Varför du kan behöva antibiotika i arbetet

Anonim

Antibiotika är kända för att bekämpa infektion. Ibland behöver du dessa kraftfulla läkemedel i din arbets- och leveranserfarenhet. Här är några av anledningarna till att du kan behöva antibiotika under din leverans:

Grupp B Strep (GBS)

Du kommer sannolikt att testas för grupp B Strep vid slutet av graviditeten, vanligtvis mellan veckorna 34-36. Om du är positiv för GBS under det testet, vill du helst få antibiotika i arbete via ditt IV eller saltlösningslås. Du kan också ges antibiotika om du har fött en bebis som fått kontrakt med GBS.

Profylaktisk för bara i fallet

I vissa födelsersituationer kan du få antibiotika bara om ett exempel kan vara för kejsarsnitt eller c-sektion. Eftersom risken för infektion ökar beroende på arten av kirurgisk födelse, ges ett antibiotikum för att förhindra den infektionen. Det kan finnas andra orsaker till att du behöver antibiotika också, prata med din läkare eller barnmorska för en diskussion med tanke på din personliga medicinska historia. En gång föreslogs att alla kvinnor får antibiotika i slutet av graviditeten för att förhindra vissa typer av infektioner. Det finns ingen data som visar att detta är fördelaktigt och kan faktiskt orsaka skada, så det här är inte vad vi menar med profylaktiska. Det är inte heller fördelaktigt att ge antibiotika till varje mamma innan hon bryter ut vattnet för att försöka förhindra chorioamnionit.

Preterm Labor

Om du är i förtidig arbetskraft kan det orsakas av en infektion. På grund av det faktum kan antibiotika stoppa ditt arbete eller åtminstone hjälp med infektionen. Även om du inte kan stoppa arbetet, kan du hjälpa till att minska risken för infektion för dig.

Ditt vatten har blivit brutet över en viss tid

Typiskt ges antibiotika efter 18 timmar av att dina membraner (vatten) bryts för att försöka förhindra en uterusinfektion eller chorioamnionit (en infektion i fostervåren) om din grupp B Strep-status är okänd. Detta kan vara förr eller senare beroende på ditt sjukhus eller utövarens protokoll. Detta är sant om ditt vatten bröt på egen hand eller om det gjordes som ett sätt att inducera arbete eller arbetskraft.

Köra en feber

Om du kör feber i arbetet kan de ge dig antibiotika, även innan de vet varför du kör feber för att försöka förhindra överföring av allt du behöver till barnet. Det beror på din medicinska historia och protokollet vid din födelseort och med dina utövare.

Ett ord om Mitral Valve Prolapse (MVP)

Det brukade vara att om du hade en mitral ventil prolapse (MVP) skulle du bli ombedd att göra profylaktiska antibiotika för att förhindra hjärtproblem. Det användes även vid reumatiska hjärtsjukdomar. Detta betraktas inte längre som protokollet.

Populära Inlägg

Läs Mer