Varför vissa skolor är handelsstraff för meditation

Anonim

På de flesta skolor, vägrar att göra vad läraren säger innebär en automatisk frihetsberövande. Och med nolltoleranspolitiken på uppgången kommer det sannolikt att få upphöra med att komma in i någon form av fysisk skada.

Men vissa skolavdelningar erkänner att dessa straff inte nödvändigtvis förändrar elevernas beteende på lång sikt. Istället handlar inte nyckeln till bättre beteende om straff alls.

Flera skolavdelningar i Baltimore, Maryland ersatte traditionell disciplin med meditationsprogram. I stället för att skickas till huvudkontoret för missuppträdande lärs barnen att öva sin tankegång. Och resultaten har varit anmärkningsvärda.

Vad hände när Patterson High School introducerade meditation

Patterson High School, en offentlig gymnasium i Baltimore, startade programmet Mindful Moment i skolåret 2013-2014. I jämförelse med läsåret 2012-2013 såg skolan dessa förbättringar:

  • Suspensioner för striderna sjönk från 49 till 23
  • Suspensioner som beror på verbala förändringar i klassrummet minskade från 36 till 17
  • Närvarofrekvensen ökade med nästan 3 procent
  • Antalet nionde sorterare som främjas till tionde klassen ökade med 19 procent
  • Den genomsnittliga GPA för nionde graders för första gången ökade från 1, 06 till 1, 51

Mindfulness-program har också genomförts i andra skolor. Och över hela linjen rapporterar förvaltningarna liknande resultatminskade beteendeproblem och ökat akademiskt engagemang.

Mindful Moment Programmet

Holistic Life Foundation är organisationen bakom Mindful Moment Program. Programmet innehåller en 15 minuters inspelning som spelas varje morgon och varje eftermiddag för studenter.

Eleverna styrs genom andningstekniker och meditationsövningar. Lärarna roterar genom klassrummet för att modellera hur man övar övningarna.

Programmet innehåller också Mindful Moment Room-ett lugnt reträtt som är tillgängligt för studenter hela dagen. Vissa studenter känner igen när de behöver en paus och begär att gå till Mindful Moment Room för att lugna sig på egen hand. Vid andra tillfällen skickas distresserade eller störande studenter till Mindful Moment Room av en lärare. Målsättningen är att lära eleverna att öva med sina mindfulness färdigheter när de har svårt.

En gång i Mindful Moment Room hälsar en instruktör varje student. De håller en fem minuters diskussion. Därefter engagerar de sig i 15 minuters uppmärksamhet, vilket kan innehålla andningsövningar eller yoga.

Dessutom lärs lärare hur man checkar in med studenter för känslomässiga problem under hela dagen. De lär sig också hur man integrerar mindfulness-träning i en studerandes dag.

Mindful Moment har använts med studenter i alla åldrar. Vissa skolor innehåller också andra strategier, till exempel regelbundna yogakurser och annan stressreduceringsplan.

Varför Mindfulness Works

En studie från 2010 som publicerades i Journal of Abnormal Child Psychology fann att mindfulness-baserade metoder minskar problematiska responser på stress. Studenter som lärde sig mindfulness färdigheter var mindre benägna att rota. De upplevde färre påträngande tankar och lägre känslomässig upphetsning.

Forskare fann att ett 12 veckors program var effektivt för att minska många av de beteendeproblem som studenterna tidigare uppvisade.

Mindfulness-program kan vara särskilt effektiva med studenter som bor i underserverade, urbana samhällen. Dessa studenter utsätts ofta för stressiga livserfarenheter som gör akademikerna mer utmanande.

Mindfulness kan lära sig de färdigheter som eleverna inte kommer att lära sig i ett traditionellt klassrum. Mental styrka, karaktär och långsiktig uppfyllelse i livet kan dock vara nyckeln till att hjälpa studenter att nå sin största potential.

Mindfulness handlar om att lära sig att uppmärksamma tankar och känslor utan dom. Så snarare än att tänka, "Jag borde inte vara så arg just nu", kan en elev lära sig att det är okej att vara upprörd men det är inte bra att träffa någon.

