När är det säkert för barn att använda deodorant?

Anonim

De flesta barn måste börja använda deodorant när de går igenom puberteten. Vissa barn har dock märkbar kroppsluk och behöver använda en deodorant varje dag, även innan de börjar puberteten.

Märker de första tecknen på puberteten

Eftersom kroppsluk är kopplad till puberteten är det viktigt att avgöra om dina barn redan har börjat puberteten. Flickor börjar typiskt puberteten mellan åldrarna 8 och 13, medan pojkar vanligtvis börjar när de är mellan 9 och 14 år gamla.

Tecken på puberteten kan omfatta bröstutveckling hos tjejer, vokalförändringar hos pojkar och skönhetshår eller underarm (axillärt) hår. Om du märker att någon av dessa tecken börjar för tidigt (före ålder 8 i en tjej och 9 år i en pojke), prata med din barnläkare för att utesluta ett medicinskt problem.

Kontroller kroppslukt

Om ditt barn inte har startat puberteten men har en stark kroppsluk, finns det sätt att hjälpa honom eller henne att kontrollera lukten bortom att bara använda deodorant. Det är viktigt att lära barnets personliga hygienunderlag, bland annat:

  • Badar dagligen. Om ditt barn inte gillar att komma i badkaret, kan det hjälpa till att ta dem att handla för att välja ut tvål och andra produkter som de skulle vilja använda.
  • Dusch efter sport eller andra svettframkallande aktiviteter
  • Tvätta alla delar av kroppen, inklusive de mer luktbenägen armhålorna, könsorganen och fötterna, när du badar eller duschar
  • Bär rent underkläder, strumpor och kläder varje dag
  • Köpa löst passande bomullskläder, vilket inte är ocklusivt och kan hjälpa ditt barn att svettas mindre
  • Titta på ditt barns kost för att se om något de äter, som vitlök, lök eller kryddig mat, kan orsaka eller bidra till deras kroppslukt

Du kan också ändra det tvålmärke som ditt barn använder för att se om en annan tvål kan vara effektivare vid hantering av lukt, eller överväga att använda en antibakteriell tvål. Dessa rengöringsmedel innehåller en ingrediens som minskar antalet luktskydda bakterier på huden under en längre tidsperiod.

Hjälp din Tween förebygga kropps Lukt

Deodoranter för Pre-Teens

Om dessa tips inte hindrar ditt barns lukt, kanske du vill presentera ditt barn för att använda deodorant. Eftersom det inte finns många deodoranter avsedda för yngre barn, kan du överväga att använda en som marknadsförs för pre-teens eller tonåringar. Grad, Tom's of Maine och Fresh Kidz alla gör deodorant för barn. Många större märken som Secret och Ban gör färgglada och doftande deodoranter för tonåringar som också kan användas för barn i denna åldersgrupp.

Om du vill ha ett naturligt deodorantalternativ, gör Tom's of Maine, Junior Varsity Natural Deodorant for Kids och Fresh Kids dem för barn. Du kan också köpa ditt barn en kombination av deodorant och antiperspirant, vilket kan vara nödvändigt om barnet svettas mycket. Medan deodorant innehåller ingredienser som maskar lukt som orsakas av svett, använder antiperspirant ingredienser - vanligtvis aluminiumbaserade komplex - som stannar våthet.

Det är inte nödvändigt att använda en naturlig deodorant eftersom de flesta av deodoranterna inte innehåller några skadliga ingredienser.

Vissa människor är oroade över aluminiumhalten i antiperspirant, men studier har visat liten risk för att använda produkter som innehåller aluminium på huden. Om du är orolig för innehållet i antiperspirant, försök att använda en naturlig produkt eller bara en deodorant.

Ett ord från Verywell

Det är verkligen inte ovanligt för aktiva prepubertalbarn, även de som utövar god hygien, behöver använda deodorant. Eftersom de är lite yngre än genomsnittet för att behöva en deodorant, prata med din barnläkare om du har några problem eller om det inte finns några allmänna hygien tips ensam.

Populära Inlägg

Läs Mer