Varför ditt barn kan ha en hård tid Potty Training

Anonim

De flesta barn börjar toalettträning mellan 18 månader och 3 år. Med trycket för att många barn ska vara ute av blöjor för att gå i förskolan, kan pottutbildning vara extra stressigt för föräldrarna, särskilt när deras barn är emot att lära sig eller bara inte hänga på det. När försök på pottutbildning inte verkar fungera kan det hjälpa till att förstå varför.

Hon är inte redo

Före 18 års ålder har de flesta småbarn inte kontroll över urinering och avföring för att medvetet fördröja det tills de kan komma på toaletten. Om du tar ditt barn i rätt tid och lägger henne på toaletten, kommer hon att använda den, men det betyder inte att hon är redo att komma dit i tid på egen hand.

Äldre barn kan ha problem med att lära sig att använda toaletten av olika skäl. Vissa barn är inte utvecklingsmässigt redo att lära sig ännu, medan andra motstår försök att lära sig som ett sätt att kontrollera. Svårighetsutbildning kan också orsakas av en medicinsk fråga, som kronisk förstoppning.

Det är viktigt att se till att ditt barn visar tecken på beredskap för toalettträning innan processen påbörjas.

Tecken på att ditt barn kan vara redo att potty train

Förutom att ditt barn är redo fysiskt och mentalt, vill du se till att timingen är rätt för din familj. Om du är mitt i rörelse, om att ta en semester eller ha en ny bebis i huset, kan du till exempel få större framgång om du väntar tills hushållsrutinerna är stadiga igen.

Han saknar intresse

Ditt barn visar tecken på att han är redo att använda toaletten, men när det är dags att använda det, tycks han inte ha någon intresse. Du kan hjälpa gnista ditt barns nyfikenhet om potten genom att prata om det hela dagen, titta på videor om tecken som Elmo eller Hello Kitty lär sig använda potten, sjunga sånger om potten och läsa böcker, som "Prinsessan och Potty, "" Potty Superhero "och" Everyone Poops. "

Hon är rädd för toaletten

Ditt barn vet när hon behöver gå, men hon verkar vara rädd för toaletten. Det här är ett gemensamt problem bland barn som kan ha svårt att balansera på en vuxentoalett, är rädda för att falla in eller vara rädda för spolning.

Du kan hjälpa ditt barn att komma över rädslan för den vuxna potten genom att ge henne en chans att bli bekant med toaletten utan det extra trycket att använda det:

  • Medan du är hemma kan du få hennes övning att sitta på potten först med sina kläder på och luta ner för några minuter varje dag. Det kan vara till hjälp att läsa en bok med henne eller låta henne spela ett spel på en tablett för distraktion.
  • När ditt barn känner sig stadigt balanserad på en sluten toalett, lyfter du locket och sitter på sätet med sina kläder på några minuter om dagen, då bara en blöja.
  • Framsteg upp till att hon försöker sitta på potten att gå. Om ditt barn blir resistent när som helst i den här processen, gå tillbaka till föregående steg.

Din lilla kan föredra att börja på en separat småbarnsflicka eller använd ett barnstol över vuxenstolen med en fotbänk för att hjälpa henne balansera.

Om det spolas som bryr sig om ditt barn kan det hjälpa till att visa henne hur VVS fungerar genom att lyfta av tanklocket och låta henne spola lite rent toalettpapper.

Han kommer inte använda en allmän toalett

En annan vanlig rädsla är offentliga toaletter, som ofta är höga, fyllda med främlingar, och saknar bekvämligheterna i hemmet, som en fotpall och sitsinsats. Du kan hjälpa till att lugna ditt barns rädsla genom att hjälpa henne balansera på vuxenstolen och försäkra henne om att du inte kommer att låta henne falla. Du kan till och med överväga att bära ett bärbart toalettsäkert skydd med dig.

Auto-spola toaletter kan vara särskilt skrämmande för barn eftersom sensorerna inte alltid känner igen små kroppar som har svårt att sitta stillastående. För att hålla toaletten ur spolning medan din lilla fortfarande är på den, behåll de klibbiga sedlarna i väskan och placera en över sensorn medan ditt barn använder toaletten för att blockera signalen. Ta bara bort det när hon är klar.

Om ditt barn är känsligt för högljudd ljud, t.ex. handtorken, kan det hjälpa till att använda hörlurar som stöter på buller. Vissa anläggningar erbjuder separata familjen badrum - ett annat bra alternativ.

Hon är nervös om olyckor

Om toalettträning går bra hemma, men hon har problem med att gå på daghem eller andra människors hus, kan hon vara angelägen om att kommunicera sina behov med andra vuxna. Hjälp henne att öva med att ställa frågor som "Var är badrummet" eller "Jag behöver använda potten, kan du hjälpa?"

