När introducerar fast mat till din baby

Anonim

Föräldrar har ofta frågor om vilka livsmedel de kan introducera vid vilken ålder som deras barn. Det här området med att mata fasta ämnen kan vara en som du önskar att din baby hade kommit med en eftertraktad instruktionsmanual. Lyckligtvis behöver du inte räkna ut vad och när du ska mata din baby själv. Det finns massor av resurser tillgängliga för dig - från din barnläkare till baby matkakor till ditt barns första år.

1

Matar fasta ämnen efter ålder, en månad efter månad Guide

Alla dessa kan peka dig i rätt riktning. Saken att inse är att det har gjorts nyligen revideringar i riktlinjer för matning av barnmat. Se till att de källor du är beroende av är aktuella och aktuella. Använd rekommenderade riktmärken som riktlinjer, med vetskap om att barnets utveckling är unik. Ta alltid hänsyn till din barns egen hälsohistoria och din familjehistoria när du matar fasta ämnen.

Den enda sak du vill se till att du gör är att presentera dina livsmedel i stadig takt. Introducera en ny mat i taget och vänta minst 3 dagar mellan nya livsmedel. Detta kommer bättre att varna dig för eventuella symptom på matallergier.

2

Börjar barn på fasta ämnen

För den friska babyen utan matsmältnings- eller utvecklingsproblem, kommer du troligtvis att hålla de första 6 månaderna eller så enkelt. Bröstmjölken och / eller barnmassan är den enda rekommenderade kostkällan under denna tid. Den exakta tiden för att starta bebis på fasta substanser diskuteras vanligen mellan 4 och 6 månader. Att starta fasta ämnen är en unik utvecklingsmilestone, och det finns verkligen ingen magisk ålder som passar alla barn, men du bör inte starta fastämnen före fyra månader. AAP noterar att fördröjning av fast matintag tills barnet är fyra månader kan minska risken för att utveckla atopisk dermatit (eksem).

Är din baby redo för fasta ämnen?

Titta på ditt barn för tecken på beredskap för fasta ämnen, och basera ditt beslut när du ska börja på dessa observationer i samband med en konversation med din barnläkare. AAP rekommenderar att du tittar på följande tecken, din bebis är klar:

 • Kan sitta upp utan stöd
 • Visar intresse för mat, till exempel att nå mat, öppna munnen eller luta framåt

Förändring av AAP föreslås på babyfastigheter och matning

Det brukade vara att sjukvårdspersonal förespråkade att försena starten på vissa livsmedel av rädsla för allergisk reaktion. Emellertid under 2008 studier visade att babyar kan ha nästan alla livsmedel som normalt skulle introduceras under det första året så tidigt som 6 månader utan problem.

Oavsett var du vet symptomen på matallergier. En konversation med din läkare ska hjälpa dig att lära dig vad du ska göra.

Allt som sägs föredrar många föräldrar fortfarande några riktlinjer för en solid introduktion. Följande information innehåller några förslag om en solid introduktion, men ta hänsyn till AAP: s nya policy som öppnar vissa utfodringsalternativ för spädbarn så unga som 6 månader.

3

För sjätte månaden gammal matar din baby fasta ett äventyr

Är min baby redo för mat ">

Hur kommer du veta om din baby är redo för fast mat? American Academy of Pediatrics rekommenderar att man letar efter följande utvecklingsmilstoler:

 • Bra huvudkontroll
 • Baby kan sitta upp med stöd
 • Visar intresse för mat genom att luta sig framåt, öppna munnen och nå fram till mat

För den sexmånadersgammala (eller därvid) bebisen, är fasta ämnen en ny upplevelse. För en stor majoritet av familjen i USA kommer föräldrarna att spricka öppna den låda av spannmålsprodukter för att döpa milstolpen. Men, trots ett populärt val, tänk inte att börja med spädbarnsädling måste vara din utgångspunkt. Förutom (eller i stället för) spädbarnsädling kan du överväga över 20 första barnmat att börja ut. Kom bara ihåg att alltid vänta 3 till 4 dagar mellan att erbjuda en ny mat för att kontrollera allergisk reaktion.

