Vad är äggvit Cervical Mucus (EWCM)?

Anonim

Om du märker äggvit vaginal urladdning, kommer du sannolikt att ägglossas. Äggvit cervikal slem är den mest fruktbara typen av livmoderhalsslem, och det förkortas ofta som EWCM på fertilitetsdiagram och försöker att bli föremål för forum.

Medan cervicala slem förändras under en kvinnas cykel är EWCM den mest bördiga och signalerar den bästa tiden att ha sex för graviditet. Detta stadium av slem är den ideala viskositeten och pH för spermier.

Vissa anser att vaginalt urladdning är ett olägenhet eller problem med "renhet". De kan även dusch att "städa" saker upp. (Vänligen gör inte det här!) Men vem som helst som försöker bli gravid vet att när du ser äggvita urladdning är det dags att ha sex. Eller, som de säger på fertilitetsfora, BD! (BD står för den horisontella bebisdansen.)

Varför det är viktigt

Anledningen till att fertilitetsslimhinnan kallas "äggvit cervikal slem" är att det ser mycket ut som råa äggvitor. EWCM är den perfekta miljön för spermier. Det hjälper sämmen att simma upp från vaginala kanalen och livmoderhalsen i livmodern.

Äggvit urladdning hjälper också spermierna att överleva den vanligtvis sura miljön i slidan. Om du inte har livmoderhalsslemhinnor, kan spermierna inte simma eller överleva. Detta kan leda till problem att bli gravid.

En brist på fruktbar slem i kvalitativ kvalitet kan också indikera en hormonell obalans eller problem med ägglossningen. Det kallas ibland som fientlig cervikal slem.

När du ser den

Vaginal urladdning är inte alltid vänlig mot spermier. Din livmoderhalsslem förändras under hela menstruationscykeln. Efter din period övergår din livmoderhalsslem från en klibbig konsistens till en mer krämig, sedan vattnig och slutligen rå äggvita som konsistens.

När ägglossningen passerar, kommer cervikal slem att torka upp och återgå till en mer klibbig konsistens.

Vanligtvis bör du få bördig äggvita urladdning i en eller två dagar innan du ägglosser. Det här är dina mest bördiga dagar, och om du vill bli gravid, ha sex när du ser det.

Det är också möjligt att ha EWCM i upp till fem dagar före ägglossningen. Eller kanske du får det bara en dag. Med det sagt är två eller tre dagar mer typiska.

Vissa kvinnor blir friska utseende i livmoderhalsen igen innan deras tid kommer. Det kan bli vattnigt eller till och med äggvitt som. Detta är inte ett tecken på ägglossning och att ha sex under denna tid kommer inte att hjälpa dig att bli gravid.

orsaker

De hormoner som utlöser äggstockarna för att släppa ägg under ägglossningen leder också till andra förändringar i kroppen. Dessa förändringar inkluderar saker som att ha mer bördig vaginal urladdning, förändringar i livmoderhalsen, och till och med ditt humör.

Till exempel, precis före ägglossningen rör sig livmoderhalsen högre upp, blir mjukare och mer öppen. Även när du är mest bördig, ökar din önskan om sex också. Det här är naturens sätt att få dig att få samlag vid rätt tillfälle att bli gravid.

Östrogen är hormonet som främst är ansvarigt för äggvita urladdning. Om dina östrogennivåer är låga får du inte så mycket (eller någon) livmoderhalsslemhinnor av hög kvalitet. Detta kan uppstå som en biverkning av medicinering (som Clomid), på grund av ålder eller hormonell obalans.

Flera patchar

Vanligtvis bör du bara märka äggvita cervicala slem i några dagar strax före ägglossningen. Men vissa kvinnor får flera fläckar av äggvit cervikal slem. Dessa dagar av EWCM kan alternera med dagar med mindre bördig livmoderhalsslem. Detta är vanligt hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS).

Eftersom det inte är möjligt att veta vilken lapp av äggvita cervikala slem är den som föregår ägglossningen, bör du i detta fall behandla varje utseende av EWCM som potentiellt den "rätta" dagen för att ha sex för att bli gravid.

Överdriven vaginal urladdning kan också signalera en infektion. Om urladdningen åtföljs av andra symtom som brännande, klåda eller dålig lukt eller om urladdningen är en udda färg, tala med din läkare.

Oavsett om du är osäker på om ditt vaginala urladdning är normalt, se din läkare. En vaginal infektion kan göra uppfattningen svårare. (Medan du är där, glöm inte att ställa frågor om att försöka bli gravid.)

Hur man checkar efter det

Forskning visar att spårning av livmoderhalsslemhinnor kan hjälpa dig med sexkön för graviditet. Det kan vara ännu mer användbart att spåra din basala kroppstemperatur. Om du kartlägger din basala kroppstemperatur kan du se när du har ätit ed . Med andra ord får du reda på när du var mest bördig när tiden har gått. Men med livmoderhalsslem kan man se när man ska ägglossa. Det är den perfekta tiden för sex.

Hur kan du kolla på EWCM?> Du kan kontrollera genom att märka urladdningen kvar på ditt underkläder eller genom att sätta ett rent finger i din vagina. Du kan också försöka titta på ditt toalettpapper efter urinering.

