När ska din baby sova genom natten?

Anonim

Sova ditt barn som en bebis?

Om så är fallet kan det vara en bra sak eller en dålig sak, beroende på din uppfattning om vad ett barns sömnschema borde vara.

Förväntningar om Sleeping Babies

När du tänker på en sovande baby, ser du en baby som sover över natten eller en baby som sover bara fyra eller fem timmar och gråter och vill äta?

En bebis sova schema beror på deras ålder, så antingen sömn schema är normalt. En en eller två månader gammal kommer fortfarande att vakna mitt på natten för att äta, medan en fem eller sex månader gammal kan sova hela natten. Vakna upp anses inte som ett problem om inte ditt äldre barn fortfarande vaknar flera gånger per natt.

Detta scenario framhäver vikten av att förstå hur barns sömnplaner förändras när barn blir äldre. Föräldrar, särskilt första gången föräldrar, blir mycket mindre frustrerade om de vet vad de kan förvänta sig av deras barn och när deras barns sömnmönster kan indikera ett problem.

Barnsömningsplaner

Undrar när din baby börjar börja sova genom natten är en vanlig oro.

En nyfödd baby kan sova upp till 19 timmar om dagen, även om National Sleep Foundation rekommenderar 14 till 17 timmar. Detta bryts ofta upp i två eller tre timmars sträckor, efter att ha gått upp för att äta kort och sedan gå tillbaka till sömn.

Med en månad kan barn börja sova 14 timmar om dagen och kommer sannolikt att ha en lång sträcka i den första delen av natten på minst fyra eller fem timmar, följt av att vakna och äta varannan eller tre timmar.

Resten av ditt barns första år kan se ut så här:

  • 13 timmar med tre månader, inklusive cirka åtta timmar på natten. Några spädbarn i denna ålder börjar sova hela natten och ta tre eller fyra lurar under dagen.
  • 12 1/2 timmar med sex månader, inklusive ungefär nio timmar på natten. Spädbarn i denna ålder ska kunna sova genom natten och ta två eller tre tupplurar under dagen.
  • 12 timmar med nio månader, inklusive ungefär nio timmar på natten och två lurar under dagen.
  • 12 timmar med 12 månader, inklusive ungefär nio till 10 timmar på natten och en eller två lurar under dagen.

Tänk på att när vi säger åtta eller nio timmar på natten betyder det vanligtvis åtta eller nio timmar utan att vakna upp. Medan vissa barn inte sover så länge, när de är tre eller fyra månader gamla, kan du vanligtvis förvänta dig att din baby sover i minst en lång sträcka på minst fem till sex timmar, och helst längre.

Om din baby inte sover så länge, prata med din barnläkare.

Barnsömproblem

Medan äldre småbarn och förskolor kan motstå att gå och lägga sig och kanske också vakna i mitten av natten, innebär sömnstörningar för spädbarn oftast att vakna flera gånger under natten.

Som tidpunkten för att sitta upp och rulla över, är det en utvecklingsmilstol som barnet måste mötas och sover genom natten. Så det faktum att en fyra månader gammal fortfarande vaknar en gång för att äta kan vara normalt. Å andra sidan, om ditt barn fortfarande vaknar två eller tre gånger per natt på sex månader, kan det finnas ett sömnproblem som du kan arbeta för att förbättra.

Det bästa sättet att fixa ditt barns sömnproblem är vanligtvis att arbeta på en sömnrutin och lära barnet att somna på egen hand. Det innebär vanligtvis att somna utan att rocka, amma eller dricka en flaska. Du kan fortfarande göra alla dessa saker, bara flytta dem till lite tidigare i din sömnrutin och lägg din baby ner i spjälsängen medan du är dåsig, men fortfarande vaken.

Därefter vara konsekvent och försök att göra alla samma saker, på samma sätt, på samma gång varje kväll.

Om din bebis inte lägger sig ner efter några minuter, ge dig komfort snabbt och sätt tillbaka honom eller henne innan han eller hon somnar. Spädbarn ska i slutändan lära sig att somna i sig och trösta sig i sömn om de vaknar på natten.

Bästa sovböcker

För extra hjälp att få barnet att sova hela natten, överväg att läsa en eller flera av dessa föräldraskapsböcker:

  • Lös ditt barns sömnproblem av Dr Richard Ferber
  • The No Cry Sömnlösning av Elizabeth Pantley
  • Sömn: Vad varje förälder behöver veta, 2: a upplagan av American Academy of Pediatrics

Ett besök hos din barnläkare kan också vara en bra idé om ditt barn har sömnproblem, både för att ge råd om sömnsvanor och för att se till att din bebis inte har något medicinskt problem, till exempel återflöde eller öroninfektion.

Populära Inlägg

Läs Mer