Här är en förkortad lista över första matalternativ som de små ofta älskar:

 • äpplen
 • Avokado
 • Banan
 • Gröna bönor
 • päron
 • ärtor
 • Squash: ekollon, butternut, pumpa
 • Sötpotatis

Dessutom kan du på denna tid börja introducera små mängder juice. Var noga med att följa instruktionerna för barnsjuice i hur mycket, när och i vilka dricksbehållare din baby använder. Dessa aspekter kan påverka ditt barns tandhälsa.

4

Barnnäring mellan 6 till 8 månader gammal

När din baby accepterar nya livsmedel, hittar du det närmar sig åtta månaders varumärke hon har rätt meny med mat på hennes lista. Hennes barns näringsbehov uppfylls av en mängd olika kvalitetsmatar, medan du nu befinner dig mer erfaren och välutrustad med tips för att starta fasta ämnen.

Förutom de första livsmedel som hon kanske har haft kan ytterligare livsmedel inkludera (men är visserligen inte begränsade till) några av följande:

 • Korn- och sädgrupp: kasha (bovete), brunt ris, bröd
 • Frukt och grönsaker grupper: sparris, morötter, sommar squash, vit potatis
 • Köttgrupp: kyckling, kalkon (Du kanske tänker puréing dina egna kött.)
 • Mejerigrupp: helt vanlig yoghurt

5

Baby Food Guide på 8 - 10 månader

Vid slutet av denna åldersgrupp kan du bli förvånad över alla livsmedel som din baby äter. Som tidigare nämnts bekräftar AAP: s barnmatguide att hon kan få nedanstående livsmedel så tidigt som sex månader. Men om du letar efter idéer för vissa livsmedel du kanske inte har försökt, överväga några av alternativen nedan. Glöm inte att uppmuntra henne att prova några av dessa som fingerfood också. Erbjuder babybitbitar bitar av mjuka livsmedel medan du är uppmärksam på att titta på kvävning eller gagging.

 • Spannmåls- och spannmålsgrupp: Spannmålspannkorn, havskakor, pasta
 • Frukt- och grönsaksgrupper: rödbetor, broccoli, brusselspiror, blomkål, citrusfrukter (observera att sura frukter kan orsaka blöjautslag), skalade och kvartade druvor, kale, kiwi, meloner, okra, lök (kokt), ananas, rabarber, rutabaga, spenat, rovor
 • Köttgrupp: lamm, magert nötkött, lever
 • Mjölkgrupp: Milda ostar som cheddar, Monterey jack, mozzarella, muenster, schweizisk och cottage cheese

6

Foder Baby Fast Food, 10-12 månader

Vid sin första födelsedag kommer din baby förhoppningsvis att ha en mångsidig palett och kunna ibland mata sig självständigt. Du kan lägga i lätta kryddor till sina måltider, men behåll både tillsatt salt och socker till ett minimum.

Om hon inte har försökt någon av dessa livsmedel än, kanske erbjuda dem under den här tiden.

 • Spannmåls- och spannmålsgrupp: fullkornspasta, bulgurgran
 • Frukt och grönsaker grupper: kronärtskocka (renat hjärta), blåbär, gurka, aubergine
 • Köttgrupp: ägg, fisk (vitfryst) torkade ärter och bönor, linser, limabönor, fläsk, sojabönor, kalvkött

7

Mat att undvika

De flesta av de livsmedel som anges på de föregående sidorna kan helst introduceras så tidigt som 6 månader om det är vad du är bekväm med. Det finns också en lista över livsmedel som ska undvikas under det första året. "> Ja, det här är några livsmedel som ska undvikas under det första året. Var uppmärksam på att följande livsmedel inte ska ges förrän någon gång efter första födelsedagen:

 • Näring och matsmältningshänsyn: Kummjölk (sämre än bröstmjölk och formel)
 • Sanitära problem: underkokta ägg, honung, rå kött
 • Risk för kvävningsrisker: hela blåbär / jordgubbar / druvor, torkade frukter, russin, popcorn, nötkött

Populära Inlägg

Läs Mer