Varför välja en öppen godkännande?

Anonim

Ett öppet adoptiv är en adoptivfamilj och födelsefamilj som håller kontakten till förmån för ett barn. Kontakt i ett öppet antagande kan innebära olika saker för olika familjer, eftersom kontakten kan sträcka sig från brev och e-post till telefonsamtal eller vanlig besök. Allt ligger på vuxna för att skapa en plan som passar allas behov och förväntningar.

Ett öppet antagande kan ordnas i inhemska adoptioner, inklusive fosteromsättning. Familjens kontakt kan omfatta födelsemedlemmar, farföräldrar och / eller syskon. Det har även funnits fall av öppna adoptioner i internationella adoptioner.

När en öppen adoption inte är en bra idé

Det finns tillfällen då ett öppet adoptiv inte ligger i ett barns bästa på grund av säkerhetsproblem. Detta är ofta fallet när det gäller adoptivvård. Om du har svårt att fatta beslut om huruvida du väljer ett öppet adoptivförfarande, kontakta en professionell, som en socialarbetare eller terapeut som är bekant med din familj.

Såsom är fallet med många beslut i livet finns det för och nackdelar att välja en öppen adoption.

Pros

 • Svar på de stora frågorna - Eftersom adopteringen kommer att ha någon kontakt med födelsefamiljen, kommer han inte att få känslan av en "saknad bit" i sitt liv som vissa adopterade beskriver. Han kommer också att få möjlighet att ställa den stora frågan, "varför ställdes jag till adoption?" Behovet att fantasera eller romantisera familjeomfången av familjen tas sedan bort från ekvationen och det adoptiva barnet kan växa upp med sanningen.
 • Länk till arv och förfäder - Adopterade inom en öppen adoption kommer också att ha tillgång till bakgrund på hennes arv och anor. Hon kommer att kunna hävda den informationen som en del av hennes identitet.
 • Bredare familje- och supportkrets - Adopterade inom ett öppet adoption kan ha fler familjer att ge kärlek och stöd. Adopterfamiljen kan också vara tacksam för det extra stöd som andra som älskar sitt barn ger.
 • Medicinsk information lätt tillgänglig - Många adopterade saknar tillgång till grundläggande medicinsk bakgrundsinformation. Denna information kan vara avgörande för att hjälpa medicinsk personal att fatta välinformerade beslut på uppdrag av sina patienter. Denna ovärderliga information gäller också mental och emotionell hälsa.
 • Inget behov av att söka - Många adopterade känner inte till detaljerna i deras adopteringshistoria, historien om deras början i livet. En adopterad i ett öppet antagande kommer att ha denna information och behöver inte lida genom en adoptionssökning. Adoptionssökningar kan utmana en person på många sätt, inklusive emotionellt och ekonomiskt.

Nackdelar

 • Möjliga gränsvärden - Vissa födelsefamiljer kan kämpa med att veta hur de passar in i den stora bilden. Adoptiva familjer kan kämpa med att veta hur man införlivar två uppsättningar föräldrar. Medan en uppsättning föräldrar aktivt, medförde den andra uppsättningen liv och ger en känsla av stabilitet och rötter.

   • Kommunicera framifrån vad gränserna är i fråga om visitation, telefonsamtal och födelseförälder som ingriper i barnets uppväxt.
  • Kom ihåg att allt kan omförhandlas när tiden går vidare.
 • Eventuella orealistiska förväntningar - Otillräckliga förväntningar kan vara ett problem på båda sidor om ett öppet antagande. En födelseförälder kan förvänta sig perfektion från en adoptivförälder, medan en adoptivförälder kan förvänta sig att födelsemodern ska spela en tystare roll i sitt barns liv.

   • Därför är det viktigt att skapa förväntningar i början av relationen. Detta är för livet. Medan roller och förväntningar kan förändras, kommer ditt barns behov för er alla i hans liv inte.
 • Förening med den som normalt inte skulle associera - Det kan låta ful, men det är en faktor. Vi har alla våra egna moral och värderingar, och inte alla är överens. Väljer vi inte våra vänner baserat på många olika faktorer? Vad händer om födelseföräldrar och adoptivföräldrar bara inte mår bra?

   • Tänk på vad som är bäst för barnet över dina egna behov först.
  • Om det är en fråga om säkerhet, som drogmissbruk, begränsar du då kontakt till brev eller e-post, men förklarar den förändringen till den andra parten och till adoptören.

Tänk på detta

Lägg märke till hur nackdelarna verkar vara om kommunikations- och sociala problem mellan adoptiv- och födelseparenter. Medan proffsen är alla en möjlig fördel för adopterade och pekar på barnets övergripande bästa intresse. Är det inte vad de flesta av oss är här för att försörja ett barn? Var vänlig observera dessa saker när du överväger adoption.

Populära Inlägg

Läs Mer