Varför kan du behöva vila resten under en graviditet

Anonim

Med den ökade risken för komplikationer som är förknippade med flerfödda, kräver många mammor en viss nivå av sängstöd under graviditeten. Sängläger kan ordineras för att lindra en potentiell hälsorisk för moderen (som före-eklampsi) eller för barnen (som förtidsarbete). Vissa läkare ordinerar rutinmässigt vila efter 24 veckor, medan andra tar ett "vänta och se" synsätt.

Några lyckliga mödrar kommer att överleva hela sin graviditet utan mycket anpassning till sin normala rutin. Andra kan dock kräva sjukhusvistelse eller någon form av modifierad sängstöd hemma. Eftersom det inte finns något sätt att förutsäga resultatet, är din bästa satsning att vara beredd på eventuella händelser.

Vilken säng vila uppnår

Enligt Amy E. Tracy, författare till The Pregnancy Bed Rest Book, är gravitation den bakomliggande orsaken. "Många obstetricians tror att man använder gravitation genom att ligga ner positionen hjälpmedel för att stabilisera eller förbättra vissa medicinska tillstånd."

Begränsande fysisk aktivitet hjälper till att lindra eller förebygga stress på moderns vitala organ, såsom hjärta, njurar eller cirkulationssystem. Det ökar blodflödet till livmodern och sparar energi, vilket ökar näringsämnena mot barnen. Ännu viktigare, det tar trycket från livmoderhalsen och kan hjälpa till att hålla livmodern från att dra ihop, vilket minskar risken för för tidigt arbete.

Vilken säng vilar

Sängstöd kan faktiskt ta flera former, allt från att slutföra sjukhusvistelse till tillfällig vila. Det är viktigt att förstå dina begränsningar och vitala att du följer dem. Tydlig kommunikation med dina läkare kommer att säkerställa det bästa resultatet, så var noga med att diskutera alla dina frågor och bekymmer med din läkare.

Hur man hanterar

Om du finner det nödvändigt att genomgå sängstöd under graviditeten, behöver du definitivt göra några arrangemang för att täcka dina vanliga ansvarsområden. Du kanske känner dig överväldigad och undrar hur du ska hantera. Det finns några underbara resurser tillgängliga för att hjälpa dig genom den svåra tiden, till exempel Sidelines National Support Network, eller din lokala multipelklubb. The Gravidancy Bed Rest Book är en utmärkt referensguide och rekommenderas att läsa för vilken kvinna som helst som kan vara kandidat för sängstöd. Det erbjuder möjligheter att hantera de många problemen med sängstöd, inklusive arbete, hushållning och barnomsorg.

Ditt mentala och känslomässiga perspektiv om viloläge kommer att ha ett enormt drag i ditt fysiska tillstånd. Du kommer sannolikt att känna dig frustrerad, orolig, överväldigad eller allt ovan. Kom ihåg att viloläge inte varar för evigt. Du gör det bästa för dina barn genom att begränsa din verksamhet och ge all din energi till deras utveckling. Varje minut (timme, dag eller vecka) som du vårdar dem i utero är en mindre minut som de kanske skulle kunna spendera på sjukhuset.

Populära Inlägg

Läs Mer