När hon går ut i skolan eller i en väns hus, påminna henne om att använda sina ord för att be om hjälp så fort hon känner sig angelägen att gå, och för att vara säker lämnar hon sig tillräckligt med tid för att komma på toaletten. Det kan hjälpa henne att visas där toaletten är när hon först kommer till en ny plats.

Packar en ren byte av kläder till henne om hon har en olycka kan också hjälpa till att lindra hennes ångest om det.

Han vägrar att träna

Pottutbildning kan vara den ultimata slagmarken för föräldrar och småbarn. Om ditt barn är fysiskt och mentalt redo att använda toaletten, men motsätter sig envist dina försök att träna, kan du hantera en kontrollfråga.

Det finns få domäner som ett barn kan kontrollera; Att äta, sova och sova är de tre stora. Om ditt barn vägrar att potta tåg som ett sätt att kontrollera, finns det några saker du kan försöka.

Du kan diffusa slaget genom att helt enkelt berätta för ditt barn att hon är mogen att använda potten självständigt, ge henne de verktyg hon behöver för framgång och låt henne veta att du är här för att hjälpa om hon behöver det, men i sista hand är det hennes ansvar. Även om detta kan verka kontraintuitivt, finner många föräldrar framgång med denna taktik.

Du kan också stödja ditt barns behov av kontroll genom att tillåta fler val eller valfri illusion under dagen, till exempel att låta henne välja mellan två outfits, välja ett tv-program eller en bok att läsa eller hjälpa till att skapa middagsmenyn. När ditt barn känner sig mer som befäl för andra aspekter av hennes liv, kan det minska sitt behov av kontroll över potten.

Om dessa tekniker inte verkar vara till hjälp, kanske du vill ta en paus från potten träning för en tid.

Ditt andra barn var mycket lättare

Om potty träning din förstafödde verkade mycket enklare än din andra, kan du behöva justera din metod. Varje barn är annorlunda, så det som fungerar för en arbetar inte alltid för en annan. Ett barn kan svara bra på belöningar, medan ditt nästa barn går från påminnelser för att använda potten.

Ett vanligt problem föräldrar till fler än ett barn kan komma ifrån är att potty träning en pojke är annorlunda än att träna en tjej. Om du har utbildat din dotter framgångsrikt, men du har problem med din son, kan det hända att det är på spel. Pojkar tenderar att träna senare än tjejer, kan stå i stället för att kissa och kan kräva ett annat träningsstol med ett stänkskydd.

Tips för framgångsrikt Potty Training Boys and Girls

Hälsoproblem är störande

Barn som upplever förstoppning ofta har svårt att lära sig att använda toaletten. När tarmrörelser blir svåra och svåra att passera, blir många barn rädda för att poopa och hålla in. Ett barn som är förstoppad och lär sig att pottståg kan associera smärtan med toaletten och bli rädd för att sitta på den.

Förutom svårigheter att förfölja avföring, har vissa barn med förstoppning också olyckor med både käke och skott. Uppstoppad avföring kan sätta press på blåsan och njurarna, vilket gör det svårt för ett barn att känna känslan att urinera eller orsaka en plötslig längtan att gå.

Kronisk förstoppning kan också leda till encopresis, ett gemensamt hälsoklag hos småbarn och småbarn. Det händer när tarmarna blir igensatta med hårda pallar och mjuka, flytande pall sätter sig runt blockeringen och läcker ut. Om ditt barn har vanliga poopolyckor där underkläderna är strimmiga, prata med barnläkaren.

Barndom förstoppning kan lindras genom att dricka mer vatten och lägga till mer frukt och grönsaker i ditt barns diet. Det finns också flera receptfria läkemedel, som MiraLAX (polyetylenglykol 3350), som din läkare kan rekommendera.

Förutom badrumsproblem kan förstoppning leda till förlust av aptit och matningsproblem. Medan småbarns aptit kan fluktuera från dag till dag, om du misstänker förstoppning och ditt barn inte äter, kontakta en vårdgivare.

Ett ord från Verywell

Om du bryter processen med att använda badrummet i sina många steg, kan du se varför potty träning är en sådan process för ett ungt barns sinne och varför det tar tid och övning att få behärskning.

Om du är frustrerad över att ditt barn inte gör framsteg med pottträning, är de flesta experter överens om att du ska ta en paus och sluta toalettträning för en tid. Detta kommer att lätta trycket på ett envis barn eller en som inte är redo ännu. Du kan återvända till pottutbildning när ditt barns sinne och kropp är helt redo att ta på sig uppgiften. Det kommer att vara mycket mindre stressande för er båda om du kan vänta.

Populära Inlägg

Läs Mer