Vilka läkemedel är säkra att ta medan du ammar?

Anonim

De flesta läkemedel passerar in i bröstmjölk men det betyder inte alltid att du inte kan ta dem. Tyvärr har Physicians Desk Reference, som de flesta läkare använder för att avgöra om ett läkemedel är säkert medan du ammar, sällan har bra information om droger och amning.

Om du är ordinerad med Imitrex, säger PDR att "Sumatriptan utsöndras i bröstmjölk från människa. Därför bör försiktighet utövas när IMITREX Tablet administreras till en ammande kvinna."

Många läkare skulle läsa det och känna sig obekväma och rekommendera att du fortsätter att amma medan du tar medicinen, delvis för att de inte är säkra på att det är säkert och delvis av rädsla för att bli stämd om du tar det, fortsätter att amma och något händer.

AAP om medicinering och amning

Lite mer sökning men du hittar många referenser som indikerar att det är troligt säkert att amma och ta Imitrex. Enligt American Academy of Pediatrics, "De flesta läkemedel som kan ordineras till ammande mamma borde inte ha någon inverkan på mjölkförsörjningen eller spädbarns välbefinnande."

En bra källa till information om droger och amning är AAP: s politiska uttalande om överföring av droger och andra kemikalier till humant mjölk. I denna guide visas Imitrex (sumatriptan) som en modermedicin som vanligtvis är kompatibel med amning (tabell 6).

Infant Risk Center vid Texas Tech University Health Sciences Center listar även Imitrex som ett läkemedel som är troligt säkert att använda.

Under amning kan det vara till hjälp att ha en läkare som stöder amning så att om det blir nödvändigt att ta en medicin, väljs ett läkemedel som är säkert för dig och din baby. Om din läkare säger att läkemedlet inte är säkert att ta när du ammar, fråga sedan om ett alternativ, om det är ett antibiotikum eller antidepressiva medel. Att skriva ut ovanstående listor från AAP och Infant Risk Center och ta dem till dina doktorsbesök kan också hjälpa din läkare att välja ett säkert läkemedel.

Om du fortfarande är orolig, kan detta råd, även från AAP, också bidra till att minska eventuella risker för din baby. Du kan vanligtvis minska ett barns exponering för ett läkemedel "genom att få mamman att ta medicinen strax efter att hon har bröstat barnet eller precis innan barnet beror på att ha en lång sömnperiod."

LactMed Drugs and Lactation Database

LactMed Drugs and Lactation Database, en "peer-reviewed och fullständigt refererad databas över droger som mammas mödrar kan utsättas för" är en annan stor referens för att ta reda på om ett läkemedel är säkert att ta när du ammar. Det är även tillgängligt som en app som du kan bära på din smarta telefon. Det innehåller receptbelagda läkemedel (OTC), inklusive Imitrex (sumatriptan).

När det gäller Imitrex och amning, säger LactMed att det "inte skulle förväntas orsaka några biverkningar hos de flesta ammande spädbarn".

Populära Inlägg

Läs Mer