Var du ska svara när du får reda på att du har tvillingbarn

Anonim

Du har fått överraskning av ditt liv. Du har tvillingar (eller mer). Plötsligt är din graviditet fylld med dubbel glädje, och förmodligen en dubbel dos av ångest också.

Dina tankar vrålar med frågor. Hur hände det här? Vad händer om jag levererar tidigt? Hur ska jag berätta för dem? Behöver vi en annan spjälsäng, bilstol eller en större bil? Kanske även ett större hus? Hur ska vi någonsin ha råd med högtidstider två? Oroa dig inte, du hittar svaren på alla dessa frågor och mer. Livet som du vet det kommer aldrig att vara detsamma. Här är vad du behöver göra nästa.

Anslut med föräldrar till tvillingar och multiplar

Ta ett djupt andetag. Det är dags att samråda med experterna-föräldrarna till multiplar som har varit i samma situation och levde för att berätta för sagan.

Att prata med andra familjer kommer att lugna dina rädslor och övertyga dig om att livet med multiplar är faktiskt kul. Medan din kropp förbereder dina barn för födseln kommer råd från andra mödrar och fäder att hjälpa dig att förbereda ditt hjärta och ditt hem.

Med flera födelser i ökningen är chansen att du känner någon med tvillingar eller tripletter. Kom i kontakt med dem och dela med dig av dina spännande nyheter. De kommer att vara glada att du har blivit dubbelt välsignad, och mer än troligt kommer det gärna att ge några råd. Men om du inte känner någon offhand, finns det andra sätt att ansluta till föräldrar och skapa ett supportnätverk:

  • Gå med i en klubb för familjer med multiplar, som finns i nästan alla städer. Din obstetriker kontor eller sjukhus kan ha kontaktuppgifter för en lokal klubb. Eller konsultera en nationell organisation som Multiples of America (tidigare National Organization of Moms of Twins Clubs eller NOMOTC) i USA eller Multiple Births Canada (tidigare kallad POMBA).
  • Få ansluten online. Om du föredrar att ge dig komfort från ditt tangentbord, leta reda på onlinemiljöer för multipelföräldrar. Var inte blyg Hoppa precis in med några frågor eller bekymmer. Du är säker på att få ett stödjande svar.

Läs upp för att bli informerad

Flera utmärkta böcker finns tillgängliga, många skrivna av föräldrar till multiplar.

Allt Twins, Triplets och More av Pamela Fierro är en plats att börja. Hitta råd och information från kändisar som Jane Seymour eller ammande förespråkar Karen Kerkhoff Gromada. Du hittar också personliga historier från föräldrar i Twins Magazine, som är gratis tillgängligt via digital prenumeration. Ju mer du vet om marvelerna av multiplar, ju mer förberedda kommer du att vara för de utmaningar som du kommer att stöta på under vägen.

Få svar på dina frågor

Du har nog många frågor om tvillingar. Kan jag amma tvillingar? Måste jag gå på bedst? Få svar på några av de vanligaste frågorna om att vara gravid med tvillingar eller multiplar.

Flera graviditeter kan bli föremål för mer allvarliga medicinska komplikationer än en enda graviditet, och du kan vara orolig att hitta dig kategoriserad som hög risk. Medan det finns anledning till försiktighet finns det ingen anledning till panik.

När du pratar med andra föräldrar om multiplar, fråga dem om deras erfarenhet. Du kan höra några skrämmande historier om förtidig arbetskraft och förlängd sjukhusvistelse, men du kommer också att vara säker på att många mödrar levererar friska fullfristiga barn utan några problem alls. Majoriteten av flera graviditeter har en lycklig avslutning; även värsta scenarier kan lösas av moderna medicins mirakel.

Ett ord från Verywell

Din resa börjar bara. Det kommer att finnas stunder av rädsla, frustration och trötthet men också mycket glädje, förvåning och kärlek. Välkommen till den underbara världen av multiplar.

Populära Inlägg

Läs Mer