Varför picky äta i småbarn leder till en dålig kost

Anonim

Att få ditt barn att äta en balanserad diet kan vara en maktkamp om han är en kräsen matare. Även när du inte ger honom några tilltugg, får han bara äta några bitar av sin lunch och middag. Detta kan leda dig att frukta måltidstider och ditt barn inte äter tre "kvadratiska" måltider om dagen.

Faktum är att många småbarn bara äter en god måltid varje dag och sedan bara välja på sina andra måltider. Kan det vara friskt? Säker. Så länge de växer och växer och utvecklas normalt och inte överdriver det på mjölk och juice.

Hur många kalorier behöver småbarn?

Överraskande behöver småbarn bara cirka 1300 kalorier varje dag. Om du lägger på vad de normalt äter och dricker varje dag, kan du se var dessa kalorier snabbt kan komma ifrån, inklusive:

 • 16 oz. av mjölk eller omvårdnad två eller tre gånger om dagen är ungefär 250 till 300 kalorier
 • 4 till 6 oz. av 100 procent fruktjuice motsvarar 100 kalorier
 • Två mellanmål motsvarar 200 till 300 kalorier
 • Två till tre måltider motsvarar 700 till 900 kalorier

Men 1300 kalorier är bara en uppskattning, med några småbarn behöver lite mer och vissa behöver lite mindre. Ditt barns höjd, vikt och aktivitetsnivå kan påverka hur många kalorier han behöver, men det exakta antalet kalorier är vanligtvis inte så viktigt att veta.

Småbarnsportstorlekar

En anledning till att föräldrar ofta tycker att deras småbarn inte äter tillräckligt är att de överskattar hur mycket de ska äta vid varje måltid.

Enligt American Academy of Pediatrics är en bra riktlinje att en pjokkdelstorlek ska motsvara ungefär en fjärdedel av en vuxen delstorlek. Om det inte verkar som nog, kom ihåg att du alltid kan ge dina småbarn sekunder, särskilt när det gäller grönsaker och andra hälsosamma livsmedel.

Exempel på småbarnstorlekdelar innefattar:

 • 1/4 till 1/2 skiva bröd
 • 1/4 kopp torr flingor
 • en till två matskedar kokta grönsaker
 • 1/2 bit färsk frukt
 • 1/3 kopp yoghurt
 • 1/2 ägg
 • 1 matsked smidig jordnötssmör (om det inte finns risk för livsmedelsallergier) sprids smidigt på bröd eller en cracker
 • 1 uns kött

Återigen, om ditt barn vill äta mer, kan du alltid ge sekunder, som en annan matsked grönsaker eller den andra halvan av en bit frukt. De enda viktiga näringsgränserna är att inte överdriva det på mjölk och juice. Mer än 16 till 24 oz. av mjölk och 4 till 6 oz. av fruktjuice kommer sannolikt att fylla ditt barn så att han inte är hungrig för riktig mat.

Picky Eaters

Föräldrar beskriver ofta sina småbarn som krämmande ätare, men det är ofta svårt att veta om det beror på att de äter små mängder i taget eller eftersom de gillar att äta samma saker varje dag.

Lyckligtvis kan båda vara normala. Din lilla barn kanske vill ha samma mat varje dag och det är OK att ge honom dessa livsmedel, men det betyder inte att du inte kan vara äventyrlig ibland.

Vad du behöver veta

Även om ditt barn kanske inte äter tre välbalanserade måltider varje dag, så länge det balanserar över en en eller två veckors period, med mat från alla livsmedelsgrupper, då har han sannolikt en hälsosam kost.

Lita inte på "snabba" matvaror och typiska småbarnsmat hemma bara för att få ditt barn att äta, såsom korv, makaroner och ost och kycklingnuggor. Servera en mängd olika livsmedel, inklusive grönsaker och frukter, även om det bara är en matsked på ditt barns platta som han inte röra för att få honom att använda sig av hälsosam mat.

Var inte snabb att ge ditt barn näringstillskott som Pediasure eller andra kalorier när du inte äter bra. Istället för att höja kalorierna, återfylls detta ofta och fyller ditt barn upp med vätskor, så att han fortsätter att inte vilja äta fast mat. Tala med din barnläkare om du verkligen tycker att ditt barn behöver ett näringstillskott.

De flesta småbarn behöver inte ta ett vitamin. Återigen prata med din barnläkare om du tror att ditt barn behöver kosttillskott. Och gör inte ditt barn "städa sin tallrik." Börja istället med lämpliga serveringsstorlekar. Överdriv det inte med mjölk och juice, och ge inte tilltugg för nära måltiden.

Populära Inlägg

Läs Mer