När ska du meddela en graviditet?

Anonim

Att ta reda på att du är gravid skickar förmodligen en flurry av känslor genom din kropp och ditt sinne. Du kan förvänta dig att känna dig nervös, upphetsad, överraskad, rädd, glad och många fler känslor. Efter att undersidan av magen släpper ut när graviditetstestet blir positivt, kommer du till slut att träffa en plats för att vara redo att dela med dig av dina nyheter. Du kan vara glada att sprida nyheterna som du förväntar dig en baby eller du kan vara orolig. Båda är helt normala, men ofta överraskar människor.

Förmodligen är den andra personen som vet att du förväntar dig att vara din man eller partner. Det finns många kreativa sätt att göra ett graviditetsmeddelande som påminner om det speciella ögonblicket på ett unikt sätt. Att hitta ett sätt att berätta för dem på ett oväntat sätt kan vara kul. Eller kanske var de som höll handen medan graviditetstestet behandlades.

Det är de enkla besluten. Nästa grupp människor du kan berätta är din familj eller nära vänner. Från den gruppen går du vanligtvis till bekanta och till sist berättar du för alla som lyssnar. Även om det här är typiskt den ordning i vilken de flesta familjer delar nyheterna om graviditeten, kanske du undrar om du behöver ta lite tid mellan att få de stora nyheterna och dela den. Det kan också vara normalt att berätta främlingar innan du är redo att berätta för din familj. Det här är ett sätt att dela med dig av nyheterna i en lågrisk situation med väldigt lite pushback.

När man ska berätta för andra är det ett diskutabelt ämne. Tidpunkten för att dela nyheterna om graviditeten är ett mycket personligt beslut. Vissa familjer väljer att dela de goda nyheterna tidigt och ofta. De kommer att berätta för alla som kommer att lyssna. Innan graviditetstestet har torkat är de på telefon och ringer till sina vänner och familj.

Den andra ytterligheten är att berätta för någon eller att berätta för få få personer. Denna grupp kan också vänta med att berätta tills de har nått en förutbestämd punkt i graviditeten. Då kan de bara säga om ett behov av att känna grunden, ofta vänta tills deras växande buk ropar nyheterna för dem. Detta kan vara på grund av religiös eller personligt hållen tro, kanske på grund av rädsla för att förlora graviditeten.

Båda sidor av denna debatt har en punkt. Här är en sammanfattning av några av frågorna på varje sida:

Fördelar att berätta tidigt

 • Massor av stöd tidigt under graviditeten
 • Kunna dela med dig av dina goda nyheter och spänning
 • Tidigare erbjudanden om fysisk hjälp
 • Mer råd från andra om utövare
 • Hjälp med tidiga beslut
 • Om du misslyckas får du stöd från alla

Nackdelar att berätta tidigt

 • För mycket råd
 • Goda nyheter går fort, du kanske inte är den första som berättar för någon
 • Om du misslyckades visste alla att du var gravid

Fördelar med att vänta att berätta

 • Tid för att smälta nyheterna
 • Fatta beslut utan input från andra
 • Om du missförstår behöver du inte dra in graviditetsmeddelandet

Nackdelar att vänta med att berätta

 • Ingen hjälp / stöd från andra
 • Om du missar alla undrar varför du är ledsen, och du måste backtracka din förklaring

Som du kan se finns det inget tydligt svar. Du kan välja att berätta tidigt och veta att om du hade en graviditetsförlust att du skulle behöva det kärleksfulla stöd av familj eller vänner i sorgprocessen. Du kanske vill vänta tills risken för missfall eller ektopisk graviditet har gått innan du delar nyheterna om graviditeten. Det finns inget rätt svar. Vad som fungerar för din familj är det rätta sättet för dig att dela med dig av de goda nyheterna.

Du kan prova ett testmeddelande med några personer. Se hur det går. Du kan då besluta att fortsätta dela med dig av nyheterna eller vänta lite. Ibland kanske du bara justerar vad du säger eller gör som en del av meddelandet.

Populära Inlägg

Läs Mer