När är det bra att lämna din tonåring hemma över natten?

Anonim

Att bestämma när det är OK att lämna din tonåring hemma ensam för natten är inte ett beslut du borde ta lätt. Att lämna ditt barn obevakat i 24 timmar eller mer är en stor sak. Saker kan definitivt gå fel.

Trots de potentiella riskerna kan det också vara hälsosamt att låta din tonåring stanna ensam. När allt kommer omkring kan en tonåring som aldrig varit utan vuxen övervakning kämpa med sin nyfunna frihet första gången hon går till college.

Från en praktisk synvinkel kan du också låta din tonåring stanna hemma ensam. Som tonåringar mogna, är de mindre benägna att vilja följa med dig på varje resa eller semester du fortsätter. Att hitta en "barnvakt" för en 16-årig är inte helt enkelt.

Men innan du bestämmer dig för att insistera din tonåring ska gå till farmor hus för natten eller låta henne stanna hemma ensam, överväga dessa saker.

Vad är rätt ålder?

Några stater och länder har lagar som tydligt anger minsta ålder där du kan lämna din tonåring hemma ensam över natten. Men de flesta ställen lämnar beslutet till föräldrarna att bestämma.

Så när du ska titta på dina lokala lagar, basera inte ditt beslut på din tonårs ålder ensam. Några 17-åringar har varit mogna att vara hemma ensam i några år, andra är inte redo för ansvaret.

I allmänhet är de flesta tonåren yngre än 16 inte mogna att stanna ensamma över natten. Men det är viktigt att du baserar ditt beslut på din tonårs löptid.

När du tänker på din tonårs förmåga att säkert stanna hemma ensam, fråga dig själv dessa frågor:

  • Kan din tonåring motstå övertryck? Det är inte bara din tonåring du behöver oroa dig för. Ibland är det andra tonåren som kan leda till problem. Kan ditt barn säga nej om en vän insisterar på att de slänger en fest i ditt hem?
  • Vet din tonåring hur man svarar på en nödsituation? Det finns en rad potentiella nödsituationer som kan uppstå i din frånvaro, allt från ett brutet ben till ett husbrand. Skulle din tonåring veta vad man ska göra i händelse av en nödsituation? Kan din tonåring göra självständiga beslut självständigt under stress?
  • Har du någon att kolla på din tonåring? En vän eller familjemedlem som regelbundet kan checka in med din tonåring kan förhindra många problem. En betrodd kontaktperson i närheten kan ge dig och din tonåring en del sinnesro. Se till att din tonåring har telefonnummer för personer som han kan kontakta om han har några problem medan du är ute av stan.
  • Kommer din tonåring att vara ansvarig för någon annan? Det är en sak att fråga en 16-årig att stanna hemma ensam för natten, men det är helt annorlunda än att be din tonåring att bry sig om yngre syskon. Överväg att hitta en plats för yngre syskon att gå medan du låter din tonåring träna hemma ensam några gånger innan du frågar henne att barnpassa över natten.
  • Är din tonåring troligen rädd? Även om vissa tonåringar inte kommer att erkänna det, är många av dem rädda att vara hemma ensamma på natten. Om din tonåring är rädd för mörkret, hur ska hon hantera att vara hemma ensam på kvällen? Hur skulle hon svara på ett konstigt ljud hon hörde mitt på natten?
  • Hur bra följer din tonåring reglerna? Om din tonåring inte kan följa reglerna när du är hemma är det en stor sannolikhet att hon inte följer reglerna när du är borta.

Förbereder din tonåring

Om din tonåring kan hantera att vara hemma ensam under dagen i längre perioder, kan hon vara redo för mer frihet. Om du framgångsrikt har tillåtit henne att vara hemma fram till midnatt, eller hon kan vara hemma i tid för utegångsförbud regelbundet, kanske hon kan hantera att vara ensam hemma hela natten.

Det bästa du kan göra är att ge din tonåring ett långsamt ansvar. Ta försiktighetsåtgärder för att förbereda din tonåring för att vara hemma ensam över natten.

Fråga henne hur hon skulle hantera vissa situationer, som en främling som kommer till dörren, röklarmet låter eller en granne frågar om du är ute av stan. Se till att hon har den kunskap hon behöver för att vara säker över natten.

Upprätta klara husregler och gör dina förväntningar tydliga. Säger: "Jag förväntar dig att du fortfarande är hemma vid din vanliga utegångsförbud och jag förväntar mig att du inte kommer att ha några vänner utan min tillåtelse" kan gå långt.

Förklara följderna i förtid också. Oavsett om du tar bort ungdomens körrättigheter eller tar bort promen, klargör du att det kommer att bli konsekvenser för att bryta ditt förtroende.

Populära Inlägg

Läs Mer