När ska du börja mata din baby fast mat

Anonim

Det bästa rådet jag kan ge om när föräldrar ska flytta till födande fasta ämnen är att basera det beslutet på ditt barns individuella utfodringsbehov och hennes unika fysiska utveckling. Låt inte dig själv pressas för att starta fasta ämnen med andra föräldrars övningar (eller till och med dina egna tidigare erfarenheter med tidigare barn), genom marknadsföringssystem för barnmatstillverkare eller av de ofta felaktiga "gamla kvinnans berättelser" på baby näring.

Debatten om matning av fasta ämnen vid 4 eller 6 månaders ålder

Generellt är det allmänt accepterat av vårdpersonal att den enda mat som friska barn får under de första 4 månaderna av livet är bröstmjölk eller spädbarnsformel. Forskning visar att införandet av fasta ämnen före denna ålder kan leda till betydande hälsoproblem. Så även om frågan om att starta fasta substanser kan förklaras av många åsikter, är det ganska tydligt att fördröja starten av fasta ämnen till minst 4 månaders ålder.

Nuvarande debatt är då huruvida barn ska börja på 4 månader eller 6 månader. Vissa vårdgrupper säger att du kan börja fasta på 4 månader medan andra starkt uppmuntrar att vänta tills närmare 6 månaders ålder. Det vi behöver inse är att din barns utveckling inte är som en ljusbrytare - plötsligt är hon nu redo för god mat när dagen innan hon inte var. Solid beredskap är en utveckling av utvecklingen, och varje barns punkt med fast beredskap är individualiserad. Jag skulle bota frestelsen att plocka upp sked och skål helt enkelt för att ditt barn har fyllt 4 månader. En bättre utgångspunkt vid den åldern är att börja observera ditt barn för tecknen på att hon är redo för fasta ämnen och sedan erbjuda mat baserat på dina observationer och vägledning av din barnläkare.

Fastämnen efter 6 månader

Under en tid var tanken som linged bland några föräldrar att det var bäst att starta fasta ämnen någon gång efter 6 månader för att förhindra utvecklingen av allergier. Forskningen från Nutrition and Allergy and Immunology Committee fann emellertid 2008 att det inte finns några konkreta bevis på att fördröjning av fasta substanser efter 6 månader förhindrar utvecklingen av livsmedelsallergier.

Tecken Baby är redo för fasta livsmedel

Okej okej. Så du får det faktum att du inte nödvändigtvis ska titta på kalendern för när du ska starta fasta ämnen och istället titta på din bebis. Men titta på din bebis för vad? Här är några indikatorer på att ditt barn kanske är redo för något annat än bröstmjölk eller formel.

  • Frånvaron av tungstöd, en reflex som när något sätts i munnen, skjuter hon ut tungan. Om hon ska svälja mat är det viktigt att den här reflexen är borta.
  • Solid huvud och nackkontrol. Hon måste kunna vända huvudet så att hon kan kommunicera med dig så att hon är full. Hon måste också vara stark nog för att stödja vikten av sitt eget huvud.
  • Kan sitta upp självständigt ganska bra.
  • Har fördubblat sin födelsevikt (även om detta inte är ett "magiskt" ögonblick som indikerar att hon är redo för fasta ämnen).

Visas Intresserad av fasta ämnen och som sover hela natten

Dessutom finns det två andra tecken som ofta ges av vissa yrkesverksamma för att mäta beredskap för fasta ämnen. Men jag brukar ta dessa två punkter med ett saltkorn. En är att observera om barnet "verkar" intresserad av mat. Min reaktion på det är i allmänhet ungefär 4 månader, barn blir mycket mer medvetna om sina miljöer, till att börja med och förefaller intresserade av vad som händer omkring dem ändå. Dessutom börjar de bli fascinerade och utforska saker med sina munnar. Jag tror att deras "intresse" i fasta livsmedel kan ibland helt enkelt vara ett intresse för sin miljö och inte nödvändigtvis äta mat.

Det andra tecknet som ibland föreslås är att om din baby inte sover genom natten eller sovande genom natten men inte längre är det då fasta ämnen som erbjuds. Detta tar emellertid inte hänsyn till att ett förfall i sömn genom natten kan återspegla en periodisk tillväxtspurt. Också, att forskning inte upprätthåller det erbjudandet fasta ämnen kommer att uppmuntra sömn sömn ändå.

När det är dags för ditt barn att börja fasta livsmedel, var noga med att läsa några tips för att starta fasta ämnen och ha en välgrundad diskussion med din barnläkare i frågan. Använd utbildning och instinkt för att fatta detta beslut snarare än press från andra.

Populära Inlägg

Läs Mer