Varför drabbas mobbning ofta i tystnad

Anonim

När barn utsätts för mobbning, kan de drabbas av betydande konsekvenser, inklusive att känna sig ensam, isolerad och förödmjukad. Och ändå säger många mål inte en enda person vad som händer med dem. Anledningarna till att vara tysta är olika och varierar från person till person. Men i allmänhet är mobbning skrämmande och förvirrande när det först händer. Detta faktum lämnar de flesta tweens och tonåringar osäker på hur man hanterar situationen. Som ett resultat fortsätter de mobbningshändelser för sig själva medan de försöker lista ut det. Här är några andra orsaker till att offren för mobbning kan vara tveksamt för att erkänna att bullies riktar sig mot dem.

Skämmas och generad

Bullying handlar om makt och kontroll. Som ett resultat får det offer att känna sig maktlös eller svag. För många barn skapar detta känslor av intensiv skam och förlägenhet. På samma sätt, om offer blir mobbade på grund av något de redan är känsliga för som en fysisk egenskap eller anklagelse, kommer de ofta att vara för generad att prata om det. Att prata om mobbningen skulle kräva att de lyfter fram sin "defekt". För vissa barn är tanken på att föra upp sin "defekt" till en vuxen värre än mobbningen själv.

Rädd Bully kommer att retaliate

Ofta barn tycker om att rapportera en mobbning kommer inte göra något bra. Istället oroar de sig för att mobbningen bara kommer att göra sina liv värre. De vill hellre försöka väder stormen ensam än att riskera att eskalera problemet. Ibland tror de även att om de håller tyst att mobbningen så småningom kommer att sluta.

Känner trycket för att vara tyst

Många gånger känner barnen att de behöver acceptera tillfällig mobbning för att kunna tillhöra. Som en följd av detta kommer de att underlätta för ömsesidigt tryck och acceptera mobbningen som ett sätt att behålla sin sociala ställning. Denna blandning av övertryck och mobbning existerar ofta i klienter. Offren längtar ofta efter acceptans från de själva som mobbar dem. Så, för att förbli en del av gruppen, tolererar de medelbeteende.

Bekymrad Ingen kommer att tro dem

Många gånger inriktar sig mobbar barn som är loners, har speciella behov, är benägna att berätta, eller kan redan ha disciplinära problem. Som ett resultat är offret mycket medveten om att de ibland är i trubbel och när det gäller mobbning är de rädda för att andra kommer att anta att de ljuger eller gör upp det. Som ett resultat blir de tysta eftersom de anser att öppna för andra inte skulle göra något bra.

Orolig över att vara märkt en snitch

När det gäller mobbning, är det ofta denna outtalade sekretesskrift om mobbning. Offer för mobbning är ofta mer rädda för att bli kallad en tatletal, en bebis, en råtta eller en snitch för att rapportera mobbningen än de handlar om att bestå av mer missbruk.

Känner som de förtjänar det

Barn är ofta mycket medvetna om sina fel. Som ett resultat, om någon nollar in på en av dessa fel och börjar använda det för att taunt och reta dem, antar de automatiskt att de förtjänar behandlingen. Många gånger är barnen så internt kritiska och saknar självkänsla att de på något sätt överensstämmer med behandlingen de får. Och medan det gör ont för att bli roligt, överensstämmer de med mobbningen på något sätt.

Underlåter att erkänna subtila former av mobbning

Många gånger rapporterar barnen bara fysisk mobbning eftersom det är lätt att känna igen. I sin tur misslyckas de med att rapportera mer subtila former av mobbning som relationell aggression. De inser inte att sprida rykten, ostracisera andra och sabotera relationer också utgör mobbning.

Antag vuxna förväntar dem att hantera det

Trots alla framsteg med mobbningsförebyggande finns det fortfarande det underliggande meddelandet att barnen måste vara tuffa under svåra situationer. De är rädda för att vuxna i sina liv kommer att tänka dåligt på dem eller vara arg på det missbruk de upplever. Dessutom misslyckas många skolor att skilja skillnaden mellan tatuering och rapportering. I stället för att de är upptagna att försöka uppfylla akademiska mål, föredrar de att inte vara störd av mobbning och uppmuntra barn att hantera alla problem på egen hand. Detta kan vara särskilt besvärligt om barnen försöker hantera potentiellt våldsamma situationer på egen hand.

Rädsla vuxna kommer att begränsa digital åtkomst

När det gäller cyberbullying, kommer de flesta barn inte att erkänna att de är riktade eftersom de är rädda att deras föräldrar eller lärare inte tillåter dem att använda sina elektroniska enheter längre. Om vuxna faktiskt tar bort deras tillgång till datorer eller mobiltelefoner eftersom de mobbades, skickar detta två meddelanden. För det första är det inte värt att säga en vuxen. För det andra är offeret skyldigt för att hon är den som straffas. Istället bör adressering av cyberbullying innebära att kopior av korrespondensen hålls kvar, blockerar gärningsmannen, byter lösenord eller telefonnummer och rapporterar cyberbully.

Ett ord från Verywell

Eftersom barn sällan berättar för en vuxen vad de upplever, var noga med att du vet varningssymbolerna för mobbning. Barn kan till exempel hänvisa till mobbning genom att säga att det finns mycket drama i skolan, att barnen bråkar med dem eller att de inte har några vänner. Det här är alla tecken på att de upplever en av de sex typerna av mobbning.

Om dina barn bekänner att vara ett mål, berätta för dem att du är stolt över dem för att ha modet att prata om det. Detta förstärker att du värdesätter att ha en öppen dialog om problem i sitt liv. Det är också viktigt att du tror vad dina barn berättar för dig och att du gör ett åtagande att arbeta med dem för att hitta lösningar.

Håll också dina känslor i kontroll. Att bli upprörd, arg eller känslomässig kommer bara att stressa ut ditt barn. Istället förbli lugn och jobba tillsammans för att göra en plan. När barnen känner att de har alternativ, kommer de vara mindre benägna att övervinnas av negativa känslor och känslor. Hjälp ditt barn att hitta sätt att reagera på och övervinna mobbning.

Populära Inlägg

Läs Mer