När kan babyer ha ägg?

Anonim

Ägg är en bra källa till protein, en mjuk mat för barn att tugga och lätt att förbereda. Men de är också en av de bästa matallergenerna bland barn. Enligt gällande riktlinjer för utfodring finns det ingen anledning att undvika ägg när ditt barn är redo att börja fast mat, vanligtvis mellan 4 månader och 6 månader.

Faktum är att vissa bevis tyder på att försena införandet av potentiellt allergiframkallande livsmedel ägg, mjölk, jordnötssmör, trädnötter eller fisk - över 6 månader kan faktiskt öka potentialen att utveckla en allergi senare i barndomen.

Ändra rekommendationer

Historiskt rådde experter föräldrar att vänta tills deras barn blev 2 år för att införa ägg. Nyare studier har inte hittat några medicinska bevis för denna rekommendation. Att presentera en mängd olika livsmedel när din baby är redo för fasta ämnen är nu trodde att bidra till att förhindra matallergier.

En annan föråldrad rekommendation var att införa bara äggulor eftersom de inte har allergenerna som finns i äggvita. Detta anses inte längre vara nödvändigt.

Är din baby redo för ägg?

Om din baby är redo att starta fast mat, är din baby redo för ägg. Tecken på att ditt barn är klart för fasta ämnen är att kunna sitta i en barnstol och hålla huvudet uppe. Han kan öppna sin mun när han ser mat som kommer och kan flytta mat från skeden i halsen och svälja den.

American Academy of Pediatrics rekommenderar att du får en ny mat i taget och väntar två till tre dagar innan du introducerar en annan.

Titta emellan på allergiska reaktioner på den nyligen introducerade maten. Många föräldrar börjar med spannmål, sedan puréed frukt och grönsaker, innan de går vidare till proteiner.

Ägg kan vara ett hälsosamt tillskott till din barns diet. De innehåller högkvalitativt protein, järn och kolin. Var noga med att du lagar ägg bra för att förhindra Salmonella och andra livsmedelsburna sjukdomar. Några föreslår att man kokar ägg och mashar det och lägger till en liten bröstmjölk eller spädbarnsformel.

Tecken på ett äggallergi

Första gången du introducerar ägg, var noga med att titta på följande tecken på en allergisk reaktion, som kommer att inträffa inom en kort tid efter att ha ätit (eller ens rört) ägg:

  • Hudreaktioner, såsom svullnad, utslag, nässelfeber eller eksem
  • Wheezing eller andningssvårigheter
  • Rinnande näsa och nysning
  • Röda eller vattna ögon
  • Magont, illamående, kräkningar eller diarré
  • Anafylaxi (mindre vanligt)

Vaccinationer och ägg

Vissa vacciner innehåller ägg och kan orsaka allergisk reaktion. Ett exempel är MMR-vaccinet, som ges omkring 12 till 15 månader. Influensavstödet är ett annat exempel. Var noga med att prata med din barnläkare om du har allergier i familjen och om ditt barn får ägghaltiga vacciner, se efter en reaktion efter administrering.

Populära Inlägg

Läs Mer