Vad är det bästa sättet att övergå från spjälsäng till säng?

Anonim

För småbarn, gör omkopplaren från spjälsäng till sängen en monumental. Medan vissa barn tar sig till en säng lätt och lyckligt, kan det vara traumatiskt för andra. Det är viktigt att du hanterar övergången smidigt för att undvika att orsaka sömnproblem i framtiden.

Tänk på omständigheterna.

Varför växlar du din lilla från spjälsäng till sängs? Har han helt enkelt vuxit ur spjälsängen? Försöker han klättra ut ur det? Är du rädd för att han skadar sig själv? Finns det en ny syskon på vägen och du behöver spjälsängen för barnet? Kanske känner du bara att det är dags. Medan det inte finns någon bestämd ålder för att flytta ett barn från spjälsäng till sängs väljer många föräldrar att göra det när barnet är någonstans mellan 18 månader och 3 1/2 år gammal. Att slå en annan stor milstolpe - vara potty utbildad - leder ofta till att föräldrar lägger ett barn i en säng så att de kan klättra in och ut lätt på natten om de måste gå.

Om du gör omkopplaren, eftersom en ny syskon föds i horisonten, tråka försiktigt. Försök få ditt äldre barn i den nya sängen en bra två månader innan barnet beror. Du vill aldrig att ditt äldre barn ska känna sig som om han förskjuts av det nyaste tillägget till din familj.

Toddler Bed eller Bigger?

Vilken typ av säng du väljer beror helt på vad du letar efter. Om du har ett yngre barn som har mindre storlek, fungerar en barnbarn som ett trevligt sätt att lindra in i förändringen. De finns i en mängd olika stilar som säkert kommer att vara tilltalande för ditt barn. Dessutom använder de flesta toddler sängar spjälsängar, så din lilla sover sitter på en yta som han är van vid. Å andra sidan, om du har ett äldre barn, säger 3 och uppåt, kanske du vill gå direkt till en enkelsäng eller större. Oavsett vilken typ av säng du väljer, säkra sidorna med hjälp av skyddsräcken.

Om det är möjligt, låt ditt barn vara en del av den valda processen. Han är mer benägna att vara entusiastisk över sängen om han har ett ord i det. Om sängen är en hand-down från någon annan, kan du använda det till din fördel också. Prata om hur stor den tidigare ägaren är och hur nu är ditt barn en "stor pojke" också. Ta sedan ut honom för att köpa lakan och filtar, kanske till och med några som stjärna hans favoritkaraktär.

Sängen är här. Nu då?

Vissa föräldrar tycker att den första natten med en säng är tuff med ett barn som inte kommer att stanna. Andra säger att deras barn hoppar rätt in, precis som vanligt och nickar av utan extra hjälp som behövs. Oavsett vad som är fallet, var beredd. Att anpassa en sömnrutin om du inte redan har en, kan vara en stor hjälp. Om ditt barn insisterar på att komma ut ur sängen gång på gång, lugnt men säkert återvända honom. Om du inte är bekväm att hålla barnets dörr stängd på natten, överväg att installera en grind i dörren så att du fortfarande kan hålla ett öga på honom.

Övergångstips:

  • Låt ditt barn vara en del av inköpsprocessen - själva sängen samt lakan och filtarna.
  • Om det är möjligt, lägg den nya sängen på samma plats som spjälsen var.
  • Låt ditt barn föra några av elementens spjälsängar i sängen - en favorit filt eller kudde, kanske, även om de är för små.
  • Uteslutet är det en bra mantra att följa. Om ditt barn inte ser barnsängen, är det osannolikt att han frågar efter det. Så om du använder spjälsängen för en ny syskon, försök hålla den gömd eller täckt tills ditt barns övergång till sängen är klar.

Populära Inlägg

Läs Mer