När kan för tidiga babyer gå hem?

Anonim

I allmänhet finns det inte en "regel" som anger hur länge din för tidiga baby ska stanna i neonatal intensivvården (NICU). I stället har preemier flera milstolpar att träffas innan de får gå hem med sina föräldrar.

Många för tidiga barn släpps ut om den tid de ursprungligen berodde på att födas, men det kan variera. Vissa barn kan gå hem bra innan de förväntades bli födda, medan andra kommer att behöva stanna långt utöver deras förfallodatum. Eftersom många föräldrar undrar när deras lilla kan komma hem, är det bra att det finns några specifika kriterier du kan titta på.

Andas utan syre

För det mesta bör barn kunna andas luftluft utan syre innan de skickas hem från NICU. Många preemies behöver någon form av andningsstöd snart efter födseln och vissa barn behöver bara extra syre.

Bebisar som är mycket små eller födda mycket tidigt riskerar ett kroniskt tillstånd som kallas bronkopulmonell dysplasi eller BPD. Det här är ett allvarligt lungtillstånd och vissa barn får få gå hem med syre via en nasalkanyl.

Växla As och Bs

"As and Bs" står för apné och bradykardi och de är kännetecken för prematuritet. Apné avser perioder där en baby slutar andas i mer än 20 sekunder. Denna brist på andning resulterar i att syrgasmättnadsnivåerna sänks, vilket resulterar i en sänkning av hjärtfrekvensen (bradykardi).

Dessa "stavar", som de ofta kallas, är mycket vanliga hos prematura barn. Nästan hälften av barnen födda omkring 30 veckors graviditet har dem. Hastigheten sjunker till cirka 7 procent när en baby når 34-35 veckors graviditet. Det orsakas oftast av nervsystemet i mognad.

För det mesta hålls barnen i NICU tills deras A- och B-stavar har löst sig. Ibland, om en baby lyckas och har träffat alla andra milstolpar för ansvarsfrihet, men fortsätter att ha mild As och Bs, kan hon gå hem med ett bärbart hjärta och andningsskydd.

Tänk på att du inte kommer att skickas hem om ditt barn är i fara, eller om det tros att hennes stava skulle kunna vara farligt. Din barns läkare kan ge dig valet att hålla din baby i NICU lite längre eller gå hem med en bildskärm. I så fall kommer det att vara upp till dig och hur bekväm du är med att övervaka din baby.

Apné och Bradykardi i Preemies

Ta alla matningar av munnen

För tidiga babyar är inte lika starka som fullfödda barn och kan inte samordna suga och svälja tills cirka 32-34 veckor i graviditetsåldern. De flesta för tidiga barnen matas i första hand med total parenteral näring (TPN, en IV-vätska). De matas sedan genom ett matningsrör tills de är tillräckligt starka för att dricka från bröstet eller från en flaska.

Många NICU vill se att en baby inte bara tar upp vikt på schemalagda matningar men kan göra det på ad lib-scheman (mata när barnet är hungrig snarare än klockan). Det händer vanligen omkring 37 veckors graviditetsålder, även om vissa barn - särskilt de som har haft svåra andningsbesvär - kan ta längre tid. Dessutom skickas några barn hem med ett NG-rör eller ett G-rör.

Behåll en stabil temperatur

Först måste de flesta prematura barn sova i en inkubator för att hålla sig varm. Detta är en sluten apparat med en klar kupol som har en uppvärmd plattform där babyar ligger. För tidiga barn kan inte hålla sig varma såväl som fullfödda barn och blir för kalla om de inte är hud-till-hud i känguruvård eller hålls i en inkubator.

Innan det skickas hem måste en baby behålla sin kroppstemperatur i en öppen spjälsäng. Den tid då din bebis kan göra detta beror mer på hennes vikt än hennes graviditetstid.

I allmänhet kan preemier behålla sin egen kroppstemperatur när de är ca 4 pund.

Passera olika test

Förutom att uppnå de milstolpar som anges ovan kommer det sannolikt att kräva specifika screeningtest innan du tar ditt barnhem. Dessa kan innefatta ett hörselprov (antingen den otoakustiska emissionen eller de automatiska auditiva hjärnstamresponsprov), säkerhetssäkerhetscheck för bilsäten, testning av hyperbilirubinemi och screening för hjärtsjukdom.

Om din baby blir bättre men inte helt redo att gå hem, kanske hon först flyttar till vad som kallas en nedsatt plantskola.

Lär dig Essential Care

Innan urladdning, se till att du lär dig spärrkardiopulmonell återupplivning (CPR), så du vet vad du ska göra vid en nödsituation. Dessutom får du den normala utbildningen som görs med barn med full längd. Detta kommer sannolikt att innehålla instruktioner om utfodring, eliminering, viktökning och mer.

Prata med ditt barns läkare eller sjuksköterska för att du vet hur du bryr dig om ditt barn när du kommer hem. Ställ frågor som du har, och ta reda på om du kan "rymma in" med ditt barn under hennes kväll eller två för att hänga på saker.

Ett ord från Verywell

Varje preemie kommer att vara annorlunda, så lita på NICU-personalen när din lilla är redo att komma hem. Var säker på att de inte kommer att skicka dig hem förrän du är bekväm med att hantera några extra bryr sig bortom de som bryr sig om en frisk heltidsfödd.

Innan din baby går hem, se till att du också får ditt eget stödsystem på plats. Att ta hem ett för tidigt spädbarn kan vara stressigt och du kan känna dig lite överväldigad när du är ensam efter den konstanta aktiviteten hos NICU. Den goda nyheten är att de flesta barn som lämnar NICU utvecklas till friska barn.

Populära Inlägg

Läs Mer