det sätt på vilket kvinnor bär sina graviditeter är lika varierade som de barn som de har ombord. Med andra ord är alla olika och om du inte har varit gravid innan bara tiden kommer att berätta hur din kropp kommer att förändras när ditt tillstånd utvecklas.

En sak som är säkert är att du inte är ensam: Kvinnor av alla storlekar undrar ofta när deras graviditet kommer att visa. Dessutom finns det kvinnor med normalvikt som slutar se mer ut som om de har lagt på extra pounds än att de är gravida.

Medan utseendet på en barnbult säkert är en legitim sak att undra om, om du har en graviditet i plusstorlek, vill du också ha några andra problem i åtanke så att du och din bebis kan njuta av Din nio månaders resa tillsammans säkert och hälsosamt.

Din föränderliga form under graviditeten

Oavsett hur din mage bildas när du blir gravid, när ditt barn växer kommer din kropp definitivt att genomgå förändringar.

Under graviditetens andra trimester börjar livmodern först att expandera bortom bäckenet och så börjar de flesta kvinnor uppenbarligen gravid någonstans mellan vecka 12 och 16. Vid mitten av andra trimestern kan mammakläder vara för att rymma en morphing mitten.

Om du har ett framträdande lager av fett som täcker ditt mageområde, kan det ta längre tid för att ditt barns stöta blir uppenbart, eller du kan uppleva en annan form av förändring i utseendet på din mage. Kanske blir det inte större, men formen kan förskjuta lite, till exempel kan du se rounder.

Frågan kommer verkligen att låta andra veta att du är gravid om du är redo att för det stora avslöjandet innan du verkligen visar. Att klä på delen är ett sätt att gå: Börja ha på dig barnkläder. Välj stilar som verkligen betonar din gravida mage för att markera ditt tillstånd.

Viktguiden riktlinjer

Vad du inte bör göra är att försöka kontrollera utseendet på ditt barns stöta genom att försöka få mer eller mindre vikt än din läkare eller barnmorska rådgör.

Riktlinjerna för viktökning under graviditeten är olika för kvinnor som är överviktiga eller överviktiga än för de som är normala, enligt American College of Obstetricians och Gynecologists (ACOG).

Om ditt kroppsindex (BMI) är mellan 25 och 29, 9 före graviditeten anses du vara överviktig. Läkare råder att begränsa viktökning till inte mer än 15 pund till 25 pund. Om din BMI före graviditet är 30 eller högre, anses du överviktig, och läkare rekommenderar att du begränsar viktökning till mellan 11 pund och 20 pund. Om du bär tvillingar kan du dubbla dessa nummer.

Före graviditet viktminskning

Om du inte är gravid, kan det vara en bra idé att försöka gå ner i vikt innan du försöker bli gravid om du är överviktig eller fetma. Båda förutsättningarna ger unika potentiella problem till graviditet, inklusive ökad risk för graviditetsförlust, fosterskador, en större än normal baby och svårighet att övervaka fostrets utveckling med ultraljud.

Utveckla hälsosamma vanor

Graviditet är en bra tid att initiera hälsosamma vanor som du kan fortsätta bortom ditt barns födelse för att hjälpa dig att förlora barnets vikt (och kanske ännu mer).

Med vägledning från din vårdgivare fokuserar du på att äta en balanserad kost med hög näringstäthet, helt färska frukter och grönsaker, magert protein och lättmjölk.

Samtidigt rensa din kost av tillsatta sockerarter, mättade fetter och mat med låg näring som inte gagnar dig eller din baby. Och räkna dina kalorier: Du behöver inga extra kalorier under första trimestern, men du behöver 340 fler kalorier per dag under andra trimestern och 450 extra kalorier under tredje trimestern.

Om du inte redan övar nu skulle det vara en bra tid att börja. Tala med din läkare först för att få vägledning om hur man startar ett träningsprogram och hur man kan utvecklas säkert.

Går ofta rekommenderas för gravida kvinnor av alla storlekar. Och dessutom måste du vara uppe på att skjuta en barnvagn innan du vet det, så du kan också börja bygga upp styrka och uthållighet nu.

Populära Inlägg

Läs Mer