Vad är annorlunda om gravid sex?

Anonim

Gravid kön är inte så mycket annorlunda än vanligt kön när du pratar om grunderna. Men på mekaniken av kön och graviditet är det dock några skillnader. Att uppmärksamma dessa skillnader betyder skillnaden mellan en positiv upplevelse för dig och din partner och en potentiellt negativ.

Kroppsförändringar

Vilka är de mest uppenbara förändringarna i graviditeten är den gravida kroppen? Under första trimestern kommer livmodern att växa men kommer fortfarande att vara väl dolt av bäckenet. Det betyder att du inte kommer att se de drastiska förändringarna i buken som de flesta människor associerar med graviditeten. Det betyder inte att de inte är förändringar som påverkar ditt sexliv.

Ett av de största exemplen på förändringar som påverkar kön under första trimestern är förändringar i brösten. Många kvinnor kommer att upptäcka att deras bröst börjar växa och känner sig större än före graviditeten. Även om detta kan vara mycket attraktivt för sin partner, kan det också komma med en stor ömhet mot de själva brösten. Var noga med att prata med din partner om hur deras bröst känner om du är med någon som är gravid. Om du var gravid person, var noga med att prata med din partner och berätta för dem vad som inte är acceptabelt. Denna kommunikation kommer att vara till stor hjälp för att komma överens under graviditeten.

När du flyttar in i andra halvan av graviditeten börjar buken börja växa. Först tenderar dessa förändringar inte att påverka ditt sexliv. Att du eller din partner kan tycka att det är attraktivt. Detta är helt normalt. När din mage blir lite större och graviditeten kanske du vill överväga alternativa positioner då du normalt använde före graviditeten. I grund och botten vill du undvika att lägga mycket press på buken. Medan barnet är helt polstret inom fostervatten kan det fortfarande vara obekväma för mamman.

Graviditet Symptom

Graviditets symptom kan inte vara något du ansåg som påverkar ditt sexliv innan du har barnet. Men båda parter kommer snart att upptäcka att graviditetssymptom kan spela en stor roll i frekvensen av sexuella upplevelser. Om mamman inte mår bra, kommer det vanligen att dämpa ditt sexliv. De flesta symptomen är emellertid intermittenta.

Det finns ett graviditetssymptom som kan vara mycket fördelaktigt för den gravida kvinnan och hennes sexliv. Och det skulle vara ökad sannolikhet för orgasm och / eller bli multi-orgasmisk helt enkelt på grund av ökat blodflöde i området av klitoris och livmoder. Det betyder att du kan ha mindre kön, men du kanske har bättre sex.

Bebis flyttning

Under förspel kan det vara att du eller din partner känner att barnet flyttar från utsidan. Det är vanligare att mamman känner barnet flyttar före 30 veckor då är det för partnern. Efter 30 veckor kan båda medlemmarna få barnet att flytta externt genom buken. Det kan eller kanske inte förändra hur du känner för att älska. Det här är något som du och din partner kommer att behöva diskutera. Det är också normalt att märka mer fostrets rörelse efter en orgasm. Detta anses inte som en dålig sak. Om du är orolig, fråga alltid din barnmorska eller läkare för råd.

I slutändan är ditt sexliv helt enkelt det, ditt sexliv. Låt inte externa förväntningar förändra hur du och din partner känner för varandra sexuellt. Du kan gå igenom upp och ner med din libido eller dina partners libido och det är helt enkelt okej.

Populära Inlägg

Läs Mer