Varför Barn använder Instagram till Bully

Anonim

Liv utan teknik är ofta ofattbar för tonåringar. De har blivit att lita på det som ett sätt att leva. Inte bara kan de hålla kontakten med vänner, men de kan också dela lite om sig själva i processen. Ett av de mest populära sätten för tonåringar att hålla kontakten och låta andra veta vad som händer i deras liv är genom Instagram. Instagram är en online fotodelning och social networking site som är enormt populär.

Förutom foton tillåter Instagram även tonåringar att spela in och dela med sig av 15 sekunders videor. Och medan det här sociala nätverksprogrammet är ett roligt verktyg för tonåringar, kan det, precis som alla andra sociala nätverk, användas till cyberbully och trolla andra. Faktum är att enligt en brittisk anti-mobbning grupp, Ditch the Label, sker majoriteten av cyberbullying kids erfarenhet på Instagram.

Till exempel för de som har upplevt mobbning på nätet rapporterar 42 procent att de mobbar på Instagram, 37 procent rapporteras mobbade på Facebook och 31 procent har mobbats på Snapchat. Följaktligen blir det allt viktigare att föräldrar är medvetna om hur barn använder Instagram för att trakassera, skrämma och förnedra andra. Här är de bästa åtta sätten som tonåringar använder Instagram till cyberbully andra.

Skickar skadliga eller pinsamma bilder

Ett sätt barn samlar sitt material är att fånga andra i att kompromissa med foton eller videoklipp som kallas "utpressningsstunder". Sedan lägger de dessa foton och videoklipp till Instagram. En annan taktik som används för att skämma bort andra spelar "slap spelet". Det innebär att en person slår ner någon medan en annan person filmar offerets reaktion. Denna reaktion skickas sedan till Instagram för att skämma bort och förnedra målet.

Skrivande avskrifter på förolämpande bilder

Till exempel kan en tonåring hitta en slumpmässig bild av en nördig person som plockar näsan. De lägger sedan in bilden med en bildtext som säger: "Det här påminner mig om @ användarnamn." På samma sätt som på Twitter när de är subtrade kan barn också posta något om ditt barn utan att någonsin nämna sitt namn. Du, hon och alla andra i skolan vet att det handlar om henne.

Postar grymma anmärkningar under ett foto

Om din tonåring lägger in en bild av sig själv som modellerar en ny outfit, kan andra ta tillfället i akt för att göra oförskämda kommentarer som "du är så ful" eller "förlora lite vikt". Det finns också vanliga flickord på Instagram. Ett exempel kan inkludera en tjej som kommenterar en annan tjejs foto med en kommentar som "tjej visste du att dina bröst går in i din skjorta." Tanken är skam en annan tjej för hur hon ser ut. Kommentarer kan också ha formen av slutskamning.

Använda funktionen "Add People" och tagga en bild

Om en mobbning och det avsedda målet inte följer varandra, kommer målet inte att bli underrättat om fotot eller hon kan se taggen, bildtexten eller kommentarerna. Som ett resultat kan offret trakasseras och förnedras utan att ens veta varför. Dessutom kan denna typ av mobbning även filtrera över i korridorerna i skolan. Ditt barn har ingen aning om varför människor skrattar och pekar på henne tills någon pekar på henne.

Lägga till en betydande Hashtag under ett foto

Medan bara om någon hashtag kan användas, här är några exempel på vad barnen skulle kunna posta: #loser #whatnottowear och #ugly. Hashtags tillåter människor att söka efter olika ämnen, som #whatnottowear, och ditt barns foto kan bli utsatt för en bredare publik. Denna exponering kan få en tonåring att känna att hela världen skrattar åt henne.

Skapa ett falskt konto

Det finns två sätt att mobbningar utnyttjar ditt barn med ett falskt konto. De laddar upp antingen medelvärda och pinsamt bilder på ditt barn eller de lägger in genomsnittliga citat och bilder om andra människor. Dessa oförskämda kommentarer ser ut som om de kommer från ditt barn och andra människor tror att ditt barn är det som bakom mobbningsbeteendet. Detta kan skada ditt barns rykte på nätet och få henne att bli ostracized. Det kan också få henne att komma i trubbel i skolan, med tränare och arbetsgivare tills det är bevisat att kontot är falskt.

Skickar skärmdumpar av privata textmeddelanden

I den här situationen blir din tonårs privata tankar plötsligt offentliggjorda. Till exempel, om din tonåring textade någon i förtroende om sina svårigheter med en annan student kan samtalet kopieras med en skärmdump och skickas till Instagram. När detta inträffar kan alla se sina tankar, inklusive den person den privata konversationen handlade om.

Ta och skicka pinsamma skärmbilder med FaceTime

Med hjälp av FaceTime eller ett annat videochattalternativ fångar bullies sina mål i pinsamt stunder. De lägger sedan in dessa foton på Instagram för att förnedra personen. Till exempel, om ditt barn FaceTime är i hennes pyjamas, med en lågt nedsänkt tankstopp eller med ansiktskräm i ansiktet, kan någon ta en skärmdump och skicka den till Instagram. Ibland kommer tjurar att locka sitt avsedda mål att göra något olämpligt under FaceTime och sedan posta det för att världen ska se.

Ett ord från Verywell Family

Kom ihåg att prata med dina barn om Internet-faror är det första steget att bekämpa cyberbullying på Instagram. Du bör också utbilda dem om hur man använder tekniken på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Instagram är precis som alla andra sociala nätverk och kräver att dina barn övar grundläggande Internet-säkerhet. Med rätt utbildning om farorna, tillsammans med regelbunden kommunikation och viss övervakning från din sida, kan du hjälpa till att förhindra Instagram mobbning i ditt barns liv.

Populära Inlägg

Läs Mer