Äggvit cervikal slem kommer att sträcka några inches mellan fingrarna och verkar vara något tydligt och slemliknande. Non-fertil cervical mucus sträcker sig inte mycket eller alls. Det kan tyckas smuligt eller klibbigt.

Det är bäst att inte kolla precis före eller efter kön. Sexuell upphetsning kommer att förändra ditt vaginala urladdning. Dessutom är det lätt att förvirra sperma med vattnig lunghinnan.

Det finns en mycket specifik metod för cervikal slemspårning som kallas Billings Method. Du behöver inte studera eller lära dig denna teknik för att spåra livmoderhalsslem, men nu vet du vad det är om någon nämner det.

Känd som Billings ägglossningsmetod eller ägglossningsmetoden, utvecklades den av John och Evelyn Billings i Melbourne, Australien, på 1950-talet. Det är en form av naturlig familjeplanering som används av några par för att förhindra graviditet. Andra par använder det för att uppnå graviditet.

Ingen ökning i temperatur

Fertil cervikal slem är typiskt ett tecken på att ägglossningen kommer. På en kropps basaltemperaturdiagram vet du att ägglossningen har inträffat efter en temperaturökning på tre dagar.

Så vad betyder det om du får äggvit cervikal slem, men ser aldrig temperaturökningen? Det finns några möjliga orsaker till detta:

  • Du får inte ägglossa.
  • Du får inte kartlägga dina temperaturer noggrant. (Till exempel tar du temperaturen vid olika tidpunkter på morgonen.)
  • Du kan vara en del av den lilla andelen kvinnor som inte får en ökning av basal kroppstemperatur efter ägglossningen.

Om du inte får temperaturhöjningen efter att ha sett livmoderhalsslem, och detta sker ofta, borde du ta med dina diagram till din OB / GYN. Hon kan kanske göra lite fertilitetsprovning, eller ge råd om kartläggning (om din kartläggningsteknik är problemet.)

Brist på utsläpp

Inte varje kvinna kommer att ha äggvit cervikal slem. Det betyder inte nödvändigtvis att du har ett fertilitetsproblem, men det kan signalera en.

Vissa kvinnor kanske märker mer vattnig cervikal slem som aldrig blir riktigt som rå äggvita. Om det här är din situation, är den bästa tiden att få sex att bli gravid, de dagar du har denna vattna cervicala slem. Det är möjligt att bli gravid och aldrig få den så kallade "idealiska" äggvita cervicala slemhinnan.

Om du inte verkar få en jämn vattnig slem i hela din cykel, ska du prata med din läkare, speciellt om du har försökt bli gravid ett tag. En brist på livmoderhalsslem, som ibland kallas fientlig cervikal slem, kan orsaka infertilitet.

Ironiskt nog kan fertilitetsläkemedlet Clomid i högre doser leda till brist på äggvitt eller vattent livmoderhalsslem.

Din läkare kan rekommendera att använda ett smörjmedel som är fruktbart. Använd inte konventionella smörjmedel. De kan vara skadliga för spermier och kan störa naturens flora och pH-balans i din vagina.

Oavsiktlig borttagning

Det är högst osannolikt att du kommer att ta bort för mycket livmoderhalsslem genom att bara kolla på det. Douching kan dock leda till mindre livmoderhalsslem och minska dina chanser att bli gravid.

Du ska inte duscha, speciellt om du försöker bli gravid.

Vaginal "rengöring" produkter tvätta bort de goda bakterierna som håller jästinfektioner i sjön. De kan också orsaka irritation. Vaginal urladdning är din kropps naturliga sätt att hålla området rent.

Tidig graviditetsdetektion?

De spårning av livmoderhalsslem till tidsex för graviditet tenderar att vara mer medvetna om förändringar. Du kanske undrar om du kan upptäcka tidig graviditet genom ditt livmoderhalsslem.

Här är historien: du kan inte riktigt säga det. Medan ditt vaginala urladdning kommer att förändras under graviditeten, är dessa förändringar inte märkbara förrän mycket senare.

Ett ord från Verywell

Cervical mucus är en naturlig och normal del av ett friskt reproduktionssystem. Medan du kanske känner dig tvungen att tvätta bort det, gör det inte! Vaginalt urladdning tjänar ett syfte. När du är i fertiliteten i din cykel, hjälper det att hålla spermierna levande och rörliga. Vid andra tider av månaden håller den ut potentiellt infektiösa mikroorganismer.

Du borde ha två till fem dagar äggvita kvalitetscervikala slem varje månad. Om du ser det mycket oftare än det - eller får aldrig någonsin fruktbar kvalité vaginal urladdning - prata med din läkare.

Tal absolut med din läkare om du upplever klåda, irritation eller om din urladdning har en skarp lukt. Detta kan vara ett tecken på infektion, vilket kan hota din fertilitet.

Du kan känna dig obekväma att prata med din läkare om vaginal urladdning, men det här är par för kursen för dem. Det finns ingen anledning att känna sig generad. De vill hjälpa till.

Populära Inlägg

Läs Mer