När din tonåring inte examinerar i tid

Anonim

För vissa föräldrar kommer nyheterna att deras tonåring inte kommer att examinera i tid, som en komplett chock. För andra är det nyheterna de har frukat på länge.

För en tonåring som trodde att han skulle få sitt examensbevis, skulle han inte kunna lära sig i tid kan innebära att han inte kommer att följa med sina planer på att gå med i militären, gå på college eller få jobb. Och den nyheten kan vara förödande.

Om din tonåring inte kommer att göra examen i år, var inte panik. Men ta snabba åtgärder som ökar chansen att din tonåring kommer att få ett diplom snart.

Prata med din tonåring

Om din tonåring säger att han inte kommer att examinera, hoppa över föreläsningen och undvika att skrika. I stället ställ frågor för att lära dig vad som hände.

Din tonåring kan bli frestad att skylla på andra människor genom att säga saker som "Min vetenskapslärare berättade aldrig för mig att projektet var förfallen" eller "Jag gjorde jobbet, men min matte lärare graderade aldrig det." Att skylla på andra kommer inte att hjälpa till vid denna tidpunkt.

Uppmuntra din tonåring att ta ansvar för sina handlingar. Fråga, "Vad kan du göra nästa gång för att se till att det inte händer?" och "Vad kan vi göra nu för att se till att du får ditt examensbevis?"

Kontakta skolan och gör ett möte med skolkontoret så snart som möjligt. Din tonåring ska delta i mötet med dig.

Delta i mötet med ett öppet sinne

Skyller på skolan eller skriker på vägledaren kommer inte att vara till hjälp. Och det hjälper inte din tonåring att få ett diplom.

Så delta i mötet med avsikt att skapa en plan. Prata om vad du ska göra så att din tonåring kan få ett diplom, oavsett om du tycker att skolan behöver ta något ansvar för problemet.

Diskutera Alternativ

Skolor är upptagna platser som arbetar med regler och föreskrifter. Fråga om alternativ som:

  • Om din tonåring inte examinerar på grund av brist på krediter, finns det en sommarskola som han kan ta som gör det möjligt för honom att gå med sin klass? Ofta tonåringar som går med sin klass tar emot sitt examensbevis vid ett senare tillfälle på grund av brist på krediter.
  • Om din tonåring inte examinerar på grund av för många dåliga betyg, måste du avgå dig till det faktum att han inte kommer att kunna göra examen i år. Prata om de steg du kan ta för att hjälpa honom att bli bättre nästa år, till exempel att anställa handledare, få extra hjälp eller ta hjälpmedel.
  • Om din tonåring får sitt examensbevis men inte går i examensceremonin på grund av disciplinåtgärder, acceptera konsekvenserna.

Behandla inte din tonåring som ett misslyckande

Att vara besviken förväntas, men ju när du börjar din tonåring ner en positiv väg mot att fullfölja sin utbildning, desto troligare kommer han att bli att lyckas. Prata om hur man gör det till en praktisk livsläsning. Titta på detta som ett misstag, inte en livslång katastrof.

Hjälp din tonåring att utveckla en plan för att få sitt examensbevis. Se till att han vet att att få ett diplom sent är mycket bättre än att inte få en överhuvudtaget.

Du kanske också vill arbeta med din tonåring när du identifierar vad han kommer att berätta för andra människor. Det kan vara svårt att erkänna till vänner eller familjemedlemmar att han inte går över. Men du vill inte att han ska ljuga och säga något som: "De kommer inte att låta mig examen eftersom jag har en försenad biblioteksbok."

Så hjälp din tonåring skapa ett ärligt men inte-skamande meddelande. Att säga något som "Jag behöver fortfarande några fler krediter" skulle kunna tillfredsställa andras nyfikenhet utan att kräva att din tonåring ska komma in i detaljerna om sina betyg.

Populära Inlägg

Läs Mer