Vad är i spegeln

Anonim

Kroppsstorlek har länge varit ett ämne för oro för många människor. Från dietpillerna på 60-talet till grapefrukt- och kockdiet dieter från sjuttiotalet till färdigförpackade matplaner som uppstod under åttiotalet till dietpiller combo fen-phen på nittiotalet till det höga proteinet, lågmätta dieter av nytt årtusende söker vi alltid ett sätt att smala ner och forma sig.

Lägg till det ökningen av extrema sporter och kroppsutmaningar som har blivit populär under de senaste åren. Det är inte ovanligt att tusenåriga att träna i timmar om dagen, tävla i maraton och cykeltävlingar, och spendera tusentals dollar på utbildare, privata klasser, toppmodern utrustning och mer. En hardbody är den ultimata statussymbolen för många, särskilt de som bor i kroppsberömda städer som Miami, Los Angeles och Seattle.

Kroppsbild i åldern för sociala medier

För tonåringar och unga vuxna har sociala medier lagt till ett nytt och ofta mer kritiskt sätt för dem att titta på sig själva och jämföra sina kroppar med andras. De verktyg som är tillgängliga för att ändra bilder, appar som snabbt laddas ner och lätt att använda, kan fixa alla fel och fläckar, smala stora höfter och förstora biceps, så att alla kan skapa en kropp - åtminstone online - som de är stolta över. Snapchat och Instagram-filter kan ändra belysning, skuggor, även vad årtiondet ett foto ser ut som det är från. Alla dessa verktyg kan vara mycket roliga men kan också vara bedrägliga.

"Tack vare en rad gratisapplikationer har självhälsare nu möjlighet att ändra sina kroppar i bilder på ett sätt som är praktiskt taget i nivå med smink och andra skönhetsprodukter. Om Internet har kallats en bra demokratisering, kanske vad socialt Medier har gjort är att vem som helst ska gå in i skönhetspresenten. Tonåringar kan täcka upp finnar, tända tänder och till och med airbrush med ett fingeravtryck, curating deras egen bild för att bli snyggare, tunnare och varmare. " skriver Rachel Simmons av TIME Magazine.

Hälsa och kroppsbild

Trots verktygen för att ändra vad de delar online när många unga vuxna ser i spegeln, är de missnöjda med vad de ser. Och den olyckliga sanningen är att kroppsstorleken inte blir mindre bland unga vuxna. Enligt amerikanska institutionen för hälsa och mänskliga tjänster, sedan början av 1960-talet, har förekomsten av fetma bland vuxna mer än fördubblats och ökat från 13, 4 till 35, 7 procent hos amerikanska vuxna som fyllt 20 år och äldre.

Även om den perfekta kroppstypen fortfarande är något som många unga män och kvinnor arbetar mot genom kost och motion, kan det vara vildt utom räckhåll för många. Inget antal benliftar, bänkpressar eller miles som körs på en löpband kan förvandla korta ben till långa, små bröst i stora, branta höfter i smala. Självklart är det bästa målet för alla, unga eller gamla, att vara så hälsosam som möjligt och få fred med den kroppstyp man är född med.

Sportdopning kan ha ett dramatiskt inflytande på unga vuxna män, särskilt de som deltar som konkurrenter i amatörtävlingar. Medan kvinnor kan vara mottagliga för farorna med steroidanvändning är det mest förekommande bland män, speciellt de som spelar sport i gymnasiet och college, där steroidanvändningen har ökat så mycket som 37% sedan 1996.

Hur kroppsacceptans påverkar unga vuxna

Det finns trender som inte kan främja hälsa och fitness, även om de uppmuntrar till kroppsaccept och föräldrar till unga vuxna bör vara uppmärksamma på dessa rörelser både online och i verkligheten. "Ana" -trenden innebär tricks och verktyg för att leva en anorexisk livsstil, med bloggar, chattrum, Facebook-grupper och mer som främjar denna farliga och ohälsosamma livsstil. I den andra änden av spektret är den feta acceptansrörelsen, som ger röst till de som är bekväma med fetma och säger att de är friska, trots vad andra kan tänka sig. Många Instagram stjärnor har uppstått från denna gemenskap, vilket skapar ett helt nytt segment av mode stjärnor och livsstil influenser.

Från National Association of Fat Acceptance (NAAFA) hemsida:
Feta människor diskrimineras i alla aspekter av det dagliga livet, från anställning till utbildning för tillgång till offentliga boende, och till och med tillgång till adekvat vård. Denna diskriminering förekommer trots att bevis för att 95 till 98 procent av kostvanor misslyckas under fem år och att 65 miljoner amerikaner är märkta "överviktiga". Vårt obesatta samhälle tror starkt att feta människor har fel för sin storlek och det är politiskt korrekt att stigmatisera och lura dem. Fettdiskriminering är en av de sista offentligt accepterade diskriminerande metoderna. Feta människor har rättigheter och de måste behållas!

Kroppsanpassning är i stort sett ett bra skifte i vår kultur. Att veta att det finns en rad olika typer, storlekar, former, färger och raser är en positiv och inkluderande förändring i våra medier och i våra samhällen. Det finns ingen riktigt "ideal" kroppstyp, och det är det positiva kroppsacceptet bör främja - men som med alla saker kan extremiteter vara farliga och kontraproduktiva.

Är min unga vuxen OK?

Det är ett tufft samtal när en förälder ska säga eller göra något angående sin unga vuxnas kroppsstorlek och hur de tar hand om sig själva. I de flesta fall - förmodligen alla fall i själva verket - är ungdomar (och alla) akut medvetna om hur de ser ut och hur de känner till sina kroppar. Skönhetsstandarder som föräldrar har kan skilja sig mycket från vad deras barn ser så attraktiva ut. Om inte din unga vuxen verkar ha en allvarlig ätstörning eller hälsoproblem, är det bättre att vänta på att de kommer till dig för hjälp och råd. Om du har frågor om din unga vuxnas situation kan du kontakta NEDA för hjälp och support.

Populära Inlägg

Läs Mer