Vad gravida kvinnor borde göra om de faller

Anonim

Många gravida kvinnor kommer att falla under graviditeten. Du är inte ensam i fallande eller i att vara klumpig. Detta är något som händer med en rättvis frekvens.

Varför faller gravida kvinnor?

Ibland är det bara en fråga om en förändring i tyngdpunkten. Detta händer ungefär den fjärde månaden av graviditeten. Ibland kan du bara vara lite mer klumpig medan gravid på grund av viktökning, utskjutande gravid mage eller på grund av mjukning av ledband och leder på grund av hormon relaxin.

Allt detta kombinerar gör det perfekta receptet när det gäller att falla i graviditeten. Den goda nyheten är att du kan hjälpa till att minska fallen med några enkla steg:

  • Använd klara skor. Om det regnar eller snöar, bära inte smarta lägenheter. Det betyder också att det inte är den klokaste rörelsen om du känner sig instabil.
  • Gå långsammare. Att undvika plötsliga rörelser och bara sakta ner är i allmänhet ett bra sätt att öka din säkerhet och minska fallen.
  • Undvik att vrida och vrida. När det är möjligt möter du direkt ett objekt som du når och undviker genvägar för att ta tag i saker. Detta hjälper dig att hålla balansen.
  • Var uppmärksam på din omgivning. Se upp för saker på marken som kan resa dig. Eftersom du inte kan titta på dina fötter på grund av din mage, titta framåt en fot eller så för att märka vad som är på marken. Gå inte över barnleksaker, stenar eller saker på trottoaren helt enkelt för att du inte såg dem.

Vad händer om du faller

Om du faller när du är gravid, kommer fostervåren som innehåller vätska att fungera som en skyddande barriär för din baby. Att verkligen skada ditt barn i ett fall, du skulle ha varit allvarligt skadad på hösten själv. Den gamla wives saga om att falla ner för att orsaka missfall är inte sant.

Som sagt om du faller finns det försiktighetsåtgärder att ta. Din läkare eller barnmorska ska ringas, de kanske vill att du ska komma in för att kontrollera barnet eller lugna dina rädslor. I allmänhet bör du titta på blödningar och var noga med att vara uppmärksam på barnets rörelser genom fetalspel.

Om du har några frågor, var noga med att ringa din barnmorska eller läkare. De är där för att svara på dina frågor och lugna dina rädslor, även mellan besök.

Populära Inlägg

Läs Mer