Mindfulness innebär också att bli medveten om vad som händer just nu, istället för att återhämta förflutet eller oroa sig för framtiden.

I stället för att straffa barn för att förlora sina temperament eller skicka dem hem tidigt för att störa klassen, lär barnen att bli medvetna om sina känslor. När de känner igen att de känner sig ledsna eller arg, kan de använda hälsosamma hanteringsstrategier för att hantera sina obehagliga känslor.

Så medan traditionell skolpolitik kan säga, "Vi skickar dig hemma eftersom du inte kan styra dig själv", skickar meditationsprogram ett meddelande som säger "Vi ska lära dig hur du kan styra dig bättre." Dessa program fokuserar på att undervisa barns livskunskaper som hjälper dem att hantera stress på ett produktivt sätt.

Andra Mindfulness Program i skolor

Mindful Moment Programmet är inte det första mindfulness-programmet som ska lanseras i skolorna. Faktum är att Storbritannien började leverera mindfulness lektionsplaner i skolor 2007.

Två stora företag i USA som erbjuder mindfulness utbildning inkluderar MindUP och Mindful Schools. MindUp rapporterar att 81 procent av eleverna ökar deras känslomässiga intelligens till följd av sitt program. Föräldrar kan köpa ett hemma-program för barn som kanske inte får mindfulness-övning i skolan.

Mindful Schools erbjuder utbildning till lärare. De tillhandahåller kurser som undervisar om uppmärksamhetsförmåga som kan överföras till skolinställningen.

Fördelar med Mindfulness Förlänga till vuxenlivet

Forskningen om hur mindfulness gagnar barn fortsätter att dyka upp och det mesta ser mycket lovande ut. Studier visar uppmärksamhet gagnar vuxna på flera sätt:

  • Ökad relation tillfredsställelse - Par som övar uppmärksamhet rapporterar mindre konflikt och bättre kommunikation.
  • Bättre fysisk hälsa - Mindfulness har visat sig öka immuniteten, sänka blodtrycket och minska smärta.
  • Minskade känslomässig reaktivitet - Mindfulness kan minska intensiteten av negativa känslor, vilket kan hjälpa människor att leva lugnare och fredligare liv.
  • Förbättrat fokus - Mindfulness förbättrar koncentration och uppmärksamhet, vilket kan vara särskilt användbart i dagens värld där elektronik ständigt vågar för allas uppmärksamhet.
  • Bättre psykologisk hälsa - Mindfulness bekämpar stress och förbättrar psykisk hälsa. Vuxna som ökar sin mentalitet har lägre risk för många psykiska problem.

Att undervisa barns uppmärksamhet på en ung ålder kan tjäna dem bra för resten av livet. Fördelarna kan sträcka sig långt bortom klassrummet och kan hjälpa dem att reglera sina känslor och hantera sin stress i vuxenlivet, vilket kan vara nyckeln till långsiktig framgång.

När allt kommer omkring, även om ett barn gör sig bra akademiskt eller får en högskoleexamen, kan han kämpa för att lyckas i livet om han inte kan kontrollera sitt humör. Och oavsett hur bra ett barn utför på akademiska tester, kommer hon ha svårt i livet om hon blir så stressad att hon inte kan tänka sig rakt.

Lär ditt barn Mindfulness hemma

Om ditt barns skola inte har antagit ett mindfulness-program - och de flesta av dem har inte-du kan lära dig mindfulness-färdigheter hemma. Det finns många appar, böcker och program som är tillgängliga för att hjälpa barnen att lära sig mindfulness.

Det är självklart viktigt för dig att utveckla din egen mindfulness-övning. Det kommer inte bara att minska din stress, men du kommer också att vara en bra förebild för ditt barn och du kommer att vara utrustad att tränare honom när han behöver hjälp med att öva sin kompetens.

Du kan också prata med ditt barns skola om att implementera ett mindfulness-program. Visa administrationen av forskningen och prata om fördelarna, och de kan vara villiga att anta ett program eller betala för lärare att träna.

Populära Inlägg

Läs Mer