Vad man ska veta om bröstmjölkförvaringsväskor

Anonim

Din bröstmjölk är en otrolig vätska full av den näring som barnet behöver växa och immunförstärkande egenskaper för att skydda ditt barn mot sjukdom och sjukdom. När du bestämmer dig för att pumpa och förvara din mjölk till ditt barn, vill du välja en förvaringsbehållare som skyddar den. Bröstmjölkförvaringspåsar är ett alternativ. Fortsätt läsa för information om bröstmjölk förvaringspåsar, för-och nackdelar med att använda dem och sex varumärken att överväga.

Bröstmjölkförvaringsväskor

Bröstmjölkförvaringspåsar är plastpåsar speciellt gjorda för insamling och lagring av bröstmjölk. De är utformade för att motstå frysning, lagring och upptining. Eftersom de är försteriliserade är de praktiska och klara att använda direkt ur lådan. När du väljer ett märke av påsar, bör du leta efter tillförlitliga tätningar och konstruktion av hög kvalitet för att förhindra läckage.

Med vissa märken av bröstmjölkförvaringspåsar måste du pumpa bröstmjölken i en separat behållare och sedan överföra den i påsen för att lagra. Andra märken levereras med en bekväm adapter som gör att du kan pumpa direkt i väskan. Naturligtvis, med antingen alternativ, när du är redo att tina ut och använda bröstmjölk som är lagrad i påsen, behöver du fortfarande överföra mjölken från påsen till en flaska för din baby.

Kan du använda plast smörgåsar eller flaskor linjer?

Vanliga plastpåsepåsar kan likna bröstmjölkpåsar, men de är inte desamma. Smörgåsar är inte gjorda för att lagra bröstmjölk. De är inte lika starka som bröstmjölkpåse, och de är mer benägna att bryta under frysning och upptining.

Flaskor är bra för att leverera bröstmjölk till din baby, men de är inte så bra när det gäller att lagra din bröstmjölk. Flaskor är inte gjorda för att motstå frysning, räddning och upptining av mjölk. De är inte lika starka som bröstmjölkspåse, så de är också mer benägna att riva och läcka slösa bort din dyrbara bröstmjölk.

Det kan tyckas dyrare att köpa plastpåsar avsedda speciellt för bröstmjölklagring, men det är värt det. Bröstmjölkförvaringspåsar är starkare, mer tillförlitliga, bekvämare och säkrare än påsar som inte är avsedda för lagring av bröstmjölk.

Andra lagringsalternativ

Förvaringsflaskor av plastmjölksmjölk, livsmedelssäkra glasbehållare och bröstmjölkförvaringsbrickor är andra tillgängliga lagringsalternativ. Det finns fördelar och nackdelar för varje typ av behållare. Här är för-och nackdelarna med förvaringspåsar.

Pros

  • Bröstmjölkpåsar är vanligtvis billigare än plastbehållare eller glasflaskor.
  • Väskor är praktiska och enkla.
  • Förvaringspåsar är disponibla, så du kan spendera mindre tid att rengöra.
  • Bröstmjölkspåsar är inte så skrymmande som glas- eller plastbehållare, så de tar mindre plats i kylskåp eller frys.
  • Bröstmjölklagring i påsar töjs ut snabbare än mjölk som lagras i glas- eller plastbehållare.

Nackdelar

  • Bröstmjölkpåsar är avsedda att användas en gång. De kan inte tvättas och återanvändas, så de är inte lika miljövänliga som de andra lagringsalternativen. Plus, med tiden kan kostnaden för att köpa nya lägga till.
  • Plastförvaringspåsar är inte lika starka som glas eller hårda plastbehållare, så de är mer benägna att läcka eller bryta under lagring. Inte bara är det rörigt, men någon tår eller öppning kan förorena din bröstmjölk.
  • Du kan inte pumpa direkt i alla märken med påsar. Du kanske måste uttrycka din bröstmjölk i en behållare som är kompatibel med din bröstpump och sedan överföra mjölken från den flaskan i plastpåsen för förvaring. De extra stegen kan vara tidskrävande.

6 Populära Varumärken

Alla märken av bröstmjölkförvaringspåsar nedan är konstruerade speciellt för förvaring av bröstmjölk. De är BPA (Bisphenol A) gratis, engångsbehandlad, försteriliserad och frysfri.

1

Lansinoh Bröstmjölk Förvaringsväskor

Lansinoh Breastmilk Storage Bags rymmer ungefär sex ounces (180 ml) bröstmjölk. De har en läckagesäker, dubbel dragkedja försegling för att hålla bröstmjölk säkert i väskan. De ligger platt i frysen för enkel, rymdbesparande lagring.

2

NUK Seal 'N Go Bröstmjölkförvaringsväskor

Tätningsmagasinet från Seal 'N Go Bröstmjölk från NUK kan rymma upp till sex ounces (180 ml) bröstmjölk. Med en dubbel dragkedja försäkrar de att de är 100% läckagesäkra. Dessa väskor har en stand-up botten, så de kan lagras stående i rad eller staplade platta ovanpå varandra.

3

Dr Browns bröstmjölkförvaringsväskor

Dessa slitstarka bröstmjölkförvaringspåsar från Dr. Browns är extra tjocka för att förhindra att de släcker eller läcker. En dubbel blixtlåsförsegling gör dem ännu säkrare. Plus, en bekväm perforerad topp hjälper till att förhindra spill och gör det lättare att överföra bröstmjölken ur väskan.

4

Honeysuckle Breastmilk Storage Bags

Honeysuckle Breastmilk-förvaringsväskor är robusta med en säker, läck-säker, dubbel dragkedja. De har en gusseted botten så att de kan stå upp när de är fulla. De kan också lagras i upprätt läge. Dessa miljövänliga förvaringspåsar är biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara.

5

Medela Pump och spara bröstmjölkväskor

Medela Pump och Spara Bröstmjölk Förvaringsväskor rymmer ungefär fem gram (150 ml) bröstmjölk. Dessa stand-up-väskor har en stand-up-väska med en läck-säker dragkedja som är lätt att stänga. De har också ett syrebarriär för att skydda näringsämnena i bröstmjölk under lagring. Pump och Save-väskor levereras med en adapter som är kompatibel med Medela-märkespumpar så att du kan pumpa direkt i förvaringsväskan.

6

Ameda Store 'N Häll Bröstmjölk Förvaringsväskor

Ameda Store 'N Häll Bröstmjölk Förvaringsväskor rymmer ungefär fem gram (150 ml) bröstmjölk. Dessa påsar har en lättläckad tätningsförsegling och en unik tut som kan slits öppen när du är redo att överföra din bröstmjölk till en flaska. Tippen låter dig enkelt hälla bröstmjölken ur förvaringsväskan utan att spilla den. Ett startpaket kommer med en pumpadapter som gör att du kan pumpa bröstmjölk direkt i stand-up-väskan.

Avslöjande

E-Commerce Content är oberoende av redaktionellt innehåll och vi kan få ersättning i samband med ditt köp av produkter via länkar på den här sidan.

Populära Inlägg

Läs Mer