Var hittar du assistans för enstaka mammor

Anonim

Föräldraskap på egen hand är inte lätt. Oavsett om du just har börjat på denna resa eller om du har varit föräldra solo ett tag nu kommer det att bli svåra tider när du behöver en extra dos hjälp och support. När dessa tider kommer är det viktigt att veta var man ska vända sig till behovsbaserad ekonomisk hjälp. Här finns 7 hjälpmedel till enskilda mammor, inklusive statlig hjälp.

1

Barnbidrag

Låt möta det. Du kanske inte omedelbart tänker på barnbidrag som hjälpmedel för ensamstående mamma. För ofta är betalningarna inkonsekventa eller kommer inte alls. Men här är varför detta är en viktig källa till hjälp att överväga: du måste lämna in för barnbidrag innan regeringen kommer att överväga om du är berättigad till andra hjälpmedel för ensamstående mamma. Det är rätt. De gör att du går igenom rörelserna, även om din ex inte kan lokaliseras eller inte kan hjälpa dig ekonomiskt. Detta beror på att regeringen vill att din ex ska bidra ekonomiskt innan staten går in och tar upp slaget. Så om du funderar på att ansöka om offentligt bistånd måste du fila för barnstöd antingen först eller samtidigt.

2

Vänner och familj

När du behöver hjälp, förbise inte människorna runt dig. Chansen är att dina vänner och familj vill se dig lyckas och skulle vara villiga att hjälpa på något sätt. Det kan vara genom att hjälpa dig att få genom ett tillfälligt ekonomiskt avbrott, som att behöva betala för oväntade bil- eller hemreparationer eller genom att hjälpa till att ta hand om dina barn medan du tar ett andra jobb eller skära ner på barnomsorg. Och om du är föräldraskap med din ex, kom ihåg att de också kunde gå in och ge extra omsorg för barnen medan du arbetar några extra timmar.

3

Gemenskapsorganisationer

Lokala kyrkor, religiösa organisationer och samhällsorganisationer kan också ge tillfälligt stöd eller rikta dig mot ytterligare tjänster i ditt område. I de flesta fall behöver du inte vara medlem i en viss organisation för att få hjälp.

4

Mat Pantries

En annan källa till hjälp är ditt lokala matpantrynätverk. Dessa kallas också "matbanker". De arbetar genom att ge klammer som pasta, ris, konserverade grönsaker och även några toalettartiklar. I de flesta fall är matbanker begränsade till icke-lättfördärvliga varor, men vissa ger också mjölk och ägg. Och under semestern kan de också erbjuda frysta kalkoner eller skinkor. Bäst av allt kan de hjälpa dig, även om du redan har fått veta att "tjäna för mycket" för att kvalificera sig för statligt stöd. Matskaffer tenderar också att vara väl förbundna resurser, så de kan kanske peka dig mot andra hjälpmedel för ensamstående mamma i ditt område.

5

Tanf

TANF står för tillfällig assistans för behövliga familjer. Detta är det program som brukade kallas "välfärd". Det är en av de vanligaste formerna för statligt stöd till ensamstående mödrar. Regeringen har emellertid ändrat reglerna för behörighet att kräva att deltagarna arbetar deltid eller visar att du söker arbete. Även om du har blivit nekad för TANF tidigare, kan det vara en bra idé att ansöka igen.

6

WIC

Bland ensamstående regeringsförmåner är WIC - som står för kvinnor, spädbarn och barn - en av de mest generösa. Det är ett kompletterande näringsprogram för kvinnor som för närvarande är gravid, omvårdnad eller höjer barn under 5 år. Om du uppfyller dessa grundläggande kvalifikationer är det värt att ansöka om att WIC ska ta reda på om du uppfyller programmets behovsbaserade kvalifikationer .

7

Ring 2-1-1

Förutom dessa program finns det ett antal lokala hjälpmedel för enskilda mammor som kanske inte är allmänt kända. För att få tillgång till dessa, försök ringa din staters lokala 2-1-1-hotline. Förklara enkelt för operatören vilken typ av hjälp du behöver och vad, om någon, hjälp du redan får. De kan sedan peka på ett antal program i ditt område, från föräldrakurser och finansiella läskunnighetsprogram till "Mom's Day Out" -händelser i ditt tillstånd.

Populära Inlägg

Läs Mer