Varför kvinnor upplever skuld under graviditeten

Anonim

Det är inte svårt att se varför gravida kan börja känna sig överväldigad som månaderna och trimestern bär på få människor får så mycket välmenande, men oönskad rådgivning som förväntade mammor. För första gången mödrar blir känslan av att inte veta vad du gör ofta till skuld. Även andra, tredje eller fjärde gången kan mödrar känna sig skyldiga när de gör vanliga graviditeter "misstag".

Vanliga graviditetskrigsturer

Kvinnan hålls vanligtvis till oerhört höga standarder, och det är kanske ännu mer, när det är en annan liten bebis liv involverad. Men det betyder inte att du måste vara den perfekta kvinnan, fruen och mammen hela tiden.

Här är en lista över några av de saker som kan ge dig en graviditetståg, och ännu viktigare, varför ska du inte slå dig om det.

1. Vad du gjorde innan du visste att du var gravid

Eftersom mindre än 50% av graviditeterna är planerade är det vanligt att många kvinnor deltar i aktiviteter som de annars inte skulle ha haft om de visste att de var gravida. Klarar du dig själv om det glas vin du hade under vecka två? Eller sushi du hade under vecka tre? Gör inte. Även om det är alltid bäst att ta hänsyn till ditt OBGYNs eller barnmorskas råd, är det du gjorde i de första veckorna av graviditeten innan du hade det positiva testet i allmänhet inte ett larm i det långa loppet - var noga med att ta hand om det nu. Om du är orolig, prata med din vårdgivare.

2. Tar inte dina prenatala vitaminer

Vissa gravida kvinnor glömmer att ta prenatala vitaminer, medan andra inte kan tolerera dem (prenatala vitaminer har mycket järn, vilket kan vara svårt att smälta). Medan prenatala vitaminer är viktiga, är de ett säkerhetsnät som är avsedda att komplettera en hälsosam diet. I vissa fall är det bästa du kan göra att äta bra, byta vitaminer för att se om ett annat märke är till hjälp och gör vad du kan. Tala med din läkare för råd och vet att du inte är den första personen som har problem med prenatala vitaminer och du kommer inte vara den sista.

3. dina näringsmässiga val

Låt oss möta det, det finns dagar att äta bra är hårdare än andra. Ibland äter bra betyder planering framåt. Det kan vara svårt att göra när du kämpar utmattning, morgonsjuka och raserande hormoner. Om du äter bra mestadels och undviker alkohol, förlåt dig själv en överhoppad måltid eller bit chokladkaka, då och då igen.

4. Din morgonkaffe kaffe

Koffein är en av de vanligaste rättsliga missbrukarna, och många kvinnor känner sig inte som om de kan börja sin dag utan en kopp kaffe (eller tre). Med motstridiga studier om säkerheten för koffein för ditt barn under graviditeten är många mammor inte säkra på vad de ska göra om deras behov av den morgonens kopp joe. De flesta läkare och barnmorskor erkänner att kaffe i sann mått är den bästa insatsen här. Om du känner dig skyldig i din kaffekonsumtion, försök att byta till en halv decaf blandning och väck dig själv därifrån.

5. Ditt sexliv (eller dåligt)

Du kan känna dig skyldig eller orolig för att ha sex under graviditeten. Många mammor är oroliga över att kön kommer att skada deras barn (det kommer inte). Andra känner sig skyldiga när de inte känner sig "i stämningen" eller att deras graviditet avbryter sitt sexliv med sin partner (det kan, men det är okej också). Om din läkare eller barnmorska råder dig att sluta ha samlag, är du bra att gå - om du känner för det. Att vara för trött, för sjuk, för öm, eller helt enkelt inte vill, är alla helt legitima skäl att inte vilja ha sex. Håll kommunikationslinjerna med din partner öppen. Liksom alla förhållanden kommer ditt sexliv att ha sina upp och ner.

6. Inte känna som första gången

Detta kan vara oro för andra gången mammor, som kanske känner sig mindre glada över en andra eller tredje graviditet än vad de gjorde om deras första. Detta är en ganska normal känsla. För att komma tillbaka i svängen av saker kanske ta en förlossningsfödelseklass, gå med i en mammas grupp eller få ditt äldre barn som är inblandade i att förbereda sig för den nya ankomsten. Detta kommer också att bidra till att minska en av de svartsjuka som äldre syskon tenderar att känna, speciellt om de kommer att vara nära i åldern för den nya barnen.

7. Sova på din baksida

Massor av uppmärksamhet ägnas åt de gravida kvinnornas sovande vanor. Om du finner dig själv av misstag på din rygg med dig vet du att du inte ska vara, bara rulla över och fortsätta med din sömn. Det händer. Det viktigaste är att du känner dig bekväm och får den bästa sömn du kan. Din hälsa är barnets hälsa!

8. Irriterande

Ankarna är svullna, din rygg gör ont, dina kläder är alltför snäva - du kommer självklart inte att vara solstråle hela 40 eller så veckorna av din graviditet. Det är helt normalt att känna sig irriterad eller vill ha ensam tid eftersom ditt liv kommer att förändras oändligt när barnet kommer. Ta tid för dig själv. Oavsett om det är en lång promenad, ett bubbelbad, en prenatal yogaklass, eller bara en eftermiddagsvägg på soffan med gamla filmer, låt din partner skämma bort dig medan du gör det hårda arbetet med att odla en människa.

Populära Inlägg

Läs Mer