När kan din baby sitta i en hög stol?

Anonim

Varje bebis kommer att vara lite annorlunda, men de flesta föräldrar kan förvänta sig att deras lilla kommer att vara redo att sitta uppe i en barnstol runt 4 till 6 månader. Du kan kanske börja lite tidigare med en vilstol.

Många föräldrar är ivriga för den här tiden eftersom övergången till en stol kan frigöra dig lite i köket och vid bordet. Det låter också ditt barn gå med i någon av familjens aktiviteter, vilket är bra för social utveckling. För att veta när tiden är rätt finns det några viktiga milstolpar att leta efter innan du lägger barnet i barnstolen.

När barn är redo

Varje stolstolstillverkare kommer att ha en åldersrekommendation för varje stol. De flesta rekommenderar att du väntar tills en baby är 6 månader innan du använder en barnstol. Det här är en bra utgångspunkt, men du vill se till att din bebis är klar. Trots allt utvecklas varje barn i en annan takt och av säkerhetsskäl vill du inte skynda på det.

Att veta när din baby är redo att sitta upp i upprätt läge i en barnstol är ganska lätt. Hennes fysiska utveckling mellan 4 och 6 månader bör börja avslöja att hon kan sitta bra med något stöd. Hon borde visa ganska god stabilitet och kontroll vid sittande, med bara en liten bobbing om. Möjligheten att hålla huvudet upp är också ett måste.

Liggande höga stolar

Om din baby inte är rätt i det skedet och du vill börja använda en barnstol, överväga att köpa en liggande modell. Dessa kan också användas i upprätt läge, så du får mycket utnyttjande av det när hon växer.

Många föräldrar finner det lutande läget bekvämt att använda som viloplats för sina barn. Kanske kan den loungen högstolen fungera som ett bra ställe med utsikt som mamma eller pappa förberedde middag. Det kan också fungera bra för de skyndsamma stunderna när du flaskar matar baby med en hand medan du äter din egen middag med den andra.

Det är inte tillrådligt att använda lutande position när du börjar mata barnmat till din lilla.

Kvalitetsräkning

Oavsett om du går med en vilstol eller en vanlig barnstol, se till att du kolla in alla dina alternativ. Du vill ha en som är robust och hållbar nog i minst två års användning. Det ska också vara enkelt att rengöra och använda. I lutande läge är en fempunkts säkerhetsbälte ett måste för unga barn. Ett väl säkrat säkerhetsbälte ska användas för sittplatsen.

Efter att ha köpt ditt köp, var noga med att hålla reda på märkets och modellnummeret på din barns barnstol. Det är också en bra idé att registrera det med företaget. Det är ett enkelt steg du kan ta om det finns en tillverkares återkallelse av säkerhetsskäl eller någon annan anledning och gör att du kan vidta omedelbara åtgärder.

Övergång till en hög stol

Ett bra tips för att starta fast mat är att få din barn bekant med att sitta i barnstolen i veckorna innan du faktiskt börjar fasta. Låt henne ta ut stolen för en "provkörning" och låta henne bli bekväm i sin nya lilla tron. Ge henne en tallrik, en kopp och en sked för att leka med och du får ett mindre hinder att övervinna när det är dags att starta fasta livsmedel.

Det är lika viktigt att barnet känner sig bekvämt i barnstolen, lika viktigt att alla som kommer att övervaka barn under måltiden är bekanta med hur det fungerar.

  • Hur snabbt går brickan av?
  • Vikar den upp och var är låsmekanismen?
  • Hur lätt är det att få barn in och ut ur stolen utan att få små fingrar fångade i någon av dess delar?
  • Hur håller banden som håller barnet i sätet in och lås för att förhindra att barn flyr?

Det här är inte saker du vill lära dig när barnet står i stolen. Det är också saker du vill kunna visa alla som kommer att vara runt under barnens måltider.

Höga stolar med hjul är mycket praktiska, speciellt om en förälder är hemma med barnet ensam och behöver multitaskas medan barnet äter. Var försiktig med att testa låsningsmekanismen på hjulen och veta hur man gör det på flyg.

För att vissa barn ska bli en del av den sociala interaktionen under måltiderna är nyckeln till att alla ska kunna äta i relativ fred. Se till att stolen är placerad så att barnet kan se dig och känna en del av festen, men inte inom räckhåll för saker på bordet som är heta eller skarpa.

Säkerhetstips

När du flyttar din lilla in i barnstolen, behåll några viktiga säkerhetsanvisningar i åtanke:

  • Spädbarn ska aldrig lämnas obevakad i en barnstol.
  • Spädbarn ska alltid vara fastade i, antingen med en fempunktssele eller ett säkerhetsband.
  • Innan varje användning, ta en stund att titta över stolen. Se till att allt är där det borde vara och att det inte finns någon skada på stolen.
  • Håll högstolen nära dig hela tiden. Du borde kunna se din baby från var du än är. Se till att det inte är inom räckhåll för bord eller bänkskivor.

Ett ord från Verywell

När din bebis är redo att sitta i en barnstol gör det måltider för mamma och pappa mycket mindre hektisk. Du kan till och med tillåtas att avsluta en måltid för en förändring. Se bara till att älskling (och du) är redo för detta stora steg.

Populära Inlägg

Läs Mer