Vad är den genomsnittliga penisstorleken för pojkar och tonåringar?

Anonim

Ungdom är en tid för tillväxtproblem och andra förändringar som orsakas av puberteten. För pojkar som står inför dessa förändringar kan det vara en tid med stor osäkerhet, eftersom vissa oundvikligen kommer att falla bakom andra i deras utveckling.

Bland de viktigaste förändringarna kommer de sexuella mognadspojkarna att genomgå som testiklarna blir större och pungen börjar tunna och rodna. I takt med dessa förändringar är penisens tillväxt som kan utvecklas i olika takt för olika pojkar.

När sexuell medvetenhet ökar kan bekymmer om penisstorlek fördjupas, särskilt om alla andra tecken på puberteten (inklusive höjd, kroppshår och ändringar i röst) är robusta. Att veta vad man kan förvänta sig - och vad en "genomsnittlig" penisstorlek verkligen betyder - kan hjälpa till att lindra mycket stress.

Normal penisutveckling

Den goda nyheten är att penisstorlek sällan är ett tecken på ett medicinskt problem. Med det sagt är det få svar på "normal" penisstorlek som kommer att uppfylla en känslomässigt otålig tonåring.

Mellan åldrarna 10 och 14 när det mesta av tillväxten uppstår kommer pojkarna ofta att känna behovet av att "städa upp" med sina kamrater och tro att de blir korta om de är något mindre än genomsnittet. Även hos pojkar så unga som 11, kan de synliga förändringar som ses hos andra snabbt vända sig från en nyfikenhet till en av ångest.

För att hjälpa till att skingra dessa rädslor måste föräldrar förstå och dela fakta om normal penisutveckling med sina söner om och när det blir ett problem.

Utvecklingsstadier

Generellt sett kommer en pojkas könsorgan att utvecklas i något förutsägbara steg. Enligt longitudinell forskning från Nationella institutet för barnhälsa och mänsklig utveckling bryter faser av sexuell mognad hos pojkar grovt ned på följande sätt:

 • Pubertets början: 9, 5 till 14 år
 • Första pubertal förändring: testikelförstoring
 • Penis tillväxt: cirka ett år efter testiklarna har börjat
 • Utseende av pubhår: 13, 5 år
 • Nattliga utsläpp ("våta drömmar"): 14 år
 • Ansiktshår, röstbyte och akne: 15 år

Det som är viktigt att notera är att, till skillnad från våta drömmar och akne, finns ingen specifik ålder genom vilken könsorganen kommer att börja växa. Vid pojkar - än mer än tjejer - kan det vara svårt att veta exakt när puberteten ska börja och hur den kommer att utvecklas.

För vissa kan det tyckas som en nästan enstaka händelse. I andra kan det utvecklas i passar och börjar direkt genom högstadiet. Även om pojkar i en familj ofta följer liknande tillväxtmönster, kan det även finnas variationer bland bröder som trotsar förväntningarna.

Även om en penis verkar liten vid 14 års ålder, finns det fortfarande en möjlighet till tillväxt. Med det sagt kommer många föräldrar att planera ett möte med familjen läkaren om deras sons penis inte har börjat växa efter utseendet av kropps- och ansiktshår.

Generellt sett, vid 18 års ålder 19 år, kan en liten ytterligare tillväxt förväntas.

Genomsnittlig penislängd efter ålder

Den genomsnittliga penislängden efter ålder, som skisseras i ungdoms- och ungvårdshälsovården: En praktisk guide av Dr. Lawrence Neinstein, bör endast fungera som riktlinje för könsutveckling hos pojkar.

Det ska inte användas för att kontrollera om en pojke utvecklar "på schema" (en åtgärd som bara kan understryka en pojkens osäkerhet). Snarare bör det användas som referens om din son fruktar att han hamnar bakom i förhållande till alla andra markörer för puberteten.

