Vem är på fel för epidemin i barndomen?

Anonim

Övervikt hos barn har nått epideminivåer. Experter uppskattar att 15% av barnen är överviktiga och ytterligare 15% riskerar att bli överviktiga. Och två tredjedelar av dessa överviktiga barn blir överviktiga vuxna.

Vem eller vad är att skylla för barndomen Obesity Epidemic?

Det beror på vem du frågar.

Rättegångar mot McDonalds och andra snabbmatsrestauranger, som snabbt avskedades, skulle få dig att tro att snabbmat är att skylla på.

En annan rättegång, som också släpptes, skyllde Oreos, särskilt för att de innehåller transfetter.

Naturligtvis finns det gott om skylla att gå runt.

Orsaker till fetma i barndomen

Titta på riskfaktorerna för fetma, inklusive dåliga matvanor och inaktivitet, ger många idéer om orsakerna till fetma i barndomen.

  • Barnen är mindre aktiva; De tittar för mycket TV och spelar en hel del videospel. Så kanske vi borde skylla på de personer som gör tv-apparater och videospel och tv-nätverken.
  • Snabbmat är fortfarande ett bra mål med höga kalorier och högfettiga superstora måltider.
  • Att dricka mycket läsk och söta "fruktdrycker" är också kopplade till fetma, så kanske vi kan klandra Coca-Cola och Pepsi.
  • Super-dimensionering delar startade inte vid McDonald's. Började inte allt med megadryckerna eller Big Gulps vid 7-Eleven?
  • Skolor, som tillåter elever att köpa snacks och läsk från automater och inte alltid kräver gymnasiekurser, kan också delvis vara skyldiga.
  • Läkare, som inte gör tillräckligt för att uppmuntra amning, som kan minska barnets risk att bli överviktiga senare i livet, och som inte uppmuntrar och utbildar föräldrar och barn om en hälsosam livsstil, kan också delvis skyllas.

Och listan fortsätter och fortsätter. Så vem ska skylla på?

Enligt en undersökning av föräldrar från ACNielsen:

  • bara 1% av föräldrarna skyllde tillverkarna
  • 7% skyllde reklam på TV, etc.
  • 9% skyllde barnet
  • 10% skyllde fastmatfirmor

Och inte överraskande skyllde två tredjedelar föräldrar sig själva. När allt kommer omkring, särskilt för yngre barn, är föräldrar de enda som har kontroll över alla dessa saker.

Föräldrar kan hjälpa sina barn att göra hälsosamma matval, både hemma och när man äter snabbmat kan begränsa tv-tittande och tid spenderat spela videospel, kan uppmuntra barn att vara mer aktiva och hjälpa dem att gå ner i vikt.

Det är självklart inte lätt, särskilt om föräldrarna själva är överviktiga, men att lära våra barn att göra hälsosammare val är viktigt om vi vill att de ska vara friska och undvika hälsoeffekterna av att vara överviktiga.

Populära Inlägg

Läs Mer