Varför ska tidigt graviditetstest tas på morgonen?

Anonim

Timing är ett av de mest ifrågasatta ämnena när det gäller graviditetstester. Är det bäst att ta ett graviditetstest på morgonen?

hCG-nivåer i tidig graviditet

Många företag rekommenderar att du tar sitt graviditetstest på morgonen eftersom första morgonurinen vanligtvis innehåller den högsta koncentrationen av human choriongonadotropin (hCG), graviditetshormonet.

Den goda nyheten är att hCG nästan dubblerar varannan dag i början av graviditeten. Det betyder att dina hCG-nivåer efter den fjärde eller femte veckan av graviditeten är tillräckligt höga för att ge ett korrekt resultat av graviditet utan att behöva använda första morgon urin. Detta gör att du kan ta ett graviditetstest när som helst på dagen.

Första morgonen är urin viktigast när du väljer att testa mycket tidigt under graviditeten. Detta definieras typiskt som före den första dagen din period beror på eller strax efter.

Ju längre bort du är från när din period berodde, är den mindre viktiga första morgonen urinen för att göra ett korrekt graviditetstest.

Det spelar ingen roll om du urinerar på pinnen eller i en kopp när du samlar urinen. Detta förändrar inte koncentrationen av hCG alls och kommer inte att förändra resultaten av testet.

Se till att du inte glömmer att ta första morgonurinen

Det händer - ibland glömmer du att samla urin innan du går till badrummet först på morgonen, vare sig du är sömnig eller i rush. För att förhindra att du glömmer bort kan du stänga toaletten och antingen placera graviditetstestet på toppen eller skriva en anteckning till dig själv.

Vad kan du göra om du inte har första morgonurin?

Vissa kvinnor kan inte på ett tillförlitligt sätt testa första på morgonen - du kan sluta ha ett schema eller en situation som garanterar ett graviditetstest utanför morgontimmarna. Det kan bero på ett konstigt sömnschema för arbete eller skola, eller helt enkelt för att du verkligen vill veta och inte vill vänta tills morgonen.

Du kan återskapa första morgon urin för ett graviditetstest genom att inte använda badrummet i minst fyra timmar.

Du borde inte dricka mer än normalt. Detta är ett ganska vanligt misstag, tänkande att du helt enkelt kan dricka mer för att få mer urin. Detta kan dock orsaka utspädd urin och i sin tur påverka resultatet.

Kommer ett tidigt graviditetstest på natten att ge felaktiga resultat? Inte nödvändigtvis. Återigen beror det på hur långt i graviditeten du är. Första morgonen är urin viktigast i tidig graviditet.

Du kan också få ett blodprov. Noggrannhet av ett blodgranskningstest är inte beroende av den tid på dagen du testar.

Första morgon Urin och Digital Graviditetstest: Hur långt är du?

Vissa digitala graviditetstest kommer att ha en indikator på framsidan som kommer att ge en avläsning av hur långt längs testet uppskattar att graviditeten ska vara. Om du inte använder första morgonurinen kan denna del av testet vara felaktigt. Men det faktiska resultatet som indikerar huruvida du är gravid eller inte är korrekt.

Tidsuppskattningen kan vara felaktig eftersom mängden hCG i urinen kan vara annorlunda beroende på när du tar provet. Din läkare eller barnmorska skulle vara den bästa personen att prata med om den antagda längden av din gestation - graviditetstestet gissar bara. Flera faktorer kan göra denna uppskattning felaktig. En tidig ultraljud och diskussion av ditt förfallodatum skulle vara bättre för att förutsäga barnets förfallodatum.

I alla fall kan du följa upp en hälsovårdspersonal för att bekräfta resultaten och få den vård du behöver.

Populära Inlägg

Läs Mer