Vad man kan förvänta sig under tvillingarna och födelsebarnet

Anonim

Även om du har haft en bebis före, är det en annan upplevelse att ge tvillingar. Medan ingen födelse är typisk finns det några saker som kvinnor förväntar sig tvillingar ska förbereda sig för och diskutera med sin vårdgivare.

Varför positionen av tvillingbarn påverkar hur arbetskraft och leverans

Barnens position i livmodern kommer i stor utsträckning att bestämma hur tvillingarna är födda - vaginalt eller genom kejsarsnitt. Ungefär 40 procent av tvillingarna är båda huvudet nedåt (vertex) vid termen, ytterligare 30 procent ser den första babyen (Twin A) vertex och Twin B i en breech position. Båda dessa positioner är acceptabla att överväga en vaginal födelse.

Det finns scenarier där en kejsarsnitt är tillrådligt vid tvillingfödsel, till exempel när båda barnen är breech. Vanligtvis är detta känt före tid med ultraljudsteknik. Tvillingar kan dock byta positioner sent i matchen, till och med i arbetskraft. Detta gäller särskilt Twin B efter födelsen av Twin A.

Vaginal födelse av tvillingar

Mer än hälften av tvillingarna kommer födas vaginalt. Den goda nyheten är att även om du har två bebisar behöver du bara arbeta en gång!

När livmoderhalsen är öppen, kommer varje bebis att ha sitt eget tryckningssteg. Det betyder att du måste trycka två gånger, men större delen av tiden är den andra tvillingen född mycket lättare än den första. Detta beror på att den första tvillingen har banat vägen, så att säga.

Den genomsnittliga tiden mellan födelsen av det första och andra barnet är i allmänhet cirka 17 minuter. Men så länge som monitorn visar att den andra babyen har det bra är det inget stort behov att skynda på sakerna. Ibland under denna fas av väntan kommer du att ha en ultraljud för att bekräfta positionen för den andra tvillingen och din utövare bestämmer hur det är bäst att leverera honom eller henne.

Cesarean Födelse av tvillingar

Medan tvillingar ökar chanserna att ha en kejsare, är färre än hälften av tvillingar födda på detta sätt. Medan positioneringen av dina barn kommer att spela en stor roll i beslutet om vilken typ av födelse du får, finns det också alla normala skäl för kejsarsnitt. Dessa inkluderar placenta previa, placental abruption, maternal indikationer som PIH, aktiva herpes och komplikationer i arbetet som fostrets nöd.

Om du föds med cesarean före arbetet kommer datumet sannolikt att vara mellan 37 och 40 veckor. Om du går in i arbetet före det schemalagda datumet kommer din cesarean sannolikt att hända då. Den post-kejsariska återhämtningsperioden med tvillingar är i allmänhet densamma som vid en singleton-födelse.

Kombinerat vaginal och kejsarsnitt

Det här är en ganska sällsynt situation. En bebis som föds vaginalt med den andra tvillingen som föds via kejsarsnitt uppträder i endast cirka 4 procent av alla tvillingfödda. Vanligtvis görs detta för en nödsituation med Twin B, som en sladdförlängning (när sladden kommer ut med eller före barnet och därigenom skär av barnets syreförsörjning.), Allvarlig felaktighet (som ett tvärgående barn som inte kan flyttas internt eller yttre krafter) eller placental abruption (när placentan tårar bort från livmoderns vägg i förtid).

Prematurity of Twins

Mer än hälften av tvillingarna kommer att födas före 37 veckor. Detta kan också påverka hur dina barn levereras.

Tala med din läkare om att du ska vara frisk och behålla adekvat hydrering, vila och näring för att ta hand om dina växande barn och kropp.

Sjukhushänsyn för tvillingar

Vissa sjukhus kräver att alla tvillingmödrar föder upp i operationsrummet, även om de har en vaginal födelse. Du kan också fråga om användningen av epiduralanestesi, eftersom det ibland också är ett krav, även om det inte finns några mediciner placerade inuti slangen. Detta möjliggör omedelbar bedövning om det blir nödvändigt.

Det kan finnas andra bekymmer som du gillar att rymma eller amma två barn. Var noga med att länge prata med ditt sjukhus om problem du kan vara orolig över för dina barn.

Oavsett hur dina tvillingar kommer in i världen, var beredda på en plötslig förändring. Var villig att acceptera hjälp när du erbjuds och ta dig tid att lära känna var och en av dina nya små buntar av glädje.

Populära Inlägg

Läs Mer