Vad farföräldrar glömmer om föräldraskap

Anonim

Far-och morföräldrar älskar att berätta föräldrar att njuta av sina barn medan de är små. Det är bra råd, men det glansar över ett obestridligt faktum: Vissa delar av föräldraskapet är inte roliga. Vissa delar är svåra och stressiga, och morföräldrar bör också komma ihåg de här delarna av föräldraskap. Om de gör det, kommer de att bli mer förståelse för sina vuxna barn och mindre sannolikt att orsaka sorg mellan generationerna.

1

Föräldraskap är utmattande

Visst, de flesta föräldrar glömmer aldrig de tidiga dagarna av sömnlöshet, men det kan vara svårt för morföräldrar att fullt ut återkalla de gånger då de var för trötta för att ta en dusch. Det är också lätt att glömma att det inte blir mycket lättare. Föräldrar som äntligen blir av med en svår uppgift, som att byta blöjor, får vanligtvis en annan i sin plats, till exempel att hitta en potty för ett barn i tid för att förhindra en olycka. När barnen äntligen är stora nog att för det mesta ta hand om sig själva, måste de drivas till repetition och övning och vänskapshus.

Grunden är att föräldraskap aldrig slutar att vara utmattande. Och medan det är bra för morföräldrar att förvänta sig lite hjälp från vuxna barn, är det bäst att leta efter andra sätt att få saker gjort först. De bästa morföräldrarna letar efter sätt att hjälpa till med föräldrarna.

2

Going Places är svårt

Farföräldrar kan glömma att kattkatter ibland verkar lätta att jämföra med att komma ut ur huset med två eller fler barn. För det mesta är det ett problem med kläder. Barn har en förmåga att förlora en sko eller missplacera sina jackor precis när en kall snap uppstår. Då finns spill och olyckor i badrummet som kräver ändringar i sista minuten. Förutom beklädnadsproblem finns det extra redskap som krävs av spädbarn och småbarn och alla slags nödsituationer i sista minuten.

Far-och morföräldrar som reser med sina barnbarn behöver förmodligen inte påminnas om att det är svårt att gå på platser. De kanske redan vet regeln som säger när man försöker komma någonstans i tid med barn, du borde tillåta en extra halvtimme för varje ungt barn. Det möjliggör förseningar hemma och för extra stopp du kan behöva göra på vägen. För det mesta bör morföräldrar komma ihåg att vara tålmodiga med föräldrar som ständigt går sent. Kanske barnbarn bestämde sig för att låta familjen hamster ut ur buret eller att använda mammas nya varar - hela dagen läppstift som kroppsfärg. Att få platser i tid är svårt. Ge föräldrarna en paus.

3

Föräldrar känner redan skyldiga

Ingen fattar de rätta besluten hela tiden. När föräldrar gör något som visar sig dåligt för sina barn, kommer de att känna sig skyldiga till det. Ibland gör föräldrar verkligen fattiga beslut. Ibland fattar de bra beslut som oförklarligt går fel. Oavsett, kommer föräldrarna att känna sig hemska.

Farföräldrar, som är logiska personer, kommer ibland att fråga föräldrarna, "Varför sa du inte bara nej">

4

Föräldrar är dömda ständigt

När de flesta mor-och farföräldrar var unga föräldrar, var hur de uppväxten sina barn mest betraktades som egna företag. Idag känner sig fullständiga främlingar ofta bemyndigade att väga in på andras föräldrapraxis. Dessutom kan föräldrar känna sig dömda av sina vänner, deras grannar, sina barns lärare och en myriad av andra. De kan till och med kritiseras på sociala medier. Far-och morföräldrar bör inte läggas till i listan över dem som bedömer.

Ett av de bästa sätten för morföräldrar att vårda deras förhållande till sina vuxna barn är att fokusera på positiva, inte negativa. Beröm de många saker som föräldrar gör rätt i stället för att nollställa de saker de kanske har gjort fel. Håll kontakten med vuxna barn civila och sträva efter att behandla dem som likvärdiga snarare än att bevara en föräldra-barn-hierarki.

5

Föräldraskap är gjort på flugan

Det är ironiskt att med så mycket information vid sina fingertoppar, måste föräldrarna fortfarande göra många split-second beslut dagligen. Till de stora besluten, till exempel vilka skolor som är bäst, är en miljon små, till exempel om ett barn är gammal nog att korsa gatan. Om föräldrar stannade för att undersöka varje enskilt problem som involverade sina barn, skulle de aldrig få något gjort. De flesta besluten är inte avgörande. Men när det gäller andra ämnen är kunskap kritisk.

Far-och farföräldrar kan hjälpa till genom att hålla sig informerade om frågor som gäller deras barnbarn. De kan även erbjuda att göra extra forskning om det behövs. Om de anställer forskarassistent, måste de dock vara försiktiga med att hålla sina egna förutbestämda begrepp ur blandningen.

6

Betala räkningar är stressande

Unga människor blir ständigt berättade att de ska spara för framtiden. Samtidigt strider de flesta med att betala sina räkningar i nuet. En miljonstyrkor kan konspirera för att få förödelse på sina budgetar, från ett barns tillväxt spurt till ett hopp i collegeundervisning. Det räknar inte ens de räkningar som kan bero på olyckor, naturkatastrofer och oförutsedda hälsosituationer.

Många farföräldrar har nått en punkt av ekonomisk komfort, och de kan ha glömt hur det känns att vara ständigt orolig över pengar. Far-och morföräldrar som vill att deras vuxna barn ska bli ekonomiskt ansvariga kommer att undvika att baila dem ut varje gång de får sig till en bindning. Samtidigt kan farföräldrar som är ekonomiskt förmåga hitta förnuftiga sätt att ge pengar till barn och barnbarn, till exempel att hjälpa till med barnbarns högskola.

7

Framtiden är osäker

Vilka föräldrar vill ha mest är en bra framtid för sina barn. Tyvärr är det omöjligt att veta vad som ska göras för att förbereda barn för framtiden med allt som förändras med varvtalet. De beslut som föräldrarna gör idag kan kontraindiceras av forskning som kommer ut i morgon. Dagens heta karriär kan bli morgondagens dödsjobb. Så föräldrar oroar sig. Mycket.

Far-och morföräldrar vill också ha bra framtid för sina barnbarn. Faktum är att detta ämne kan överstiga listan över vad morföräldrar oroar sig för. Fortfarande har morföräldrar levt tillräckligt länge för att få lite mer perspektiv. De vet att livet är osäkert men att borden staplas till förmån för dem som är villiga att lära sig, som arbetar hårt och som är riktigt bra människor. Att skapa människor så är en typ av föräldraskap. Och pojken med morföräldrar också.

Populära Inlägg

Läs Mer