Varför husdjursmat är en dold fara för barnen

Anonim

Föräldrar med unga barn i deras hem tycker ofta att få saker som barnsäkrade, med babyportar på trappor, lås på skåp och omslag på eluttag.

Om du har ett husdjur i hemmet kan du vara utsatt för en gemensam dold fara för ditt barns hälsa och säkerhet. Även om du tänker på hundbett, kattbett och hundallergier, glömmer många föräldrar att torr sällskapsdjur är en kvävningsrisk för sina barn, småbarn och förskolebarn.

Kvävningsrisk

Torr sällskapsdjur, speciellt hundmat, är en kvävningsrisk för små barn.

Liksom mynt, magneter, hård godis och leksaker med små delar bör torr sällskapsdjur hållas borta från spädbarn, småbarn och yngre förskolebarn. Det innebär att helt enkelt att lägga en skål på golvet fylld med sällskapsdjur skulle inte vara en bra idé eftersom ditt barn lätt kunde komma till det. Istället matar ditt husdjur i ett barnsäkert rum i huset.

Pet Food Recalls

Förutom den uppenbara kvävningsrisken för torr sällskapsdjur finns det en mer dold fara som föräldrar kanske inte är medvetna om - återkallandet av sällskapsdjur på grund av förorening med salmonella . Enligt CDC, i oktober 2008, har det varit 79 fall av salmonellainfektioner i 21 tillstånd från den förorenade hunden och kattmat. Och mest involverar unga barn, med en medianålder av infektion på bara 3 år. Många utvecklade Salmonella symtom, inklusive blodig diarré, feber, illamående och kräkningar i buksmärtar.

Ett utbrott av salmonella i samband med torr sällskapsdjur har fått minst 14 personer sjuka i 9 stater och kan kopplas till flera märken av torr sällskapsdjur som produceras av Diamond Pet Foods.

Självklart är det inte att säga att de blir sjuka genom att egentligen äta sällskapsdjur. Källan för kontaminering kommer sannolikt bara att röra den förorenade sällskapsdjur och sedan äta något annat innan du tvättar händerna eller helt enkelt sätter fingrarna i munnen. Eller ditt husdjur kunde ha blivit sjuk från att äta den förorenade maten och då blev du sjuk från att röra ditt husdjur.

Djurmatssäkerhet

Eftersom det finns över 13 återkallande tillkännagivanden som omfattar 135 sällskapsdjurprodukter sedan 2006 och det finns alltid risk för kvävning på torr sällskapsdjur bör föräldrar vidta åtgärder för att hålla familjen säker när de matar sina husdjur, inklusive:

  • Tvätta händerna efter att ha hanterat sällskapsdjur och deras husdjurs maträtter
  • Lämna inte sällskapsdjur obevakad där ett ungt barn kan komma till det
  • Undvik att sätta på sällskapsdjur och maträtter i köket där du lagar mat för familjen
  • Kontrollera golvet för kvarvarande sällskapsdjur efter din hund eller katt äter

Också, för att hålla både din familj och husdjur säker, övervaka FDA för återkallelser och säkerhetsvarningar om sällskapsdjur.

Min Baby Ate Dog Food

Så vad ska du göra om ditt barn eller småbarn äter hundmat eller kattmat?

Eftersom en av de största riskerna är kvävning, bör du först kontrollera att ditt barn andas bra utan problem. Sök omedelbar medicinsk hjälp om du tror att han kan vara kvävning, vilket sannolikt inkluderar att ringa 911.

När du har försäkrat dig om att ditt barn inte kvävar, har du några alternativ. Du kunde:

  • Ring förgiftningskontroll för extra råd
  • Ring din barnläkare
  • Observera ditt barn för symtom och se din barnläkare om ditt barn utvecklar kräkningar, diarré eller magbesvär etc.
  • Se till att hundmatet inte var inblandat i en återkallelse

Och arbeta för att se till att det inte händer igen genom att följa några av reglerna om sällskapsdjur för livsmedelssäkerhet ovan.

Populära Inlägg

Läs Mer