När är ett barn för sjuk för skolan?

Anonim

Vid ett eller annat tillfälle måste varje förälder i en klassskolare möta det hårda valet av huruvida man ska skicka ett sjukt barn till skolan eller ej.

Det kan vara svårt att veta, särskilt med yngre barn i skolåldern, huruvida du verkligen har att göra med ett sjukt barn. Är han fiska i tid med mamma och de nödvändiga förmånerna att vara sjuk, till exempel extra kramar och kanske till och med en DVD? Är han orolig för något i skolan? Eller kommer han ner med en infektion?

Det är ett stort problem, särskilt för arbetande mammor och pappor. Här är en snabb guide till när du ska behålla ditt sjuka barn hemma och när du kan ta en chans så kommer han att må bättre när han kommer in i skoltiden.

När ska du hålla ett sjukhus hemma

  • Feber - Detta är ett symptom som automatiskt reglerar skolan, inga frågor. (Överallt från 100 till 101 grader eller högre är den vanliga riktlinjen som används av de flesta skolor.) Ditt sjuka barn ska vara feberfritt utan medicin i minst 24 timmar innan du skickar honom tillbaka till skolan.
  • Diarré - Det kan vara ett tecken på en virusinfektion, så det är bäst att hålla ditt barn hemma. Det är också viktigt att fortsätta att rehydrera honom med en oral rehydrerande lösning när han har diarré, och det bästa sättet att göra det är att hålla honom hemma.
  • Kräkningar - Bortsett från det faktum att ditt barn inte kommer att trivas, kan han kräkas igen. Håll honom hemma tills han har gått 24 timmar utan att kasta upp även om vissa föräldrar och läkare säger att det är bra att skicka ett barn till skolan om han inte har kräkat sedan natten innan.
  • Hosta - Det beror på hur svår hostan är. Hosta kan sprida infektionen till andra studenter. En allvarlig hosta kan också hålla ett barn från att få en god natts sömn, vilket innebär att han blir för trött för skolan på morgonen. I allmänhet, om ditt barn har en allvarlig hosta, särskilt om det åtföljs av andningssvårigheter, ring din läkare och håll hem hemma. Men om det bara är en mild hosta och han inte har några andra symptom, kan han antagligen gå i skolan.
  • Hudutslag - Hudutslag kan vara ett tecken på smittsam infektion, som impetigo. Du bör ha ett utslag utvärderat av en läkare innan du skickar ditt barn till skolan.
  • Pinkeye - (konjunktivit) - Denna infektion kan snabbt och enkelt spridas från ett barn till ett annat, eftersom många föräldrar till barn i skolbarn vet redan alltför bra. Håll ditt barn hemma tills doktorn säger att han inte längre är smittsam.

När ska du skicka ditt barn till skolan?

  • Magont: Det här kan vara svårt att ringa. Om han inte har diarré och inte förstoppas, kan magebesvär orsakas av ett antal saker från ångest mot matförgiftning. Om magen smärta verkar mindre och han har inga andra symtom, skicka honom till skolan. Senare kan du prata med honom om några känslomässiga problem som kan vara i hans sinne.
  • Öroninfektion - Som hos hostar, bör du utvärdera alla sina symtom innan du ringer. Om han har mild öronsmärta, kommer han troligen att bli bra; men om han är klart obekväm, kommer han ändå att ha problem med att koncentrera sig i klassen och borde hållas hemma. Och om det finns andra medföljande symtom som feber är det en bestämd sjuk dag.
  • Rinnande näsa - Låt oss vara realistiska: Om du höll ditt barn hem varje gång han hade snifflarna, skulle han sakna mycket skolan. Använd din dom. Om han har en rinnande näsa men verkar annars bra, så är det nog okej för honom att gå till skolan.

Bottenlinjen: Lita på dina instinkter. Om ditt barn verkar lustigt och bara inte själv (om han inte är intresserad av att leka, det är ofta en stor aning), håll hem hemma och övervaka honom för några tecken på sjukdom.

Populära Inlägg

Läs Mer