De ungefärliga graderna av en icke-upprörd penis efter ålder är följande:

 • Ålder 10 till 11: 1, 6 till 3, 1 tum
 • Ålder 12: 2, 0 till 4, 0 tum
 • Ålder 13: 2, 0 till 4, 7 inches
 • Ålder 14: 2, 4 till 5, 5 tum
 • Ålder 15: 3, 1 till 5, 9 tum
 • Ålder 16: 3, 9 till 5, 9 tum
 • Ålder 17: 3, 9 till 6, 3 tum
 • Ålder 18: 4, 3 till 6, 7 inches

Eftersom det kan finnas fel i hur penis mäts är det oftast bäst att få mätningen gjord av en barnläkare eller, ännu hellre, en ungdomsspecialist.

Diagnos

Diagnosen av en onormalt liten penis verkar vara en ganska enkel process, men det är faktiskt inte. Medan en fysisk undersökning kan fastställa att en pojkes penis ligger under vad som kan förväntas för sin ålder, kan det inte exakt förutsäga hur mycket tillväxt som kan uppstå. Detta gäller särskilt för pojkarna 14 och under vem som ännu inte har utvecklat den sekundära fysiska egenskapen hos puberteten.

En fysisk tentamen kan vara mer att säga mellan 15 och 16 år då penis sannolikt upplever tillväxt. Men även då kan det finnas andra faktorer än tillväxt som förklarar en penis 'onormalt korta utseende.

Ett sådant exempel är barndom övervikt där överdriven bäckenfett förhindrar en annars normal penis. Detsamma kan uppstå om en pojke har en mycket stor ram, vilket ger intrycket att penisen är mindre än den är.

Mindre vanligt finns det medfödda tillstånd som begränsar hur mycket penis som ses externt. Exempel är penoscrotal webbing (där pungen sträcker sig uppåt på undersidan av penis, vilket skapar en otydlig samverkan mellan de två) och phimosis (där förhuden inte kan dra sig tillbaka).

Mikropenis, definierad som penis 2.5 avvikelser mindre än medelvärdet för åldern, är en ännu mindre sannolikt orsak men kan ibland uppstå som en följd av en genetisk störning (som Klinefelters syndrom) som hindrar produktionen av testosteron under fosterutveckling.

Mikro

Behandling

Generellt sett, efter åldern 8 är det lite en läkare kan göra för att främja penistillväxt hos pojkar. För pojkar 8 och under kan testosteronersättningsterapi (TRT) användas, men även då är det verkligen mest effektiva hos småbarn 3 år och under.

Om det används tillräckligt tidigt kan TRT (levereras i tre intramuskulära injektioner över 12 veckor) öka barnets penisstorlek till referensområdet för sin ålder. Efter 8 års ålder tenderar TRT att vara betydligt mindre effektiv.

För äldre pojkar kan kirurgi undersökas för att behandla dolda penisavvikelser. Tillvägagångssättet kan variera från fall till fall, men kan innefatta omskärelse eller mer omfattande rekonstruktiva förfaranden, i vilka penisens hud är "avloppad" och omplacerad med suturer och hudtransplantat.

Penisförstoring (fallplasteri) anses inte vara ett rimligt alternativ förrän senare i livet. Risken för komplikationer kan uppväga de uppfattade fördelarna, och resultaten tenderar att vara bäst i sin tur.

Ett ord från Verywell

Medan bekymmer om penisstorlek kan vara förståeligt för pojkar som går igenom puberteten, är det olämpligt för dessa känslor att echo eller förstärkas av föräldrar eller familjemedlemmar.

I slutändan ska penisstorlek aldrig betraktas som en mätning av sin manlighet eller virilitet. Dessa kulturella attityder tjänar bara till att undergräva en pojkes förtroende i en tid då han bara börjar börja utforska vem han är.

Om din son kommer till dig om sin penisstorlek, ta dig tid att diskutera dina känslor utan att minska dem. I vissa fall kan penisstorlek bara vara ett symptom på ett större problem. I vissa fall kan det ha varit att retas i skolan eller en underliggande brist på självförtroende för vilken penisstorlek är emblematisk.

Oavsett om problemet är fysiskt eller psykiskt, hjälper det ofta att arbeta med en läkare som är utbildad i ungdomars hälsa. Genom att tillåta en objektiv tredje part i samtalet kan du undvika eventuella förslag på att det finns ett "problem" som behöver lösas.

Bekräfta din sons känslor och försäkra honom om hans självvärde, men undvik falska försäkringar och platituder som bara kan lägga till hans ångest.

Populära Inlägg

Läs Mer