När kan jag ge min baby fisk och skaldjur?

Anonim

Medan fisk och skaldjur finns på den stora 8 listan över matallergier tenderar de att påverka vuxna mer än småbarn. Det finns också några fiskar som du kommer att vilja undvika om du har en historia av allergier eller inte. Detta beror på hög kvicksilverinnehåll.

Du kan ge ditt barn fisk eller skaldjur när som helst när de har fått en bra start med fasta livsmedel. American Academy of Pediatrics brukade ge råd till föräldrarna att vänta, men de har nyligen ändrat den här ståndpunkten och sade: "Inom några månader efter att du startat fasta livsmedel bör din barns dagliga kost omfatta en mängd olika livsmedel varje dag som kan innehålla ... fisk."

En studie som publicerades i sjukdomsarkivet i barndomen konstaterade att barn som börjar äta fisk innan de är 9 månader gamla har lägre risk att få eksem, vilket anses vara en allergirelaterad sjukdom. I många andra länder där fisk är mer en häft i kosten, spädbarn matas fisk innan andra kött och de äter det oftare än våra häftklamrar av kyckling, fläsk och nötkött och de gör det bra.

När du introducerar fisk, se till att den är helt kokt och försök först och klistra in det med bra grönsaker som redan har införts utan problem. Kontrollera alltid fisk och skaldjur för ben och bitar av skal.

Var noga med att kolla näringsetiketter för fiskingredienser och allergier som krävs av FDA.

Oavsett om du har en historia, första gången du introducerar fisk eller skaldjur, var noga med att titta på tecken på en allergisk reaktion (ont, andningssvårigheter eller astmasymtom, svullnad i munnen eller halsen, kräkningar eller diarré och förlust av medvetenhet), vet hur man svarar och vara redo att ringa 9-1-1 omedelbart.

Kvicksilverinnehåll i fisk och säker fisk att introducera

FDA rekommenderar att du undviker att ge unga barn haj, svärdfisk, konungmakrill och tilefish på grund av höga kvicksilvernivåer. Gravida och ammande kvinnor borde också undvika dessa fiskar. God fisk att starta din baby på (efter att han har haft fasta ämnen i några månader) som är låg i kvicksilver, inkluderar räkor, konserverad lätt tonfisk (albacore är högre i kvicksilver), lax, pollock och havskatt. Om din fisk är lokalt fångad, rådgör FDA först med att kontakta lokala myndigheter för att se vad som är säkert.

Populära Inlägg

Läs Mer