Var ska man få en influensaskott för ditt barn

Anonim

Influensaskott har blivit en viktig del av rutinmässig vård för barn. Ett barn som blir smittat med influensaviruset kommer sannolikt att bli mycket sjukare än en hälsosam vuxen, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Ofta behöver barn som får influensa sjukvård, särskilt de som är yngre än 5 år, och småbarn och barn har särskilt risk för komplikationer. Detta är några av anledningarna till att CDC: s rådgivande kommitté för immuniseringspraxis (ACIP) säger att alla personer 6 månader och äldre ska få vaccinerade mot influensa varje år.

Några år har det inte varit tillräckligt med influensaskott att gå runt. Du kommer kanske ihåg att det i 2010 fanns en brist på vacciner tillgängliga, vilket gjorde att vissa föräldrar krypterade för att hitta en plats för att få sina barn immuniserade. En brist på influensavaccin har inte varit ett problem eftersom, även om föräldrar som väntar för länge att anmäla sina barn för att få ett skott från barnläkare ibland, har läkarens kontor gått ut. Det är en orsak till att CDC rekommenderar "Börjad användning av säsongsvaccin så snart som möjligt, inklusive i september eller tidigare."

En annan anledning att få ett hopp på influensasäsongen är om ditt barn är under 8 år och vaccineras mot influensa för första gången. Hon behöver två skott som ges 28 dagar från varandra för att vara helt skyddad så att du vill se till att det är dags att passa båda doserna innan influensasäsongen är i full gång.

Alternativ till barnläkaren

Låt oss säga att du saknar influensa skott båten på ditt barns läkarmottagning och behöver få ditt barn vaccinerat någon annanstans. Några ställen att överväga:

  • Din lokala eller statliga hälsoavdelning - ofta din bästa insats, så börja titta där.
  • American Lung Association (ALA) hemsida, som har ett användarvänligt verktyg för att hitta lokala försäljningsställen för influensaskott. Ange bara din postnummer och närliggande alternativ kommer dyka upp. Dessutom ger verktyget dig användbar information om varje webbplats, till exempel de dagar och tider den är öppen.
  • Vaccinefinder.org. Den här webbplatsen fungerar på ungefär samma sätt som ALA-webbplatsen i din adress eller postnummer och du får en lista över lokala platser som erbjuder influensavacciner. Du kan använda detta verktyg för att hitta platser för andra vacciner också, från kycklingpox (varicella) till bältros till HPV (human papillomvirus).
  • Apotek, livsmedelsbutiker, samhällscentra, kyrkor, kontorsparker, köpcentra, skolor och andra arenor erbjuder ibland influensaskott. Håll koll på annonser och meddelanden.

Observera att många platser som erbjuder influensaskott utanför en läkarmottagning kan inte ge dem till små barn, särskilt barn under 4 år, så ring vidare. Denna begränsning kan avstå ifall din barnläkare kommer att skriva en recept för att ditt barn ska få ett influensavillstånd.

Gratis influensaskott

Medan influensaskott inte är lika dyrt som några andra barnvaccin, är de inte heller särskilt billiga. Medicaid och de flesta försäkringsplaner som täcker barndomsimmuniseringar kommer att täcka ett influensavillkor för ett barn, men om din inte och du inte kan betala direkt kan du kanske hitta en plats för att få vaccinet gratis, till exempel:

  • Din lokala hälsoavdelning
  • En barnläkare som deltar i programmet Vaccines for Children (VFC), ett federalt finansierat program som drivs av CDC
  • En influensaklinik vid en kyrka eller skola

Populära Inlägg

Läs Mer