Vilka barn lär sig genom att spela med dockor och figurer

Anonim

Dockor och figurer ger ditt barn ett sätt att agera ut de scener som han eller hon ser i vardagen. Hon kan bada, byta, mata och cuddle hennes baby docka efterlikna hur du vårdar henne. Han kan bygga ett hem av block och en stad och driva sin mamma eller fader figur till jobbet och utforska säkert separationerna. Om hon har syskon kan hon utöva verkliga scenarier som hon tänker på, utarbeta saker som att samarbeta och dela älskade leksaker. Han kan öva empati när han tar hand om en skadad eller hungrig djurfigur.

Det är inte konstigt att barnterapeuter använder ofta dockor när de arbetar med småbarn. Luta dig tillbaka och se ditt barnspel på dessa sätt och du öppnar ett nytt fönster i hur hon känner och hur hennes tänkande utvecklas. Psykologi åt sidan, dockor och figurer tillåter ditt barn att skapa vilken värld han vill i det ögonblicket - inga batterier krävs.

Välja rätt dockor och siffror för din småbarn

Småbarn älskar alla slags dockor och figurer. Några gillar verkligen de som är väldigt livliknande och gjorda av material som är gummiliknande, medan andra uppskattar lättare ragdockor. Dockor som har mycket hår eller svåra kläder kan vara lite smärta i småbarnsfasen, men förskolor och unga skolbarn älskar dessa typer av dockor och tillhörande groomingaktiviteter.

Andra dockor som kommer att stimulera nya typer av lek är miniatyr dockor eller figurer som små människor (som Fisher Price Little People sets) eller husdjursuppsättningar. Dockor som lär ut självhjälpsfärdigheter som knäppning, lacing, snapping och zipping är också bra val.

Docka och siffror Förvaring

Dockor kan enkelt lagras i hinkar på hyllor eller inuti relaterade leksaker som vagnar eller barnvagnar. Vissa småbarn älskar sina dockor så mycket, de vill hålla dem på sängen, vilket rensar värdefull hyllutrymme för andra leksaker.

Regler för dockor och figurer

Det finns mycket få regler som dockor och siffror kräver. De är inte för röriga och har inte många delar. Andra regler som kan uppstå kan komma från vanligt olämpligt spel. Men det är bäst att ställa in de här reglerna eftersom problem kommer din väg så att du inte lägger idéer i ditt barns huvud. Till exempel är det sällan att en docka undviker att få en frisyr eller få en makeover med markörer, men det är säkert att omnämnandet av det på ditt barn är det förr.

Dockor och siffror är bra för pojkar också

Både pojkar och tjejer borde ha tillgång till dockor och figurer i deras spel. Män bör vara inblandade, vårda fäder och leka med dockor är ett sätt för små män att öva att utöva dessa färdigheter precis som tjejer gör. Dockor och figurer hjälper också småbarn, både manliga och kvinnliga, att utöva problemlösning och verklighet på ett säkert och roligt sätt.

Populära Inlägg

Läs Mer