Vad föräldrar kan göra när deras tonåring har en uppbrott

Anonim

Snabblänkar: Teen Dating | När ska tonåringar börja dansa?

Ett uppbrott i en dating relation är en av de mest känslomässiga händelserna som kan hända i en tonårs liv. Besvikelsen kan vara nästan överbærande. Förlägenhet att få någon att bryta sig med dig är en riktig hit för ditt självförtroende. Och även om du är den som bryter, är det svårt att svara på alla dina kamraters frågor och känner sig fortfarande bra om dig själv. Det förändrar din tonåring dagliga rutin, ger dem en mindre person att prata med och verkligen lägger ett dugg i sitt sociala liv. Det är därför de säger att brytning är svårt att göra. Här är några tips som hjälper dig att hjälpa din tonåring genom en uppbrott:

Ge din tonåring och ditt utrymme samtidigt som du håller ett vakande öga. Det är normalt för din tonåring att vara ledsen för en tid. Men en lång tid eller fullständig depression är något som en förälder måste vara ute och ta itu med genom att få in någon professionell hjälp.

Använd dina aktiva lyssningsförmåga. När din tonåring vill prata, var öppen för vad han har att säga utan att avbryta. Han kanske inte vill höra hur din första uppbrytning gick just nu. Om det finns en vagga i samtalet, fråga. Men håll den här tiden om din tonåring.

Modell lämpligt uppbrytningsbeteende. Du måste vara en mentor av sorter och inte bash killen / tjejen din tonåring var dating. Föreslå inte olämpligt beteende, till och med för att mildra din tonårs humör.

Leta efter sätt att lappa din tonårs självförtroende. Att hjälpa honom att njuta av aktiviteter med sin sociala grupp och att hitta en hobby kommer att hjälpa till så småningom. Hör inte på din tonåring om att komma över uppbrottet, bara tillåta honom att göra det i tid.

Förr eller senare kommer din tonåring att vilja datera igen. Dessa upp-och nedgångar i våra tonårs liv orsakar stress i vårt och vi kan känna oss som stoppa det genom att inte låta våra tonåringar vara aktuella eller försöka kontrollera deras förhållande. Gör inte det. Låt din tonåring göra sina val och vara där när han behöver dig. Det är vad föräldraskap som en tonåring handlar om.

Snabblänkar på Teen Dating:

  • Fem sanningar om din tonåring och dating
  • Prata med din tonåring om dating
  • Preteens och dating? En Dos and Don'ts List
  • Föräldrar gillar inte sin sons flickvän
  • Tonårsböcker om dating och kärlek

Populära Inlägg

Läs Mer