När du är rädd att ta ett graviditetstest

Anonim

Att ta ett graviditetstest är fysiskt ganska enkelt att göra. Du köper ett test, vanligen kallat en käftsticka, och du kissar på den. Det är inte så svårt att göra, eller hur?

Tja, inte så fort där. Många kvinnor tycker att ett graviditetstest är mycket svårt att göra emotionellt. De har mycket specifika saker som de vill att testet säger. Även om preferensen för positiva eller negativa kan variera från kvinna till kvinna är rädslan för svaret fortfarande detsamma.

För dem som fruktar ett negativt graviditetstest kan det ha varit många år att försöka fästa på svaret. Kanske har många dyra fertilitetsprov haft haft. Äntligen bortom det vill du bara vara gravid för att röra frågan i kvinnornas sinnen - är jag gravid?

Innan du tar provet kan svaret vara vad du vill att det ska vara. Du kan fortsätta att fantasera att du är gravid. Du kan planera för en ny bebis i ditt liv, till och med dekorera plantskolor och plocka barnnamn i ditt sinne. Detta kan vara roligt och säkert. Alternativet, som tar graviditetstestet, ger det slutgiltiga svaret att du kommer att stanna kvar i detta positiva drömland eller du måste katapulteras tillbaka till verkligheten där graviditetstestet är negativt.

Kanske är du i det andra lägret, där du föredrar att graviditetstestet är negativt. Det innebär att din fantasi är att du inte blev gravid och att din nuvarande livsstil kommer att förbli densamma. Du behöver inte oroa dig för sena nätter och gråtande barn, bara vara försiktig med att vara i stället för att behöva ett annat graviditetstest när som helst snart.

Så, vad skjuter dig över kanten för att ta graviditetstestet? I slutändan är det bara att veta sanningen. Att veta vilket läger du hamnar i och vad ditt nästa drag kommer att vara.

Det är faktiskt skada att inte ta ett graviditetstest om du inte är villig att åtminstone "agera gravid", eftersom jag menar vad du äter, avstår från skadliga metoder osv. Du kan driva den in i riken av osäker och sakna vital prenatal vård och andra alternativ på grund av dessa rädslor. Ju tidigare du vet om du är gravid, desto bättre är du i många, många förmågor.

Så hur övervinna du rädslan och gå till handling?

Ha en plan

Att veta vad du ska göra, oavsett vilket sätt resultatet faller är den bästa idén. Även om det är en kortsiktig plan att hitta rätt person att berätta och prata om resultatet. Det här är viktigt.

Testa med en kompis

Försök inte ta graviditetstesterna ensamma. Fråga en bra vän eller din partner för att hjälpa dig. Att ha någon med dig för att hjälpa till att hålla handen eller ens läsa testresultaten kan vara en välsignelse. Det kan göra hela processen enklare.

Gör inte panik

Oavsett vad resultatet är, kommer panik bara att göra saker värre. Hänvisa till din plan som du började med i första hand. Kom ihåg att det är okej att inte göra någonting för lite. Hitta någon som kan hjälpa dig, vara en pålitlig utövare, din partner, en terapeut. Du kanske vill ha någon att prata med, antingen personligen eller professionellt, kanske till och med båda.

Vad händer sen?

Behöver du se din läkare eller barnmorska? Behöver du ett graviditetstest bekräftat? Behöver du be om testning eller behandling? Det finns platser du kan gå för att diskutera alla dina alternativ för din graviditet.

Grunden är att testning inte förändrar resultatet av graviditetstestet. Du är antingen gravid eller du är inte. Din period kan dyka upp. Du kanske inte är gravid. Du kan vara gravid. Att inte ta ett graviditetstest spelar ingen roll för något annat än vad du kan kontrollera. Men om du är gravid, kommer du att upptäcka tidigare, vara till hjälp för att få prenatal vård och göra säkra val för dig och din familj.

Populära Inlägg

Läs Mer