Varför ska inte farföräldrar se deras nyfödda barnbarn?

Anonim

Några förväntade föräldrar säger att de inte tar sjukhusbesökare. Andra säger att mor-och farföräldrar inte får besöka sitt nyfödda barnbarn under de första veckorna eller tom månader. Många farföräldrar är förvirrade och skadade av dessa beslut. Varför skulle föräldrar göra detta till morföräldrar?

Far-och morföräldrar måste förstå att dessa beslut inte är något som föräldrar gör "till" morföräldrarna. Det är något de gör "för" den nyfödda och för sig själva. De skapar en skyddad period för att bilda en familjeenhet. Denna tidsperiod kallas ibland som en babymoon. Far-och morföräldrar kanske inte förstår sådana beslut, men de borde åtminstone bevilja att föräldrarna agerar utifrån det bästa av motiv. Dessutom, om morföräldrarna undviker överreaktion, kan de nya föräldrarna ändra sig, särskilt när de upplever realiteten hos nyfödd vård.

Varför farföräldrar kan bli förbjudna från sjukhuset

När det gäller varför föräldrar kan förbuda morföräldrar från att besöka, är det i allmänhet att låta den nya familjen binde utan några komplicerade faktorer. Här är några andra anledningar till att farföräldrar kan hindras från att besöka sjukhuset:

  • Mamman kan återhämta sig från födseln och kan behöva mycket vila.
  • Mamman kanske inte vill ha besökare när hon inte tittar på sitt bästa, vilket kan vara fallet efter födseln.
  • Mamman kan önska integritet när hon försöker etablera amning.
  • Föräldrarna kanske inte vill ha en publik eftersom de blir vana vid hantering och förändring av deras nyfödda.
  • Besökare kan ta med bakterier.

Det är viktigt att komma ihåg att nya mammor vanligtvis skickas hem efter 48 timmar. Så sent som på 1970-talet fortsätter postpartumsjukhus i genomsnitt fyra dagar. På 1950-talet var vistelser på en vecka till 10 dagar standard. Moderna mödrar kan behöva hela sjukhusvistelsen - om en eller två dagar - för vila och återhämtning.

Varför farföräldrar kan förbjudas från hembesök

Vissa föräldrar kan fortsätta att bära besökare under sina första dagar eller till och med veckor hemma. Tillsammans med fortsatt oro över exponering för bakterier kan dessa faktorer också ingå i sitt beslut:

  • Föräldrarna kan vara oroade över att deras hushållning inte är upp till sina vanliga normer.
  • Föräldrarna vill inte ha bördan att erbjuda mat och dryck eller på annat sätt roa sina gäster.
  • Besökare kan ta med sig egna barn, och små barn kan vara störande, liksom ofta bära de tidigare nämnda bakterierna.

Ändringstider

De flesta mor-och farföräldrar växte upp under en tidsperiod när det antogs att farmor skulle vara kvar på plats för att hjälpa nya mödrar. Nya mödrar skulle gå för att stanna hos en mamma eller svärmor. En mormor skulle gå för en period av dagar eller till och med veckor för att hjälpa till.

Det är viktigt att komma ihåg att dagens mammor bor i en något annorlunda värld. För en sak är fäder mer benägna att hjälpa till. Vissa tar tid från jobbet eller jobbar hemifrån för att vara där för moderen och nyfödda. De lyckliga får även betald faderskapsledighet.

En annan faktor är att de flesta mödrar har jobb och därmed en begränsad tid att stanna hemma hos sina nyfödda. De känner ofta press för att få ut det mesta av tiden de har med sin bebis.

Nya föräldrar kommer att tro att de vill vara ensamma med sin bebis, men byta sina tankar när de möter verkligheten att ta hand om en nyfödd. Det gör inte ont för farföräldrar att göra ett stående erbjudande för att få hjälp. Ibland är föräldrar som begränsat besökare med ett första barn helt fina med besökare för efterföljande födslar, särskilt eftersom det finns en äldre syskon att bry sig om.

Ytterligare problem

Dessa problem kan förvärras när det gäller långväga morföräldrar som förväntar sig att stanna i familjen hem när de kommer till besök. Att ha farföräldrar som husgäster kan vara störande för unga familjer under bästa omständigheter. När de nya föräldrarna är sömnberövade och annars inte på sitt bästa kan scenen ställas in för konflikter. Farföräldrarna kan erbjuda att bo i ett motell. Åtminstone borde de låta föräldrarna fatta beslut om längden och tidpunkten för besöket.

En annan komplicerande faktor är om en morförälder välkomnas och en annan vände sig bort. Det vanligaste scenariot är att mors morföräldrar har mer tillgång än farfarföräldrar, men det kan vara det motsatta. Under alla omständigheter är morförälder utan tillträde säker på att vara avundsjuk mot den andra morföräldern och lägger till ytterligare en annan skada för blandningen.

Far-och farföräldrar som inte håller med de nya föräldrarnas beslut bör komma ihåg att en av de stora föräldrarnas främsta jobb respekterar gränserna. Så nära som farföräldrar kan vara att bekanta sig med deras nyfödda barnbarn, de borde förstå att det är lika viktigt att gå av på rätt fot med de nya föräldrarna. De som respekterar de nya föräldrarnas beslut kommer sannolikt att hitta sin tillgång till barnbarn utökad, medan de som inte kan hitta tillgången fortsätter att vara begränsade.

Om du får besöka

Om du har turen att få möjlighet att knyta med ditt nyfödda barnbarn, försök att inte förbise föräldrarnas behov. Att uppmana mammen till en drink eller ett mellanmål uppskattas alltid. God näring och hydratisering är viktiga efter födseln. Att hämta och bära uppgifter för den nya mamman kommer också att uppskattas mycket.

Att hjälpa till med hushållsarbete är viktigt, men det kan vara knepigt. Om du frågar en överväldigad förälder vad du ska göra för att hjälpa till, ger du helt enkelt föräldern en annan sak att tänka på. Det är bäst att göra saker som du ser som behöver göra, men var noga med att använda bra dom. Jag har känt farföräldrar som lastade upp diskmaskinen men bara staplade allt på disken eftersom de inte visste var sakerna gick. Det hjälper inte verkligen!

De flesta morföräldrar kommer att dö för att hjälpa till med barnet, men återigen skjuta upp föräldrarnas önskemål. Vissa föräldrar kommer att vara mer än gärna överlämna barnet ett tag. I andra fall, särskilt när barnet sover mycket, kommer föräldrarna att vara angelägna om att maximera sitt ansikte mot ansikte.

Framför allt, var tålmodig med de nya föräldrarna. Var inte snabb att ta del av. De går igenom många förändringar. Vad de flesta nya föräldrar behöver mest är att de är det rätta, och det är något som farföräldrar kan ge. Det kostar inte ett öre, men lönen kan vara enorma.

Populära Inlägg

Läs Mer