När ska man börja prenatal yoga i första trimestern

Anonim

De första tre månaderna av graviditeten är en tid för stora förändringar i din kropp. Långt innan någon yttre manifestation börjar bli i vägen för att göra poserar, känns det olika på insidan. Detta är utmaningen av första trimestern yoga. Men det här är också den utmaning som ligger till grund för någon yoga-övning: lyssnar på din kropp. Du kanske tror att du känner dig själv och vad din kropp kan göra, men på en viss dag måste du verkligen stämma in och respektera de ledtrådar som din kropp ger dig. Att ta den attityd som din kropp vet bäst och kommer att vägleda dig är också det bästa sättet att förbereda sig för förlossning.

Var noga med att diskutera dina planer på att göra yoga med din prenatala vårdgivare innan du börjar, och lär dig prenatal yoga dos och don'ts för allmän rådgivning.

Starta Yoga under din första trimester

  • Morgonsjuka : Om du upplever illamående under första trimestern är det din kropp som säger att du ska ta det lugnt. Om du regelbundet har deltagit i yogaklassen, ge dig själv tillåtelse att sakna lektioner eller ta en mindre kraftig klass om du inte mår bra.
  • Kommer offentligt : Du kanske inte känner dig bekväm att diskutera din graviditet med många människor under första trimestern. Men det är viktigt att berätta för någon yogalärare att du är gravid så att han kan hjälpa dig med ändringar. Be läraren att vara diskret om du inte är redo att gå offentligt.
  • New Yogis : Många gravida kvinnor letar efter låga träningsformer och kan ta upp yoga för första gången. Det bästa med att göra i denna situation är att hitta en prenatal yogaklass i din lokala yogastudio. Du kan börja delta i prenatalklassen så tidigt i graviditeten som du vill. Men om du inte mår bra kan det vara bättre att vänta med att starta en yoga-behandling tills din morgon sjukdom har gått, vilket vanligtvis är under andra trimestern.
  • Erfaren Yogis : Även om du inte upplever morgonjuka kan du upptäcka att dina vanliga klasser känner sig lite för intensiva. Samtidigt verkar prenatalklassen lite för mild. En lösning är att bestämma vilken klass att ta på en viss dag beroende på hur du känner den dagen. Du kan också börja infoga några prenatala anpassningar i din vanliga praxis. Var noga med att berätta för din lärare vad du gör, och tänk på graviditeten när ditt tillstånd släpper för att utföra den övning som är rätt för dig den dagen. När din graviditet fortskrider kan du börja att upptäcka att prenatalklassen du närvarar är mer och mer anpassad till din växlande kropp.
  • Hemläkare : Om du använder yogavideor, få en prenatal en. Om du planerar dina egna sekvenser börjar du anpassa anpassningarna. Också, börja göra prenatala solhälsningar.
  • Första trimesteranpassningar : Många prenatala anpassningar är utformade för att rymma en stor mage och förhindra komprimering av livmodern. Under första trimestern är livmodern ganska liten och skyddad av bäckenet, så kompression är inte en fråga. Men om du känner dig obehag, även under första trimestern, bör du alltid ta dig på sidan av försiktigheten. Mest av allt, kom ihåg att det här inte är dags att försöka fördjupa din övning, utan snarare en tid för att bli mer i linje med din kropp och verkligen lyssna på vad den vill göra.

Populära Inlägg

Läs Mer